top of page

Over Préau

L'Huis Préau is een idyllisch landgoedje en ligt, ver van doorgaande wegen, verscholen in het landschap en aan de rand van de Morvan op ongeveer acht uur rijden van Utrecht. L'Huis Préau is een ideale plek voor uw creatieve vakantie in Frankrijk.

 

Préau biedt accommodatie aan groepen van tussen de 12 en 75 man. De accomodatie ademt een lieflijke huiselijke sfeer, een gevoel voor schoonheid en detail. Préau is een mix van een Engelse cottage en een Frans landhuis met oosterse elementen. Het geheel is omlijst met weelderige tuinen en een schitterend coulissenlandschap.

Het verblijf op l'Huis Préau is volpension. Aan het eten wordt bijzonder veel zorg en aandacht besteed. Kleurrijke en gevarieerde maaltijden markeren de dag. In het intieme restaurant staat 's ochtends een uitgebreid ontbijt klaar, later op de dag een overvloedige lunch en 's avonds een driegangendiner. Het eten is vegetarisch.

IMG_4837.jpg

Het Préau team

371122390_196928676797739_7416442338872063730_n.jpg

Het Préau kern team bestaat uit Loïs, Rosa en Emiel Ebbing, ondersteund door Wadse en Mathilde van Lavienaturelle en Loeky Ekkel Ebbing van het boekingskantoor. Naast deze mensen is er natuurlijk nog een grote groep vaste medewerkers actief. (lees hier binnenkort meer over de gezichten achter Préau)

Visie & Filosofie

Het project Préau, om het zo maar eens te noemen, begon eigenlijk al toen ik aan mezelf toegaf dat ik weer toe was aan verandering. Dat was in 1993, ook het jaar dat ik voor het eerst stukjes begon te schrijven, of eigenlijk meer aantekeningen maakte van de gedachten die bij me opkwamen. Het was in de zomer van 1994, dat dat schrijven van me leidde tot het epistel "de Pyreneeën plannen", achteraf een soort blauwdruk voor Préau. 

Het beeld dat ik oorspronkelijk voor ogen had, over hoe ik mijn levensomstandigheden vorm wilde geven, is eigenlijk nooit echt noemenswaardig veranderd: Datgene waarmee mijn persoonlijk dromen altijd begint is een plek. Een mooie plek, vol cultuur, warmte, prachtig ingebed in de natuur. Waar mijn kinderen vrij kunnen opgroeien. Waar van alles gebeurt in een harmonische dynamiek tussen rust en hectiek, tussen natuur en cultuur, tussen spiritualiteit en wereldsheid. In mijn droombeeld wordt de plek bewoond door een groep mensen, vrienden, die samen invulling geven aan een gemeenschap vol creatieve energie.

995666_10201285221429530_783412944_n.jpg

De Préau keuken

WhatsApp Image 2021-09-11 at 13.11_edited.jpg

De keuken van Préau staat bekend om haar feestelijke lunch buffetten,  oog en smaak verrijkende maaltijden en verleidelijk lekkere toetjes, wij noemen het ‘Bourgondisch vegetarisch koken’.
Naast het feit dat men op Préau lekker eet, is het ook nog eens vegetarisch, biologisch en deels lokaal!
Het eten wat hier op tafel wordt gezet is altijd met liefde bereid, dat vindt u terug in de aandacht die er in wordt gestopt, de presentatie van de maaltijden en de heerlijke smaken die u hier zult proeven.
‘Préau voelt als thuis komen’ wordt ons vaak verteld. Een groot deel van die warme en hartelijke welkom die wij onze gasten geven zit in het eten wat wij voor hen bereiden.
 

Lees meer over de Préau keuken!

La vie naturelle

La Vie Naturelle is een project van Wadse en Mathilde, autonoom, maar ingebed op het terrein van L'Huis Preau. Het omvat een paradijselijke biologische moestuin, kippen, bijen, een polytunnel (zwem)vijvers en een heerlijk woonhuis van strobalen en leem.

In de tuinen wordt er nauw samen gewerkt met de restaurant keuken van l'Huis Preau. Afgelopen zomer was de score zo’n 1200 kg groenten, 294 bosjes kruiden en 80 mandjes verse bloemen en kruiden voor thee. Verder elke dag mooie eetbare bloemen om de gerechten er nog smakelijker uit te laten zien.

In onze tuin hebben we zelf een huis gebouwd van zoveel mogelijk lokale en natuurlijke materialen. Zoals strobalen van de buurboer, leem uit het weiland en hout uit de bossen om ons heen. Voor een impressie van La Vie Naturelle nodigen we je uit ons filmpje te kijken!

Lees meer over La Vie Naturelle!

IMG_7405.jpg

Massages op Préau

273246957_4928138497268692_1406447451776417375_n.jpg

ALINE (onze masseuse bij L'Huis Préau) biedt u een Intuïtieve Massage of Tantrische Massage aan. 

 

Één uur helemaal voor jezelf. 

 

Voor de massage vindt er een kort interview plaats zodat de massage goed aansluit bij je verlangens & waar je lichaam behoefte aan heeft ‘op dat moment.’ Ze verwelkomt je graag in een ambiance van genegenheid en liefde waarin je je veilig kunt terugtrekken. 

 

Intuïtieve Massage: € 80,-

Dit is een gepersonaliseerde lichaamsmassage en wordt ook wel de massage van het hart genoemd. 

 

Tantrische Massage: € 80,-

Dit is een sensuele en langzame aanraking, een zachte streling van je cellen. Dit is de Heilige massage.

De werk zalen

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 12 en 75 deelnemers.

In het voor en najaar biedt L’Huis Preau de mogelijkheid om trainingen, cursussen, supervisie trajecten of andersoortige trajecten te organiseren. Dit kan een koor of muziekensemble zijn, trajecten ter voorbereiding voor CD opnames. Daarnaast is er de mogelijkheid om masterclasses te organiseren op uiteenlopende vakgebieden. Ook biedt het landgoed mogelijkheden om supervisietrajecten te organiseren of een seminar. Tevens is het als docent van een opleiding mogelijk (delen van) een curriculum op ons landgoed te geven. In deze weken kunnen wij groepen ontvangen van 12 tot 75 deelnemers.

IMG_9755.jpg
bottom of page