top of page
clearingenergy.jpeg

Volg je zielepad

Datum: 18 tot 25 mei

Door: ​Jacqueline Schellingerhout

Prijs cursus: €  345,00

Leven en werken in flow

 

Deze week is voor mensen die leven en werken vanuit hun zielsmissie of dat graag (meer) willen. Met een veelheid aan fijne oefeningen als dans, meditatie, yoga, ademwerk en creatief werk, word je uitgenodigd om steeds weer bij jezelf te zijn en van daaruit volgende stappen te zetten in je leven enje werk. Volg je eigen pad!

 

Het maakt niet uit wat je doet, of je kunst maakt, iets heel anders, je een plan hebt, een eigen bedrijf hebt of dat graag zou willen starten. En ook als je in loondienst werk of niet (meer) werkt en je wilt authentieker in het leven staan, ben je van harte welkom. 

 

Als je echt contact maakt met je eigen binnenwereld en van daaruit in de wereld zet wat echt bij jou past, dan voel je je het meest gelukkig en kan je de bijdrage leveren die jij wilt. Soul coaching is een manier van coachen die je steeds weer uitnodigd om bij jezelf te zijn en van daaruit het contact te vinden in je leven en je werk. Je leert steeds weer verbinding maken met jezelf en met wat er bij jou speelt; wat je voelt, wat je ervaart, wat je wilt, wat je behoefte is en waar je grenzen liggen.

 

“Als de ziel iets wil ervaren, werpt ze een beeld van die ervaring voor zich uit om vervolgens haar eigen beeld binnen te gaan.” Meister Eckhart

dance.jpg
IMG_1661.jpg

Hoe ziet de week eruit?

 

We werken in een fijne, veilige ruimte. Zowel de fysieke ruimte als in de aanwezigheid met elkaar. We delen zonder te oordelen. Alles mag er zijn. Je wordt gezien en gehoord in wat aanwezig wil zijn. Er is afstemming op de aanwezige energie.

 

We maken veel gebruik van muziek die je naar binnen leidt of soms juist heel (innerlijk of fysiek) activerend is. Er is ruimte om echt bij jezelf te komen door meditatie, hart tot hart gesprekken en sharings.

Beweging is superbelangrijk om in flow te komen. Dans – gebaseerd op bio danza en ecstatic dans – yoga – hatha yoga en inspiratie uit Kum Nye yoga –  halen je uit je hoofd en verbinden je met je hart.

Focussen, ontwikkeld door Eugene Gendlin, geeft toegang tot de wijsheid van je lichaam en brengt je naar nieuwe stukken die gezien willen worden. En ademwerk brengt je naar diepere blokkades om ruimte te maken voor groei. Holotropisch ademwerk is ontwikkeld door de Tjechische psychiater en bewustzijnsonderzoeker Stanislav Grof.

 

We doen creatieve opdrachten die gebaseerd zijn op het werk van Julia Cameron (The Artist Way) en Elisabeth Gilbert (Big Magic) en nodigen je uit om je creativiteit vrij te laten stromen.

Als laatste is er in gesprek en oefeningen plaats voor creatie en reflectie op jou en je werk.

 

Een heerlijke week met overvloedige aandacht voor je eigen binnenwereld en een onbevangen creëren vanuit plezier. Her werken in een groep is een fijne meerwaarde.

 

 

Programma

 

Elke dag start met aankomen in je eigen binnenwereld met muziek en een korte sharing. Daarna volgen lichaamsgerichte en energetische en creatieve oefeningen. Ook is er ruimte voor individuele gespreken en zelfstandig aan de slag gaan. We sluiten elke dag weer af met een korte sharing.

 

Dag 1

Aankomen in je eigen binnenwereld

Kennismaken

Kum Nye yoga en dans/ spel

Schrijven en kunstenaars afspraakje

 

Dag 2

Aankomen in je eigen binnenwereld

Creatieve oefeningen

Focussen

Ruimte voor individuele begeleiding en zelfstandig werken

 

Dag 3

Aankomen in je eigen binnenwereld.

Ademwerk waarbij je ook elkaar begeleid

 

Dag 4

Aankomen in je eigen binnenwereld

Yoga

Ruimte voor individuele begeleiding en zelfstandig werken

Vrije middag

 

Dag 5

Aankomen in je eigen binnenwereld

Het werk en de maker, een opstelling

The Gift, reflectie oefeningen

Ruimte voor individuele begeleiding en zelfstandig werken

 

Dag 6

Aankomen in je eigen binnenwereld

Nader te bepalen, afhankelijk van de behoeften die uit de vorige dagen naar voren zijn gekomen

 

 

Voor wie is de cursus?

 

• Je houd ervan om aandacht te geven aan wat er speelt in je eigen binnenwereld

• Je zet iets eigens in de wereld of wilt dat graag gaan doen

• Je loopt weleens vast in je creatieve proces en je wilt graag meer flow ervaren

• Je houdt van bewegen, emotioneel lichaamswerk, energetisch werk en van creativiteit

• Je zoekt meer verbinding

• Je wilt je proces graag delen (meer of minder)

• Je houdt van groepswerk en het veld wat daarbij ontstaat

• Je houdt van zelfstandig werken

 

 

Wat neem je mee na deze week?

