top of page
collage7.jpg

Verbeeldingskracht in de Fotografie

Datum: 10 tot 17 augustus

Door: Herman Coumans & Petra Teeuwsen

Prijs cursus: € 350,00

Deze week is bedoeld voor elke fotograaf die de grondbeginselen van  het fotograferen beheerst, zijn vaardigheden wil uitbreiden  en een  creatieve uitdaging zoekt. Tijdens deze intensieve week op het prachtige landgoed van Préau verkennen we diverse terreinen van de fotografie en word je uitgedaagd om buiten je comfortzone te treden.

Onze workshop is praktisch van aard. Na een kennismaking op de zaterdagavond starten we elke ochtend met de bespreking van elkaars werk van de vorige dag en krijg je een nieuwe opdracht, waar je die dag aan werkt. Daarnaast geven we ook een grotere opdracht voor de hele week. De uitgestrekte mogelijkheden van het landgoed biedt je veel mogelijkheden om  ideeën tot leven te brengen en verrassende opnames te maken.

Wat deze week kenmerkt, is de vorming van een gemeenschap van enthousiaste fotografen. Tijdens het uitwerken van je foto opdrachten ontstaat er een dynamische sfeer van delen, helpen en plezier hebben. Dit alles met een vakantiegevoel. Petra en Herman zijn de hele week aanwezig om je gedurende het hele proces te ondersteunen; van het moment van inspiratie, het vastleggen en het bewerken van de foto’s.

We sluiten de week af met een presentatie van ons gemaakte werk aan de andere groepen van Preau .

Naast de vertrouwde werkwijze van voorgaande jaren, bieden we ook dit jaar nieuwe, uitdagende opdrachten die je creativiteit zullen aanspreken en uitdagen.

Ben je geïnteresseerd en heb je nog vragen: bel of mail Petra of Herman. Ze zullen je graag meer vertellen over de fotoweek “Verbeeldingskracht van de Fotografie”.

 

Wat heb je die week nodig:

- Een camera met de mogelijkheid deze volledig manueel te bedienen

- Opzetflitser

- Computer met fotobewerkingssoftware

- Batterijlader, USB stick

- Eventueel de instructieboekjes van camera en flitser

- zaklamp

- ervaring met fotograferen 

- Basiskennis van het werken met fotobewerkingssoftware. 

- 5 eigen foto’s die iets over jouw fotografische interesses zeggen. 

 

Praktisch

De prijs van de workshop bedraagt € 350,- (exclusief het verblijf op Préau). 

De aankomst is zaterdag 10 augustus vanaf 17:00 uur vertrek op zaterdag 17 augustus voor 10:00.

Op Préau is een ruime workshopruimte beschikbaar, met een boekentafel en een beamer. 

 

Door wie 

De workshop wordt georganiseerd en begeleid door:

Petra_web_PMT7073.jpg

Petra Teeuwsen

 

“Fotografie is voor mij een spel van licht wat mijn netvlies raakt, dat ene moment waar alles samenkomt, te vangen en te vereeuwigen.“
In mijn dans- en portretfotografie ben ik altijd op zoek naar dat andere.  Het is de combinatie van expressie, lichaamshouding, licht en beweging waarmee ik mijn  fotografisch beeld boetseer. Soms vanuit een voorbereide set, soms vanuit een leeg canvas.
De spannende grens tussen film en fotografie intrigeert mij in het komen tot nieuw werk. Waarbij beweging een vast terugkerend aspect lijkt te zijn geworden.
“Elk  moment beweeg je voort in de tijd, onophoudelijke momenten die voorbijgaan”.
Dans- en theaterfotografie zijn mijn passie, mede ontstaan door mijn dansachtergrond.
Sinds 2017 werk ik vanuit mijn  eigen foto- atelier in Nuth waar ik naast mijn autonome fotografie ook  in opdracht werk en tevens regelmatig workshops geef.
Mijn werk kun je vinden op Facebook en Instagram onder mijn eigen naam en op mijn webpagina
 

www.petrateeuwsen.nl   

info@petrateeuwsen.com

 

 

Enkele foto’s van Petra:

mijnbanner6.jpg

Herman Coumans

Een kenmerk in mijn fotografie is dat ik steeds nieuwe terreinen verken en me daarin laat uitdagen. De fotografen, die ik bewonder, nodigen me uit hun werk aandachtig te bekijken en te begrijpen, zodat ze mij inspireren om tot betere foto's te komen.

