top of page

Beeldende expressie - week 1

Datum: 8 tot 15 juli

Door: Michiel Dhont

Prijs cursus: € 350,00

 

"Je handen kennen al je innerlijke beelden; geef ze het vertrouwen je beelden te scheppen"

Beeldende expressie via 'in beweging zijn' en intuïtie - genieten in de natuur van schilderen op klein en groot formaat, zonder oordeel. Met kleur, lijnen, structuren, ruimte en vorm, zowel in licht als donker, kun je diepere gevoelens uitdrukken. Verbonden met je innerlijke bron breng je jouw gevoelens, je dromen en innerlijke beelden als mede natuurbeleving tot uitdrukking in schilderijen. Je haalt inspiratie uit de kracht van het sjamanisme, vanuit gronding– en ademhalingsoefeningen en vanuit de chakra's. 

 

 

Beeldende expressie/ Schilderen vanuit Beweging en Intuïtie door beeldend kunstenaar / muzikant Michiel Czn. Dhont
Er zijn twee aparte zomerweken in Préau – Week 1 en Week 2, die je ook beide kunt volgen. 

Tekenen, schilderen en boetseren is 'in beweging zijn'. Door het gebruik van kleuren, lijnen, structuren, ruimte en vormen, zowel in licht als donker, kun je diepere gevoelens uitdrukken. Verbonden met deze gevoelens zijn je dromen, innerlijke beelden en de natuur. Deze beelden kunnen dienen als bron van inspiratie voor het maken van schilderijen, tekeningen en klei-objecten.
Voor het tot uitdrukking brengen van je innerlijke beelden is het geen voorwaarde om van te voren visualisaties te hebben of ‘te weten wat je gaat tekenen, schilderen of boetseren'.

img491.jpg

Dialoog met je eigen geschilderde Innerlijke beeld, met Michiel Dhont.

Innerlijke groei d.m.v. beeldende expressie en dialoog met je eigen schilderij(en)


Bij al deze beeldende processen gaat het steeds om het stimuleren van je intuïtie en je vermogen tot beeldende expressie en om via de dialoog te ervaren wat het voor je betekent. Het gehele werkproces is erop gericht de verbinding tussen beeldende expressie en innerlijke groei via gewaarwording naar bewustzijn tot stand te brengen. De expressie gaat gepaard met het werken met zowel je rechterhand als je linkerhand en vindt bij bepaalde processen plaats met gesloten ogen. Daardoor oefenen de ogen minder controle uit en wordt je intuïtief vermogen gestimuleerd. Bij deze manier van beeldend werken gaat de aandacht van de begeleiding uit naar jou 'als geheel mens'. De begeleiding is oordeelloos en zonder esthetische normen, stimulerend en initiërend via de dialoog, nadat je je beelden door middel van krijt, verf of klei tot uitdrukking hebt gebracht. De dialoog slaat een brug tussen je onbewuste en je bewuste weten. Zowel simultaan als afwisselend links- en rechtshandig beeldend werken spelen hierin ook een belangrijke rol. Tevens zul je vooral ook in de zomercursussen ervaren hoe het is om te werken vanuit het sjamanistische, vanuit grounding -en ademhalingsoefeningen en vanuit de chakra's.

Afbeelding 2 - Buitenatelier De Eik midd

Het buitenatelier bij de Eik, met zon en schaduw, in de prachtige ruimte van de natuur op het landgoed van Préau.

Afbeelding 3 - Beeldende Expressie.jpg

Praktische informatie

Contacteer mij voor aanmelding s.v.p. om af te stemmen wat jouw wens is en daarmee of dit voor jou de gewenste schildercursus voor de komende zomer is! Ook als je vragen hebt over de inhoud van de cursus neem dan contact met me op. Je kunt me bereiken via michiel@dhont.nl 

Verzoek om voor het boeken of kort erna op mijn website www.dhont.nl  (klik op Frankrijk) over de zomercursus te lezen. Dit ten eerste voor wat betreft de inhoud die net even anders is dan een reguliere schildercursus. 

Lees bijvoorbeeld over de intro's voorafgaande aan het schilderen en over de betekenis van Bio-ritme. Je neemt je eigen materialen mee naar Préau, kijk daarom ook naar het informatieblokje "Materialen" via www.dhont.nl/mat/matpreauNL.pdf, de cursusprijs is exclusief materialen.

Beeldende expressie vanuit beweging en intuïtie

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page