top of page

Faalfitness - Theatersport en Mindfulness

Datum: 13 tot 20 juli

Door: Remko van der Drift

Prijs cursus: €  395,00

Wist je dat je faalspieren hebt? Ze zitten door je hele lijf! 

Als iets spannend vindt om te proberen dan voel je ze in de buikstreek. Als je angst voelt om te falen kun je benauwdheid voelen rond je longen. Als je jezelf hard loopt te bestraffen of op te jutten dan kun je verkrampte faalspieren tussen je oren opmerken. 

Deze spieren kun je trainen. Om ze soepeler en krachtiger te maken. Zodat er meer ruimte ontstaat voor vrijheid, lef en plezier.

Picture1.png

Faalfitness
Een ontspannen week waarin je veel gaat lachen, reflecteren en opladen.

Het programma bestaat uit een mix van mindfulness, theatersport en faalkunde.

Met mindfulness leer je je zelfkritische stemmen herkennen. Ernaar te kijken in plaats van ze ‘de baas’ te laten zijn. 


Je gaat mediteren, zowel rustig als dynamisch, met mindfulness-oefeningen uit ACT (Acceptance and Commitment Training).

Met theatersport leer je ‘ja’ te zeggen tegen nieuwe avonturen. Ontwikkel je moed en durf om dingen uit te proberen. En ga je speelruimte van jezelf en de ander onderzoeken. 
Je gaat laagdrempelige improvisatieoefeningen doen. Soms in tweetallen, soms voor de groep.

Met faalkunde leer je speels en moedig met fouten om te gaan. Je leert hoe je een vriendelijkere houding naar imperfectie en jezelf kunt aannemen. 

Een week Faalfitness is een fijne balans tussen licht/luchtig en verdiepend/inzichtelijk. Spelplezier in combinatie met verstilling en persoonlijke groei. En je leert om daar waar het spannend wordt, het toch te doen!

Wat levert het op?

• Op een speelse manier jezelf beter leren kennen en grenzen verleggen;

• Meer vrijheid, lef en plezier kunnen ervaren in je (werk)leven;

• Kramp in je kaken van het lachen;

• Meer durven falen;

• Minder perfectiestress;

• Milder en vriendelijker voor jezelf zijn;

• Makkelijker ja kunnen zeggen tegen lastige uitdagingen.

• Beter verbinding kunnen maken met de mensen om je heen.

 

Voor wie is dit geschikt?
Uit ervaring van cursisten van de afgelopen jaren blijkt dat het niet uitmaakt of je veel, weinig of geen ervaring hebt met theatersport, mindfulness of faalkunde. Deze cursusweek is voor iedereen geschikt.

Reacties van deelnemers


Karin de Galan: “Ik kwam eigenlijk voor de theatersport en nam de mindfulness en faalkunde op de koop toe, maar juist dat heeft me de meeste nieuwe inzichten gebracht. Het is fijn hoe Remko dezeonderwerpen aanvliegt: met afwisselende en laagdrempelige meditaties, leuke filmpjes, korte reflecties. Hij practicet wat hij preacht, dat is ook mooi, met rust en een accepterende houding. Dat namen we als groep over, ook de groep werd heel fijn en veilig. En natuurlijk hebben we ook lekker gespeeld. Diepgang maar niet hoogdravend, af en toe gehuild en veel gelachen. Rust en aktie. Een hele fijne week, met lessen die ik meeneem naar het gewone leven.”

Picture1.jpg

Marije Verbeek: “Hele fijne week voor mensen zoals ik die in een veilige omgeving uit hun comfortzone willen stappen. Door de combinatie mindfulness/theatersport/faalkunde leer je omgaan met blokkerende gedachten tijdens het spelen zodat je vrijer durft te zijn en zelfs plezier beleefd aan het maken van fouten. Remko weet razendsnel een hechte groep te creëren waarin iedereen in een weekje tijd flinke stappen zet voor zichzelf. Echt een verrassend nieuw en effectief concept!”

Teja Pauelsen: ‘In een veilige sfeer volop mogen spelen met foutenmakenmoed. Door de opbouw van de cursus, de oefeningen en de input van Remko komt het mooiste van mensen naar boven. En ongemerkt werken Remko’s lessen door in het dagelijks leven. Ik heb dit nu voor de 2e keer gedaan en ik raak een diepere laag van de moed om fouten te maken. Gaan, jawel!’

Picture3.jpg

De trainer

 

Remko van der Drift

Ik werk als faalkundige, spreker, trainer, auteur en directeur van het Instituut voor Faalkunde.

 

Ik droom van een maatschappij waarin we vriendelijk, open en begripvol omgaan met de imperfecties van onszelf en elkaar. Waarin we fouten en falen benutten voor een mooiere wereld. Waar voldoende ruimte is om te leren, genieten, vernieuwen en compassie.

 

Om deze droom te verwezenlijken geef ik workshops, trainingen, lezingen en organiseer ik faalfestivals en maak ik een podcast. Ook heb ik drie boeken geschreven: ‘Fouten maken moet’, ‘Fouten maken moed’ en ‘Proberen lukt altijd’.

Vragen over de inhoud van de training? Mail me: remko@instituutvoorfaalkunde.nl

 

www.instituutvoorfaalkunde.nl

Korte videoimpressie van een lezing van Remko

Boekingen lopen via Mathilde van de Mheen tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page