top of page

Accommodatie

De accomodatie ademt een lieflijke huislijke sfeer, een gevoel voor schoonheid en detail. Préau is een mix van een Engelse cottage en een Frans landhuis met oosterse elementen. Het geheel is omlijst met weelderige tuinen en een schitterend coulissenlandschap.

Het landhuis

In de  oostvleugel van  het landhuis  zelf vinden  we op  de bovenverdieping een zestal  slaapkamers  voor  maximaal  13  personen:  1  éénpersoonskamer, 3 tweepersoonskamers  en  2  driepersoonskamers, plus  een  grote  badkamer met toiletten en douches.

​​

Op de beneden verdieping bevindt zich de sfeervolle salon met boekenwand en open haard,  een ruime  werkkamer voor  ca. 10 personen en  één van  de keukens.

Het geheel is centraal verwarmd.

Het restaurant

Alle gasten verblijven volpension en eten gezamenlijk in ons restaurant, met z'n drie terassen en kleine bar. De vloeroppervlak is ruim 100 m2, verdeeld over twee verdiepingen en biedt zitplaatsen aan 60 gasten.

 

In het intieme restaurant staat 's ochtends een uitgebreid ontbijt klaar, later op de dag een lunch met altijd veel extra's, en 's avonds een driegangendiner. Al het eten is vegetarisch.

Thee en koffie zijn de hele dag (gratis) verkrijgbaar.

Benieuwd naar onze keuken? Lees meer!

De werkruimten

Op het het landgoed van L’Huis Preau zijn verschillende werkruimten aanwezig. In de grote oude schuur, waar zich ook het restaurant bevindt hebben we vier werkruimten. Een dans- / bewegings- /yogaruimte van 10 x 7 meter, een multifunctionele ruimte van 9 x 7 meter, een theaterzolder van ruim 100 m2 en een “cave” van 10 x 6 meter. In ieder van deze ruimtes ontvangen we groepen van 8 tot en met 32 gasten. Alle ruimten zijn voorzien van muziek installaties en kunnen naar behoefte en in overleg ingericht worden met ander meubilair of andere benodigdheden (denk hierbij aan tafels, stoelen, meditatiekussens, yogamatten, dekentjes, flipover, beamer, piano etc) In het hoofdhuis bevindt zich de salon en de oude “salle a manger”, beide min of meer vierkant en respectievelijk rond de 25 en 30 m2. De ruimten zijn los van elkaar te gebruiken, maar ook samen. Aangrenzend heeft het een “eigen” binnentuin. Deze ruimten zijn erg geschikt voor groepen van 4 tot en met 10 gasten. Op het veld aangrenzend aan de tuinen van het landhuis bevinden zich vier houten gebouwen. Daarin vind je behalve extra gastenkamers ook een tweede grote werkruimte van ruim 100 m2 en een kleinere werkruimte van ruim 30 m2. In deze ruimtes ontvangen we groepen die of juist wat rust en stilte zoeken of juist zelf wat te rumoerig zijn om te midden van de andere groepen te ontvangen.L’Huis Préau kent ook diverse werkplekken in de buitenlucht. Zo hebben we onder andere onze overdekte terrassen die als werkplek gebruikt kunnen worden en een grote tent (6 x 8 meter) bij de “Eik”. Een heerlijke afgelegen plek in het weiland waar geschilderd, gebeeldhouwd en gemediteerd kan worden in aanwezigheid van een prachtige oude eikenboom.

De kamers in het landhuis

In het landhuis hebben we een zestal 1-, 2- en 3-persoonskamers met een gedeelde badkamer en verder op het terrein van het landgoed, op het veld naast de tuinen van het landhuis, een tiental 1- of 2-persoonskamers met eigen sanitair. 

Kamers op het veld