Biodanza: Dans je leven 

Door: Renee Mars

Datum: 16 tot 23 juli

Prijs cursus: € 375,00

"Als je in de stroom van het leven zit, dans dan en vier het leven

Als de energiestroom van jouw leven niet zo lekker loopt,

dans dan om jezelf weer terug te brengen in de stroom".

Een week waarin je dansend nieuwe inspiratie opdoet om je leven ruimer, voller en kleurrijker te (be)leven. Ervaar hoe de dans niet alleen je lichaam maar ook je hart en ziel in beweging brengt. 

 

In deze week wordt je uitgenodigd expressie te geven aan wie jij bent in al jouw eigenheid en rijkdom. Zo kun je jezelf opnieuw ervaren; in kracht èn zachtheid, in lichtheid èn diepte, ingetogen èn uitgelaten, kwetsbaar èn moedig, liefdevol èn verbonden. En in die rijkdom de ander ontmoeten, zonder woorden, in de dans.

Een week lang dans èn leef je met elkaar, waardoor je werkelijk een transformatieproces aan kunt gaan: in jezelf èn met elkaar. De dans en muziek zijn geweldige middelen om je te verbinden met jezelf; je lichaam, je gevoel en vooral je hart. Van daaruit gaan we elkaar ontmoeten en kunnen we op diepere en subtielere lagen de intieme en oprechte verbinding ervaren. 

 

Het is ieder jaar weer bijzonder om mee te maken hoe binnen een dag als het ware een bodem gelegd wordt voor een intense en rijke week met elkaar, waarin ieder zijn of haar eigen proces (be)leeft. Ik ben steeds weer ontroerd door de diepgang èn vreugde die we zo met elkaar mogen beleven.

Deze week is voor mensen met minimaal één jaar Biodanza ervaring. 

Picture1.jpg

Ik ben van oorsprong theaterdocent en heb sinds 16 jaar een eigen praktijk als psychosociaal therapeut www.stroomopwaarts.nu

Sinds 14 jaar geef ik met veel plezier Biodanza; wekelijks in Utrecht en Culemborg. Daarnaast werk ik als stembevrijder, individueel en in groepen. Regelmatig geef ik weekenden, een jaartraining en losse dagen in Biodanza, vaak in combinatie met Stembevrijding. Kijk op www.reneemars.nl

 

In Preau kom ik nu voor het 14e jaar. Ik ervaar L'Huy Préau als een geweldige plek. De prachtige omgeving, het heerlijke eten, de goede verzorging en de aandacht die in alles voelbaar is, vormt een perfecte bedding om de rijkdom van het leven ten volle te genieten. En dat is precies waar het in deze week voor mij om gaat. 

  • “De afgelopen twee dans-weken (Biodanza & Biodanza & Beeldhouwen) hebben heel veel voor me betekend: het doorvoelen, dansen en delen van m’n kracht, m’n liefde en kwetsbaarheid heeft voor mij zo helend gewerkt! De veilige sfeer in de groep en de integere, lichte begeleiding van Renee hebben voor de bedding gezorgd. Een prachtige oefening in zichtbaar durven zijn; tijdens deze weken en met een doorwerking naar nu: naar daily life! Ik blijf (Bio)dansen!!” Helma
     

  • Ik wil je nogmaals bedanken voor de mooie Biodanzaweek in Preau. Het was heel bijzonder om na de lange corona lockdown weer te dansen met nieuwe mensen. En het was ook fijn dat er een aantal bekenden waren met wie ik eerder fijn gedanst heb in Preau. Het was bijzonder om weer zo dicht bij iedereen te mogen komen,  figuurlijk en letterlijk. Het was even oefenen om te voelen hoe dicht je iemand mag naderen, of iemand contact wil of op zichzelf wil blijven. Tijdens de dans komen gevoelens naar boven die diep in mij leven. Ik voel een enorme levensvreugde zo dansend op de muziek. En ik ervaar ook vrede met tegenslagen uit mijn verleden. Ik heb mijn vreugde en lust tot dansen met vele kunnen delen deze week. En dat smaakt naar meer. Anne-Marie

·    

  • Mijn week in Preau was onbeschrijfelijk mooi. Ik weet dat Biodanza mij in verbinding kan stellen met mijn gevoel. Dit ervaar ik bij de wekelijkse lessen. Maar dat het zo diep gaat dat had ik nooit gedacht. Het heeft me werkelijk bij mijn ware "zijn" gebracht. Een plek waar ik nog niet zo vaak in mijn leven ben geweest. Het voelde "hemels ". Ik voelde zoveel verbinding met mezelf en ook met alles om me heen. Het kwam allemaal samen. Ik heb deze week het leven gedanst met alle angsten maar ook met zoveel vreugde. Ik ben nog helemaal hoteldebotel van de week💃 Lenna