 

• Je hebt meer bewustzijn op je eigen binnenwereld

• Je voelt je creativiteit meer stromen en kan dit meenemen in je dagelijks leven en in je werk

• Je hebt meer helderheid over jouw werk en jouw rol daarin

• Je neemt de oefeningen mee en kunt daar zelf mee verder waardoor je gemakkelijker in flow komt

• Je hebt teruggekregen wat jouw werk doet met anderen

• Je hebt meer plezier in je werk en in je dagelijks leven

• Je voelt je zekerder over je werk en jezelf

• Je voelt ruimte om verder te groeien

Materiaal

 

Het is fijn om een schrijfboekje mee te nemen en als daar (al) sprake van is, iets van je eigen werk. 

Voor de creatieve oefeningen zijn eenvoudige materialen aanwezig. Er zijn yogamatjes en matrasjes beschikbaar

 

Aantal deelnemers

 

maximaal 14, minimaal in overleg

 

 

Reacties deelnemers

 

“Jij hebt een geweldig invoelend vermogen om de perfecte begeleiding te geven voor dat wat vraagt om getransformeerd te worden. De opbouw van elke dag was schitterend. Eerst muziek beluisteren, dan voel je meer hoe voel ik mij nu en door de yoga kom je echt bij jezelf of het dansen maakt mij vrij. De  holotropische ademsessie met muziek op mij afgestemd was enorm krachtig en transformerend. De oefening van onvoorwaardelijk liefde confronteerde mij met het kleine kind in mij dat zo’n  angst had om gekwetst te worden. Toch voelde ik mijn angst verminderen zodat ik kon gaan voor de omarming met de onvoorwaardelijke liefde. Dit was bevrijdend en een ontroerend moment.

Wat ik meegenomen heb is tijd maken om te schrijven en dan een creatief moment te nemen. Schrijven haalt me uit mijn hoofd en tekenen bevrijd me. Ik heb geleerd nog beter bij mezelf te blijven. Ik ben je enorm dankbaar voor je warme, liefdevolle ondersteunde begeleiding.”

Hilde van Hoof

 

“Ik vond jouw week echt heel erg leuk en goed! Begonnen aan Julia Cameron ook. Een paar van mijn schilderijen heb ik aan de muur geplakt, als herinnering, omdat ik blij ben dat het toch lukte om uit m'n hoofd te komen.”
Françoise 

 

 

Link naar mijn website

 

www.jacqcoaching.com

Jacqueline Schellingerhout 

 

Het is mijn missie om mensen dichter bij hun gevoel te brengen en ze te ondersteunen bij het (helderder) in de wereld zetten van hun zielsmissie.

 

Ik ben ondernemer en maker en ik heb een lange weg afgelegd om mijn leven en werk zo in te richting dat wat ik doe ook echt bij mij past, ik mijn eigen pad kan volgen en zo kan bijdragen aan de wereld.

 

In onze westerse maatschappij wordt veelal van buiten naar binnen gewerkt. Er worden doelen gesteld in de buitenwereld die behaald moeten worden en van daaruit gaan we hard werken om die doelen te bereiken. Daarin verliezen we veelal onszelf.

 

Ik geloof in een leven waarin juist van binnen naar buiten wordt gewerkt. Eerst bij jezelf blijven, voelen, ervaren wat van binnen leeft en van daaruit een leven en werk creëren wat echt bij je past.

 

Wat mij heeft geholpen is een veelheid aan therapieën en heel veel innerlijk werk. Ik heb veel yoga gedaan, gedanst, kunst gemaakt, haptotherapie, massagetherapie en diverse coachingstrajecten, ademwerk en ayahuasca ceremonies. Ook heb ik de methode van The Artist Way gevolgd en een soul coach opleiding afgerond. Ik heb ontdekt dat wat ik creëer in de buitenwereld een reflectie is van mijn binnenwereld. Het is mijn doel om jou ook je eigen pad te laten lopen.

 

Na een opleiding tot Theoretisch Psycholoog aan de Rijksuniversiteit Leiden heb ik de kunstacademie in Rotterdam afgerond. Ik heb lange tijd gewerkt als cursusontwikkelaar en -begeleider in fotografie, ontwerpen en autonome beeldende kunst voor verschillende organisaties. Daarnaast werkte ik als fotograaf, grafisch ontwerper, webdesigner en toegepast kunstenaar. Ook heb ik gewerkt als projectcoördinator en marketing communicatie adviseur.

 

In 2020 heb ik een Soul Coach opleiding afgerond bij de Gewijde Reis en begeleid ik mensen naar hun eigen binnenwereld zodat ze meer plezier in hun leven en werk ervaren en bij kunnen dragen vanuit hun zielsmissie.

Boekingen lopen via Loeky Ekkel loekyekkel@gmail.com of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page