top of page

Beeldende expressie - week 1

Datum: 6 tot 13 juli

Door: Marlies Galama

Prijs cursus: € 395,00

"Je handen kennen al je innerlijke beelden; geef ze het vertrouwen je beelden te scheppen" 

Beeldende expressie via 'in beweging zijn' en intuïtie - genieten in de natuur van schilderen op klein en groot formaat, zonder oordeel. Met kleur, lijnen, structuren, ruimte en vorm, zowel in licht als donker, kun je diepere gevoelens uitdrukken. Verbonden met je innerlijke bron breng je jouw gevoelens, je dromen en innerlijke beelden als mede natuurbeleving tot uitdrukking in schilderijen. Je haalt inspiratie uit de kracht van het sjamanisme, vanuit gronding, vanuit visualisatie en ervaren in aanwezigheid met behulp van meditatie-oefeningen, en sharing.

Beeldende expressie/ Schilderen vanuit Beweging en Intuïtie met  Sjamanisme en Vedic art als leidraad, door beeldend kunstenaar/ docent en muzikant Marlies Galama 

Er zijn twee aparte zomerweken in Préau – Week 1 en Week 2, die je ook beide kunt volgen. 

Tekenen, en schilderen is 'in beweging zijn'. Door het gebruik van kleuren, lijnen, structuren, ruimte en vormen, zowel in licht als donker, kun je diepere gevoelens uitdrukken. Verbonden met deze gevoelens zijn je dromen, innerlijke beelden en de natuur. Deze beelden kunnen dienen als bron van inspiratie voor het maken van schilderijen, en tekeningen.

Voor het tot uitdrukking brengen van je innerlijke beelden is het geen voorwaarde om van te voren visualisaties te hebben of ‘te weten wat je gaat tekenen, of schilderen.

Innerlijke groei d.m.v. beeldende expressie en dialoog met je eigen schilderij(en)

Dialoog met je eigen geschilderde Innerlijke beeld, met Marlies Galama


Bij al deze beeldende processen gaat het steeds om het stimuleren van je intuïtie en je vermogen tot beeldende expressie en om via de dialoog te ervaren wat het voor je betekent. Het gehele werkproces is erop gericht de verbinding tussen beeldende expressie en innerlijke groei via gewaarwording naar bewustzijn tot stand te brengen. De expressie gaat gepaard met het werken met zowel je rechterhand als je linkerhand en vindt bij bepaalde processen plaats met gesloten ogen. Daardoor oefenen de ogen minder controle uit en wordt je intuïtief vermogen gestimuleerd. Bij deze manier van beeldend werken gaat de aandacht van de begeleiding uit naar jou 'als geheel mens'. De begeleiding is oordeel-loos en zonder esthetische normen, stimulerend en initiërend via de dialoog, nadat je je beelden door middel van krijt, of verf tot uitdrukking hebt gebracht. De dialoog slaat een brug tussen je onbewuste en je bewuste weten. Zowel simultaan als afwisselend links- en rechtshandig beeldend werken spelen hierin ook een belangrijke rol. Tevens zul je vooral ook in de zomercursussen ervaren hoe het is om te werken vanuit het sjamanistische en met inspiratie vanuit de vedic art.”Vedic art leert je niet hoe je moet schilderen, het is een methode die je helpt te herinneren hoe je schildert.

NWK02918-Lh.jpeg
Afbeelding 2 - Buitenatelier De Eik midd

Het buitenatelier bij de Eik, met zon en schaduw, in de prachtige ruimte van de natuur op het landgoed van Préau.

Afbeelding 3 - Beeldende Expressie.jpg

Praktische informatie

Contacteer mij voor aanmelding s.v.p. om af te stemmen wat jouw wens is en daarmee of dit voor jou de gewenste schildercursus voor de komende zomer is! Ook als je vragen hebt over de inhoud van de cursus neem dan contact met me op. Je kunt me bereiken via marlies.galama@gmail.com

Je neemt je eigen materialen mee naar L’Huis Préau, de cursusprijs is exclusief materialen. 

Kijk daarom ook naar het informatieblokje "Materialen" via de link naar mijn site;

https://marliesgalama.com/cursussen/ 

Wil je meer informatie over mijn werk; https://marliesgalama.com/kunst/

Beeldende expressie vanuit beweging en intuïtie

Boekingen lopen via Mathilde van de Mheen, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page