Banner_22_B.jpg

Verbeelding in de Fotografie

Datum: 8 tot 15 juli

Door: Herman Coumans, Petra Teeuwsen

Prijs cursus: € 325,00

Deze week is voor iedereen met een passie voor fotografie.

We gaan op zoek naar creativiteit, uitdagingen, verdieping en misschien zelfs buiten je comfortzone gaan. Het is zeer praktisch ingericht en wij zijn aanwezig om jullie te ondersteunen op het gebied van techniek en het vinden van inspiratie.  Dit op ieders eigen niveau en vaardigheid. De week wordt beëindigd met een presentatie van ons prachtige eindwerk aan de andere groepen op Préau.

Gedurende de fotoweek zullen we aan verschillende uitdagende fotografie-opdrachten werken, waarbij we iedere keer een ander terrein van de fotografie zullen verkennen.

In de ochtenden bespreken we elkaars werk en geven wij een nieuwe opdracht voor die dag. Dan begint het creatieve proces van deze vorm te geven en de foto`s maken. Je bewerkt ze vervolgens zelf achter jouw computer om de volgende dag deze met elkaar te delen en te bespreken.  

Gedurende dit hele traject zijn wij er om je bij te staan en te begeleiden waar dat nodig is. Het is onze ervaring, dat er tijdens de Préau fotoworkshop, al snel een groep ontstaat met een dynamiek van delen, elkaar helpen en van lachen; en dat met een vakantiegevoel.

De woensdagmiddag  heeft op Préau altijd een open programma. Wij zullen die dag verdiepingsonderwerpen aanbieden in overleg met de groep voor wie dat wil.

Op de aankomstavond maken we al  kennis met elkaar onder het genot van een heerlijk glas wijn en  bespreken we de indeling van de week, zodat we zondagochtend al snel kunnen beginnen met een heerlijke week fotograferen.

Wat heb je die week nodig:

  • Een camera met de mogelijkheid deze volledig manual te bedienen

  • Statief

  • Opzetflitser

  • Computer met fotobewerkingssoftware

  • Batterijlader, USB stick, instructie boekjes van camera en flitser

  • zaklamp

  • Basiskennis van het fotograferen 

  • Minimale basiskennis van het werken met foto-bewerkingssoftware. 

  • 5 (zelfgemaakte) foto’s die laten zien wat je mooi of inspirerend vindt en die iets over jouw fotografische intersses zeggen.

 

 

Praktisch

De prijs van de workshop bedraagt € 325,- (exclusief het verblijf op Préau). 

De aankomst is zaterdag 8 juli vanaf 17:00 en vertrek op zaterdag 15 juli voor 10:00.

Op Préau is een prettige workshopruimte beschikbaar, met een boekentafel en een beamer. 

Wil je meer informatie over deze week, stuur dan een mailtje naar Petra of Herman.

Picture1.png

Petra Teeuwsen

In 2016 heb ik van fotograferen mijn beroep gemaakt.  En daarmee een droom verwerkelijkt. Sinds september 2020 is mijn foto-atelier  en galerie  “La Lumière”  in Nuth ( L)  eindelijk klaar.  Naast mijn autonome werk, fotografeer ik ook voor verschillende opdrachtgevers , oa een magazine, Het Huis voor de Kunsten en twee balletscholen. Dans- en theater fotografie zijn mijn passie, mede ontstaan door mijn eigen dans achtergrond. Ook het overbrengen van kennis en enthousiasme vind ik heerlijk en heb al een aantal masterclasses in de fotografie gegeven. Je kunt me vinden op Facebook en Instagram gewoon onder mijn eigen naam. En natuurlijk de landingspagina voor mijn websites : 

www.petrateeuwsen.nl       

info@petrateeuwsen.com

Herman Coumans

Vanaf 2009 ben ik meer en meer gaan fotograferen. Door het volgen van verschillende cursussen en workshops ontwikkelde ik mijn technische vaardigheden. En door met andere fotografen elkaars werk te bespreken ontstond mijn eigen visie in fotografie.

Mijn interesses zijn breed: van karakteristieke portretten tot sprekende beelden uit de natuur.

De laatste tijd experimenteer ik met verschillende fotografische technieken om een eigen sfeer te creëren. 

Sinds enkele jaren verzorg ik ook workshops aan amateurfotografen.

www.coumansonline.nl

herman.coumans@gmail.com

strand-110-bw.jpg

Reacties van deelnemers in 2021

“De cursus werd verzorgd door Herman en Petra, die elkaar perfect aanvulden. En gezamenlijk heel veel deskundigheid meebrengen. Het programma is heel goed doordacht, gevarieerd, rijk aan opdrachten, die ondanks het slechte weer toch uitgevoerd konden worden. Allemaal uitstekend voor elkaar. Maar vooral de veilige, bijzonder gezellige leeromgeving blijkt op dit soort dagen goud waard. Het heeft er met name toe geleid, dat we heel veel mét elkaar aan het leren en ondernemen waren. En altijd ruimte om – in gezamenlijkheid – dingen uit te zoeken, te beoordelen en er lessen uit te trekken. Een top week!”

Geert.

 

“Een fotografieworkshop én vakantie: die ideale mix kreeg ik vorige zomer in Préau. Met gelijkgezinden je hobby kunnen doen op een prachtige locatie, gestimuleerd door de opdrachten die Herman en Petra uitdokterden voor de deelnemers was uitermate plezant. De inspiratie kwam vlot en het was heerlijk om samen opdrachten uit te voeren en te bespreken. Verbeelding in de fotografie werd voor mij op fotografievlak een topper, maar ook heb ik er als Belg fijne Nederlandse vrienden aan overgehouden.”

Rudi

Enkele foto’s die in voorgaande jaren tijdens workshops in Préau zijn gemaakt

Picture4.png

Me, myself, the photographer and I.

Picture3.png

Geënsceneerde foto gebaseerd op het werk van Richard Avedon.

Picture6.png

Opdracht : Maak een foto met bewegingsonscherpte.

Picture5.png

Opdracht: Mens en natuur

Meer foto’s die de afgelopen 10 jaren tijdens de fotografie-workshops op Préau zijn gemaakt vind je op de volgende site:

https://hermancoumans.wixsite.com/fotopreau2022

 

 

Voor meer informatie ,  stuur een van ons even een mailtje :

Herman Coumans      :     herman.coumans@gmail.com

Petra Teeuwsen          :    info@petrateeuwsen.com

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.