Naast het streven om mooie opnames te maken, besteed ik veel aandacht aan de nabewerking. Daarmee probeer ik beste uit de foto boven te halen en geef ik de foto mijn eigen signatuur.

Ik ben actief in twee verschillende fotogroepen. Met deze groepen organiseren we geregeld fotoactiviteiten en bespreken we elkaars werk. Het is voor mij bijzonder waardevol om de feedback en suggesties te krijgen op de foto's.

 

Hiernaast fotografeer ik ook portretten, groepen en evenementen in opdracht en geef ik workshops aan beginnende en gevorderde amateurfotografen.
Mijn werk kan je zien op mijn Facebook, Instagram en website.

www.coumansonline.nl

herman.coumans@gmail.com

 

 

Enkele foto’s van Herman:

Preau24Herman.jpg

Enkele impressies van het samenwerken tijdens eerdere workshops:

https://youtu.be/eCDRbPNj2yo

 

Reacties van eerdere deelnemers

 

Lieve Petra en Herman, 
Sinds mijn thuiskomst heb ik met verwondering terug gekeken op mijn week op Préau. Ik heb in deze week foto´s gemaakt die ik niet voor mogelijk had gehouden. Ik vroeg mij af waar die creativiteit vandaan is gekomen. Het ging vanzelf, de ideeën kwamen gewoon vanzelf op en uitwerken lukte ook nog.
Jullie hebben beide mijn ideeën omarmt en mij ondersteunt met de uitwerking ervan. Dat is werkelijk een geweldige ervaring.  
Ik wil jullie (nog maar eens) hartelijk danken voor het plezier, de ondersteuning en support bij alles wat ik gemaakt heb. 
Als alles meezit ben ik er volgend jaar weer bij!”

Hanneke

 

“De cursus werd verzorgd door Herman en Petra, die elkaar perfect aanvulden. En gezamenlijk heel veel deskundigheid meebrengen. Het programma is heel goed doordacht, gevarieerd, rijk aan opdrachten, die ondanks het slechte weer toch uitgevoerd konden worden. Allemaal uitstekend voor elkaar. Maar vooral de veilige, bijzonder gezellige leeromgeving blijkt op dit soort dagen goud waard. Het heeft er met name toe geleid, dat we heel veel mét elkaar aan het leren en ondernemen waren. En altijd ruimte om – in gezamenlijkheid – dingen uit te zoeken, te beoordelen en er lessen uit te trekken. Een top week!”

Geert.

 

“Een fotografieworkshop én vakantie: die ideale mix kreeg ik vorige zomer in Préau. Met gelijkgezinden je hobby kunnen doen op een prachtige locatie, gestimuleerd door de opdrachten die Herman en Petra uitdokterden voor de deelnemers was uitermate plezant. De inspiratie kwam vlot en het was heerlijk om samen opdrachten uit te voeren en te bespreken. Verbeelding in de fotografie werd voor mij op fotografie vlak een topper, maar ook heb ik er als Belg fijne Nederlandse vrienden aan overgehouden.”

Rudi

 

“In 2023 heb ik opnieuw deelgenomen aan de fotoweek op het pittoreske landgoed l’Huy Préau in de Morvan. Deze fotoweek werd door de coördinatoren Herman en Petra ingevuld met uitdagende opdrachten die je uitnodigen uit de comfortzone van je normale fotograferen te stappen. Het samenwerken met de andere deelnemers en het bespreken van de gemaakte foto’s heb ik als uiterst prettig ervaren en stimuleert je tot een hoger niveau in je fotografie. Met name op het gebied van creativiteit. Het heeft mij veel positieve energie opgeleverd. L’Huy Préau verzorgde daarbij een fijne accommodatie en bijzonder lekker eten.”

Jan

 

Voor meer informatie stuur dan een van ons een mailtje :

Herman Coumans      :    herman.coumans@gmail.com

Petra Teeuwsen          :   info@petrateeuwsen.com

Boekingen lopen via Mathilde van de Mheen, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page