Tango-orkest 1

Datum: 1 tot 8 augustus

Door: Kay Sleking

Prijs cursus: € 275,00

CURSUS TANGO-ORKEST

Argentijnse tango spelen betekend dat je een vleugje Napolitaanse romantiek mengt met een opzwepende Poolse wals, een kokette Franse musette en een losheupig Cubaans ritme. Tango is met andere woorden een samensmelting van veel verschillende muzikale genres.

Tango bestaat uit drie verschillende basisritmes; de tango (4/4), de wals (3/4) en de milonga (2/4). Deze ritmes zijn te herleiden uit bovenstaande genres, maar hebben een geheel eigen interpretatie gekregen. Tijdens de tangoweek leer je die spelenderwijs herkennen en toepassen in het orkest.

Argentijnse tango kun je solo spelen, maar is bij uitstek muziek om samen te spelen.Elk instrument krijgt binnen het orkest de ruimte om 

te begeleiden en om de melodie te spelen aan de hand van arrangementen die gemaakt worden door docent Kay Sleking. Daarbij houdt hij rekening met verschillende niveaus binnen het orkest.

ERVARING

Om in het tango orkest te spelen hoef je geen ervaring te hebben met tango, of met samenspelen. Het instap niveau is wel vanaf (semi) gevorderd. Ook voor professionele musici

die in de tango willen duiken is deze cursus uitermate geschikt. Doordat je met velen bent is de klankkleur weer heel anders dan wanneer je met z’n drieën of vieren in een ensemble speelt. In een ensemble ben je misschien de enige die een bepaalde partij speelt, maar in het orkest speel je soms dezelfde partij als je buurman/vrouw. Dit geeft een mooie volle klank.

De arrangementen voor het tango orkest zijn zo gemaakt dat je vrijwel altijd mee kunt komen. Mocht een partij toch te moeilijk of te makkelijk zijn is daar altijd wat aan veranderen.

De partijen ontvang je uiterlijk twee weken voor de cursus begint.

INSTRUMENTEN

De instrumenten die kunnen deelnemen aan het orkest zijn;
viool, altviool, cello, bandoneon, accordeon, dwarsfluit, gitaar, piano en contrabas.

 

Voor zangers is er de cursus Muziektheater - Lied Interpretatie & Integratie, gegeven door Sieta Keizer. Deze cursus loopt parallel aan de tango orkest cursus en de zangers worden daarbij ook begeleidt door het orkest.

Sieta Keizer gaf liedinterpretatie en scene studie aan Fontys Hogeschool voor de kunsten afdeling Muziektheater en Codarts. Ze was vijf jaar artistiek leider van Theater M-Lab (muziektheater laboratorium) en jarenlang casting director bij Joop van den Ende Theaterproductie. Sieta begon aan het conservatorium en daarna voltooide ze de Fontys Academie voor Theater, specialisatie regie. Momenteel coacht ze talenten uit de podiumkunsten en geeft ze (auditie)trainingen. Ze weet het beste uit je te halen als performer en mens. 

PROGRAMMA

Elke dag repeteren we een nieuw stuk en herhalen we het al ingestudeerde repertoire. Tussen de repetities door is er tijd om zelf te studeren.
 

Deze cursus is in samenwerking met de tangodans cursus van TANGOTALKS.
Bijna elke avond is er een milonga (tangodansavond) waarbij het tango-orkest de ingestudeerde nummers die goed gaan uitvoeren voor de dansers.

DOCENT

Kay Sleking is gespecialiseerd in Argentijnse tango en speelt gitaar, contrabas en bandoneon. Hij treedt op met verschillende formaties in binnen en buitenland en hij heeft verscheidene albums opgenomen. Als docent aan CODARTS leidt hij orkesten, ensembles en geeft hij hoofdvakles gitaar. Kay geeft workshops en masterclasses en heeft een lange ervaring in het geven van zomercursussen aan orkest en ensemble voor (semi) gevorderde en professionele musici.Met zangeres Sieta Keizer vormt hij een duo, waarbij hij zowel gitaar als bandoneon speelt in het theaterconcert Spiegelingen – Friese Liedjes & Argentijnse Tango.

INSCHRIJVEN

Voor de cursus kan je je inschrijven via contact@tangomuziek.nl

Heb je vragen over de cursus, speel je een ander instrument dan aangegeven, of twijfel je of je wel het juiste niveau hebt om deel te nemen, stuur dan ook een mail contact@tangomuziek.nl. 

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

Tel NL: 0573-221199

Tel FR: + binnenkort nieuw nummer

info@preau.nl

De romantische bohemien sfeer van L’Huis Preau is een prachtig decor voor een bruiloft, een familiefeest, festival of het organiseren van een ander evenement.

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 10 en 75 deelnemers. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Untitled-3.png