top of page
Annemiek-ten-hoor-paardencoach-2-1024x725.png

De wijsheid van de paarden 

Datum: 27 april tot 4 mei

Door: Annemiek ten Hoor

Prijs: €​ 395,00

Een week samen met de paarden van Préau

De kudde paarden van Préau en ik nemen jou mee op reis. 
Op reis naar wie jij in wezen bent.

Leer van de paarden hoe jij vanuit verbinding met jezelf je unieke plek in kunt nemen, jouwruimte en kracht kunt ervaren en hoe het is om onderdeel van een kudde te zijn.

 

Wat gaan we doen?

In deze week starten en eindigen we iedere dag bij de paarden. We zijn deze week een onderdeel van de kudde, ze zullen ons opnemen in hun roerloze veld. 

We gaan werken met de drie principes van de kudde: de natuurlijke ordening, de binding en de uitwisseling.  

De paarden geven ons inzicht waar nog eventuele laagjes of blokkades zitten die onsbelemmeren om in contact te zijn met ons unieke zelf.                                                        

De hele natuur zal meewerken en wij kunnen niet anders dan werken met alles wat zich aandient. Stil zijn om te kunnen luisteren. In awareness. In het ritme van de paarden. Maar we zullen ook plezier hebben omdat we met een glimlach naar onszelf en ons handelen kunnen gaan kijken.                                                                                                                Elke dag neem ik je mee in speelse, creatieve maar ook serieuze werkvormen naast en bij de paarden.

 

“Voor de woorden is alles al gezegd” 
(Ruud Knaapen)

Voor wie ?

-Je bent nieuwsgierig naar de wijsheid van de paarden.                                                              
-Je loopt al lang tegen een gevoel aan dat het anders moet, op een andere manier je leven inrichten, maar je hebt nog steeds niet gevonden waar te beginnen of je durft geen nieuwe stap te zetten waardoor je de dingen blijft doen die je doet, maar geen voldoening voelt bij wat je doet.                                                           -Je hebt vaak een ‘vol hoofd’, voelt je opgejaagd en er lijkt geen verbinding meer te zijn met je gevoel.                                                                                                       -Je kunt onverklaarbaar boos worden over kleine dingen, kunt niet genieten en voelt je zelfs regelmatig depressief.                                                                                 -Je voelt je niet begrepen, voelt je onzeker of hebt faalangst.                                                      
-Je hebt moeite om fijne relaties aan te gaan.                                                                              

 

“If you always do what you always did,
You will always get what you always got”
(Albert Einstein)

preau a.jpg
IMG_7137.jpeg
_IMG6913.jpg
_IMG7437 copy.jpg

Wat neem je mee naar huis?

Je gaat naar huis met een verfrissende kijk op jouw leven. Je zult de energie van de paarden nog lang in en om je heen ervaren. Je kreeg inzichten hoe jij met je energie omgaat en hoe je je energie mogelijk op een andere manier kunt gaan richten. Je hebt een nieuwe familie-imprint gekregen, waardoor er meer ruimte is om jouw potentieel te gaan leven en je je blijer en gelukkiger voelt.

Reacties van cursisten:

“De afgelopen week met Annemiek zal altijd in mijn warme en dankbare herinnering blijven.Ik heb me zo ontzettend veilig en welkom gevoeld bij Annemiek, als coach en als warme liefdevolle wijze vrouw. Elke dag met haar samenwerken was echt een feestje....We hebben deze dagen echt de meest hardnekkige wortels van een paar grote issues aangepakt, waar ik al lange tijd laagje voor laagje mee bezig was af te pellen. Met behulp van een paar heel indrukwekkende sessies met de paarden gecombineerd met systeemcoaching, is de laatste sluier van illusie opgetrokken en zag ik ein-de-lijk figuurlijk het licht… De paarden maakten mijn innerlijke dualiteit op een bepaald punt zo zichtbaar.. Treffender had het niet uitgebeeld kunnen worden”

 

“We hebben allemaal onze thema’s en leersituaties, en hoe fijn is het om daar af en toe wat voeding en steun bij te krijgen. De paarden zijn een enorme toegevoegde waarde in de coaching, dat was een echte eye-opener voor me. Rationeel begrijpen is 1, maar direct ervaren wat bijvoorbeeld persoonlijk leiderschap in je lijf doet en dat ook meteen gespiegeld krijgen door de paarden, is 2… Ik heb ook ervaren dat inzichten daardoor meer beklijven, dieper doordringen dan wanneer je alleen maar in woorden over levenservaringen en gevoelens praat. Ik kwam met de intentie om juist uit ‘verhalen’ te blijven maar echt te gaan voelen en energetisch loslaten van wat niet meer bij me hoort. Er zat spanning in mijn lijf die na drie lekker lange middagen echt vele malen lichter voelde.”

 

“Annemiek leeft een mooie passie: het is heel fijn om onder haar warme en kundige begeleiding, op de flow van wat nodig is te zakken in rust, kwetsbaarheid en openheid. En als klap op de vuurpijl heb ik grote stappen gezet in mijn angst voor paarden. Het kleine paardenmeisje in mij is wakker gekust in deze week.”

 

Wie is Annemiek ten Hoor?

‘Ik was altijd te laat thuis, misschien wist ik toen al dat er paarden-tijd en mensen-tijd was’

Mijn drijfveer is om mensen te helpen ontdekken wie zij in wezen zijn. Samen ‘op reis’ om laagjes te onderzoeken die zij om zich heen hebben gecreëerd om te overleven. Dat doe ik het liefst samen met de paarden. Als meisje van zes fietste ik altijd al naar boer Flip, waar ik op de kleine shetlandpony’s met een zelf geknoopt halstertje over de akkers racete.           
Paarden zijn altijd in mijn leven gebleven, maar in 2009 werd ik mij ervan bewust dat paarden naast het plezier dat we samen beleefden ook werkelijke leermeesters zijn. En omdat ik naast het intuïtief ‘weten’ ook een vorm zocht om mensen met paarden te begeleiden ben ik in 2010 begonnen aan de opleiding van Spirit of Epona, volgde cursussen in natural horsemanship en werd verder opgeleid bij bureau Wind tot systemisch paardencoach en systemisch paarden-teamcoach.

Durf jij het aan?

Maak dan vrijblijvend een afspraak om kennis te maken of deze week inderdaad bij jou past: 

E-mailadres: ​​info@annemiektenhoor.nl

Telefoonnummer: ​06 53 42 51 03 

Bezoek voor meer informatie over mij en/of mijn werkwijze mijn website:

www.annemiektenhoor.nl

https://annemiektenhoor.nl/wat/paarden/  

https://annemiektenhoor.nl/wat/familie-opstelling/

Boekingen lopen via Mathilde van de Mheen tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page