top of page

Zomers Openbloeien - Schilderweek

Datum: 22 tot 29 juni 

Door: Miriam Zwaga & Pleun Moons

Prijs: €​ 425,00

“Kunstwerken zijn van een oneindige eenzaamheid en met niets zo weinig nader te komen als met kritiek. Alleen liefde kan ze omvangen, bewaren en recht doen wedervaren. […] Kunstenaar zijn betekent: niet rekenen en tellen; rijpen als de boom die zijn sappen niet opstuwt en die rustig in de voorjaarsstormen staat zonder bang te zijn dat er geen zomer zal volgen. De zomer komt toch. Maar alleen voor de geduldigen die leven alsof de eeuwigheid voor hen ligt, zo onbezorgd stil en ver.” 

-  Rainer Maria Rilke, Brieven aan een Jonge Dichter.

_6267125.jpg
_6307303.JPG

In de rechtervleugel van het landhuis, tussen de pluktuin en de weelderige binnentuin, creëren we een toevluchtsoord voor de onbegrensde schoonheid. Hier laten we je kennis maken met verschillende technieken, materialen en kunstenaars. Met als uitgangspunt de natuurpracht om ons heen - de zomer, de bloemen, de (eetbare) tuin, de oude bossen en het landschap - zoeken we een week lang verdieping in het schilderen. Het doel is niet om ‘na’ te schilderen, maar om de schoonheid en verwondering te vangen in een eigen taal die de wereld om ons heen van binnen uit verkent. Aan het einde van de week ga je naar huis met een veelheid van deze verkenningen en verwonderingen.

Deze week is voor iedereen die zich graag een week onderdompelt in vrij schilderen: voor wie verdieping zoekt, of een andere blik op zijn of haar werk, voor wie ervan houdt om zich met schoonheid te omhullen en mooie dingen te maken in een mooie omgeving. Je hebt geen ervaring nodig, alleen een onbevangen zin om te schilderen.

_J034771.jpg

Over ons:
Miriam en Pleun (moeder en dochter) ontmoeten elkaar opnieuw in het kunstzinnig werk waarin ze hun verschillende kwaliteiten inzetten en elkaar daarin aanvullen. Als holistisch beeldend kunstenaar en kunstzinnig therapeut heeft Miriam een doortastende blik. Ze weet je uit te dagen, de juiste vragen te stellen en te benoemen wat er speelt waardoor ze je naar je werk kan laten kijken als naar een spiegel - want beeldend werken is de meest krachtige manier om naar jezelf te kijken.

Pleun is als beeldend kunstenaar op zoek naar de rafelranden tussen mens en natuur, waarin de tuin, mystiek en ontmoeting een belangrijke rol spelen. De zoektocht naar deze wisselwerking uit zich in schilderijen en in de vorm van een tuin waar vanuit ze de oogst deelt en de tafel als medium gebruikt om ontmoetingen teweeg te brengen. De gulzige manier waarmee ze omgaat met de verf en het materiaal creëert beweging, overvloed en weelderigheid.

Websites:
https://www.deverbindendefactor.net/  
https://pleunmoons.com/

Review van Anneke Boere:

‘Schilderen is voor mij een beetje op reis gaan. En dan met opzet te verdwalen.

Dwalen langs lijnen en vlakken. Ze met elkaar laten praten en dan zelf vanbinnen meezingen. Tussen en langs en in het verdwalen is er altijd een onverwachte weg. Twee of meer kleuren ontmoeten elkaar en vragen mij om ze richting en vorm te geven. Of is het andersom? Schilderen met Pleun en Miriam is gevoed worden. Geïnspireerd worden door hun eigen werk, maar ook door dat van andere kunstenaars. Ze zien in hun tijdsbeeld. In hun experimenten met

 

technieken en materialen. Dat is zo fijn om als bagage mee te nemen op reis.

Zo fijn ook om in groep te ervaren. Ieders eigenheid, opgetild door het samen beleven.

Ook de seizoenen geven een vleug van herkenning in de ontmoetingen. Het groeien, geuren, loslaten, knakken in een regenbui. Alles is er om te ontvangen en mee te laten reizen.
Deze zomer....ik verheug me er al op...Op reis in een reis naar Frankrijk. Miriam spreekt over haar geliefde Preau. Daar schilderen, daar vormen, lijnen, kleuren ontmoeten die de authenticiteit van deze plek laten klinken. Kan het nog mooier?’

Als je je aanmeldt bij ons voor deze week ontvang je een mail met praktische info - over wat je zelf mee moet nemen en wat wij mee nemen aan materiaal.

APC_2833-Enhanced-NR.jpg

Boekingen lopen via Mathilde van de Mheen, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page