·    

  • Ik wil je bedanken voor de fijne week. Het was heerlijk. Heel diepgaand, ontspannen en vol ruimte om mijn dansen te beleven. Ik ben geraakt en vooral gevoed. Ik heb respect voor jouw wijze van faciliteren, volledig uit al jouw ervaringen en wijsheden geef je ons in de deelcirkel een diepere laag mee, waarbij je ieders gevoelens volledig respecteert en gelijktijdig aan ieder van ons een inzicht meegeeft. Anneke.
       

  •  Ja het was fantastisch. Ook een week later kan ik dat nog goed voelen. Mooi hoe Renée bewustzijnsdingen zo helder kan uitleggen. Door haar manier van begeleiden, ontstond al heel gauw een warme en open sfeer. Iedereen voelde zich op zijn gemak. Ook fijn dat je zo intens meedanst in de groep, in een mooie balans van docent en groepslid. 

PRAKTISCH:

Voor wie:

Voor iedereen met ervaring in Biodanza

Voor iedereen die zich via de dans wil verdiepen in en laven aan de rijkdom van het leven. 

Voor iedereen die sluimerende kwaliteiten in zichzelf wil ontplooien op het gebied van: Vitaliteit, Seksualiteit, Creativiteit, Affectiviteit en Transcendentie

Voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen in contact; leren werkelijk aanwezig zijn in verbinding met een ander. 

Voor iedereen die meer wil leven vanuit zijn/haar hart en ontdekken hoe je op steeds subtielere lagen verbinding kunt maken.

Voor iedereen die het vermogen tot genieten wil vergroten, 

Voor iedereen die meer van zichzelf wil (laten) zien.

Voor iedereen die zichzelf wil laten verrassen door zijn eigen dans èn die van de ander.

Deze Biodanzaweek is bedoeld voor mensen met minimaal één jaar Biodanza- ervaring. Bij twijfel over of je ervaring toereikend is kun je contact met me opnemen. 06-49864654. 
 

Wanneer: zaterdag 16 juli – zaterdag 23 juli 2022 

Aankomst zaterdag 16 juli vanaf 17.00 uur. Deze avond komen we kort bijeen voor een eerste kennismaking en toelichting op het programma. 
De cursusduur is van zondag tot en met vrijdag.
Vrijdagmiddag en -avond is er een feestelijke afsluiting van de week. 
Zaterdag 23 juli, vóór 10.00 uur vertrekt iedereen weer. 

 

Programma: we werken de meeste dagen twee blokken per dag, van ca. 9.30 – 13.00 & 16.30 – 19.00 uur. Tussendoor is er voldoende tijd om lekker te luieren, wandelen, zwemmen en na te genieten van de opgedane ervaringen. De woensdagmiddag is vrij, dan kun je op stap gaan en de mooie omgeving van Préau ontdekken. 

En, net als andere jaren, is er 1x een avondworkshop Biodanza voor alle Preau-gasten.

 

*Prijs vd cursus: € 345,- (bij aanmelden én betalen voor 16 mei 2022), daarna is het € 375,-   

Geef je voor de cursus op bij mij: info@reneemars.nl Je ontvangt dan een bevestiging van je opgave en een  factuur voor de cursuskosten. Begin juli 2022 ontvang je nog een mail met praktische informatie over de cursusweek.  
 

Vervoer:

Préau heeft een liftservice, informatie hierover staat op het prikbord op de contactpagina van de Préau website. De ervaring leert dat veel mensen carpoolen om naar Préau te reizen, kortom een goedkope en gezellig manier om te reizen. Kijk bij Route voor alle informatie. 

 

Verblijf:

Je verblijf is all in, met 3 heerlijke vegetarische maaltijden per dag en doorlopend gratis koffie en thee. Je verblijf regel je rechtstreeks met Préau. Er is volop keuze: van een eigen tent of budgettent (de goedkoopste vorm) tot prachtige Hoteltenten of kamers in het landhuis. Ook is er verblijf met eigen sanitair. Des te eerder je boekt des te meer keuze er is! Je kunt hiervoor contact opnemen met Loeky die, vanuit Nederland, voor Préau de accommodatie regelt. 

foto zaal.JPG
IMG_E5022.JPG

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.