Faalfitness

Datum: 8 tot 15 augustus

Door: Remko van der Drift

Prijs cursus: €  350,00

Wist je dat je faalspieren hebt? Ze zitten door je hele lijf! 

Als iets spannend vindt om te proberen dan voel je ze in de buikstreek. Als je angst voelt om te falen kun je benauwdheid voelen rond je longen. Als je jezelf hard loopt te bestraffen of op te jutten dan kun je verkrampte faalspieren tussen je oren opmerken. 

Deze spieren kun je trainen. Om ze soepeler te maken. Om ze te ontkrampen.

Faalfitness
Een ontspannen week waarin je veel gaat lachen, reflecteren en opladen.

Het programma bestaat uit een mix van mindfulness, theatersport en faalkunde.

Met mindfulness leer je je kritische stemmen herkennen. Er naar te kijken in plaats van ze ‘de baas’ te laten zijn.  

Je gaat mediteren, zowel rustig als dynamisch. Ook doe je lichte yoga en kun je ervaringen van de week delen met andere deelnemers.

Met theatersport leer je ‘ja’ te zeggen tegen nieuwe avonturen. Ontwikkel je lef om dingen uit te proberen. En ga je speelruimte van jezelf en de ander onderzoeken. 
Je gaat laagdrempelige improvisatieoefeningen doen. De meeste in tweetallen en soms voor de groep.

Met faalkunde leer je speels en moedig met fouten om te gaan. Je leert hoe je een vriendelijkere houding naar imperfectie kunt aannemen. 

Een week Faalfitness is een fijne balans tussen licht/luchtig en verdiepend/inzichtelijk. Spelplezier in combinatie met verstilling en persoonlijke groei. En je leert om daar waar het spannend wordt, het toch te doen!

Wat levert het op?

·       Kramp in je kaken van het lachen;

·       Op een speelse manier jezelf beter leren kennen en grenzen verleggen;

·       Meer vrijheid en ontspanning ervaren in je leven;

·       Meer grip op verkrampt perfectionisme;

·       Milder en vriendelijker voor jezelf zijn;

·       Makkelijker ja kunnen zeggen tegen lastige uitdagingen.

 

Voor wie is dit geschikt?
Uit ervaring van cursisten van de afgelopen jaren blijkt dat het niet uitmaakt of je veel, weinig of geen ervaring hebt met theatersport, mindfulness of faalkunde. Deze cursusweek is voor iedereen geschikt.

Reacties van deelnemers


Karin de Galan: “Ik kwam eigenlijk voor de theatersport en nam de mindfulness en faalkunde op de koop toe, maar juist dat heeft me de meeste nieuwe inzichten gebracht. Het is fijn hoe Remko deze onderwerpen aanvliegt: met afwisselende en laagdrempelige meditaties, leuke filmpjes, korte reflecties. Hij practicet wat hij preacht, dat is ook mooi, met rust en een accepterende houding. Dat namen we als groep over, ook de groep werd heel fijn en veilig. En natuurlijk hebben we ook lekker gespeeld. Diepgang maar niet hoogdravend, af en toe gehuild en veel gelachen. Rust en aktie. Een hele fijne week, met lessen die ik meeneem naar het gewone leven.”

 

Marije Verbeek: “Hele fijne week voor mensen zoals ik die in een veilige omgeving uit hun comfortzone willen stappen. Door de combinatie mindfulness/theatersport/faalkunde leer je omgaan met blokkerende gedachten tijdens het spelen zodat je vrijer durft te zijn en zelfs plezier beleefd aan het maken van fouten. Remko weet razendsnel een hechte groep te creëren waarin iedereen in een weekje tijd flinke stappen zet voor zichzelf. Echt een verrassend nieuw en effectief concept!”

Ellen Meyer: “Voor het eerst van mijn leve de strijd aangegaan met mijn innerlijke criticus, het voelt als een soort ontketening.”

Vincent Aalbers: ‘Levendig, speels, onverwacht, betrokken, inspirerend, leerzaam, prikkelend, lol, bewustwording, praktisch. Dank je wel Remko!’

Teja Pauelsen: ‘In een veilige sfeer volop mogen spelen met foutenmakenmoed. Door de opbouw van de cursus, de oefeningen en de input van Remko komt het mooiste van mensen naar boven. En ongemerkt werken Remko’s lessen door in het dagelijks leven. Ik heb dit nu voor de 2e keer gedaan en ik raak een diepere laag van de moed om fouten te maken. Gaan, jawel!’

De trainer

 

Remko van der Drift

 

Ik ben faalkundige, spreker, auteur en directeur van het Instituut voor Faalkunde.

 

Het is mijn droom om Nederland Faalkundig te maken. Daarmee bedoel ik dat iedereen mild en accepterend kan zijn voor zijn eigen fouten en dit ook kan zijn voor de fouten van anderen. Want ik gun het iedereen om het allerbeste uit zichzelf te kunnen falen. En zichzelf vrijer en speelser te kunnen bewegen in het leven.

Om deze droom te verwezenlijken geef ik workshops, trainingen en lezingen. Ook heb ik twee boeken geschreven: ‘Fouten maken moet’ en ‘Fouten maken moed’.

Vragen over de inhoud van de training? Mail me: remko@instituutvoorfaalkunde.nl

 

www.instituutvoorfaalkunde.nl

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

Tel NL: 0573-221199

Tel FR: +33 3 86 85 29 60
(ook bereikbaar op whatsapp)

info@preau.nl

De romantische bohemien sfeer van L’Huis Preau is een prachtig decor voor een bruiloft, een familiefeest, festival of het organiseren van een ander evenement.

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 10 en 75 deelnemers. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Untitled-3.png