top of page
banner_Preau_23_2.jpg

Verbeelding in de Fotografie

Datum: 8 tot 15 juli

Door: Herman Coumans & Petra Teeuwsen

Prijs cursus: € 325,00

Deze week is voor iedereen met een passie voor fotografie.

We gaan op zoek naar creativiteit, uitdagingen, verdieping en mogelijk brengen we je daarbij buiten je comfortzone. Het is zeer praktisch ingericht. Wij zijn er om jullie uit te dagen maar ook om jullie te ondersteunen.  Dit op ieders eigen niveau en vaardigheid. De week wordt beëindigd met een presentatie van ons prachtige eindwerk aan de andere groepen op Préau.

Gedurende de fotoweek zullen we aan verschillende fotografie-opdrachten werken, waarbij we iedere keer een ander terrein van de fotografie zullen verkennen. Het landgoed van Préau biedt hiervoor ruime mogelijkheden om je ideeën uit te werken.

Iedere ochtend bespreken we elkaars werk van de vorige dag en geven wij een nieuwe opdracht. Dan begint het creatieve proces. Je zoekt naar hoe je invulling wilt geven aan de opdracht. Je zoekt of creëert de situatie die je wilt fotograferen. Tot slot leg je dat zo vast dat daarmee jouw idee zo goed  mogelijk wordt uitgebeeld. Hierbij kan je gebruik maken van alles wat Préau je biedt
Hierna bewerk je de foto’s op je computer zodat ze in de groep getoond en besproken kunnen worden. 

Gedurende dit hele traject zijn wij er om je bij te staan en te begeleiden waar dat nodig is. Het is onze ervaring, dat er tijdens de Préau fotoworkshop, al snel een groep ontstaat met een dynamiek van delen, elkaar helpen en van plezier; en dat met een vakantiegevoel.

Op de aankomst avond maken we al  kennis met elkaar onder het genot van een heerlijk glas wijn en  bespreken we de indeling van de week, zodat we zondagochtend al snel kunnen beginnen met een heerlijke week fotograferen.

 

Wat heb je die week nodig:

-        Een camera met de mogelijkheid deze volledig manueel te bedienen

-        Statief

-        Opzetflitser

-        Computer met fotobewerkingssoftware

-        Batterijlader, USB stick, instructieboekjes van camera en flitser

-        zaklamp

-        Basiskennis van het fotograferen 

-        Minimale basiskennis van het werken met fotobewerkingssoftware. 

-        5 (zelfgemaakte) foto’s die laten zien wat je mooi of inspirerend vindt en die iets over jouw fotografische interesses zeggen. 

 

 

Praktisch

De prijs van de workshop bedraagt € 325,- (exclusief het verblijf op Préau). 

De aankomst is zaterdag 8 juli vanaf 17:00 uur vertrek op zaterdag 15 juli voor 10:00.

Op Préau is een ruime workshopruimte beschikbaar, met een boekentafel en een beamer. 

Wil je meer informatie over deze week, stuur dan een mailtje naar Petra of Herman.

Door wie 

De workshop wordt georganiseerd en begeleid door:

Picture1.png

In 2016 heb ik van fotograferen mijn beroep gemaakt.  En daarmee een droom verwerkelijkt. Sinds september 2020 is ook mijn foto-atelier en - galerie  “La Lumière”  in Nuth ( L.) klaar waar ik regelmatig workshops organiseer.

In mijn autonome fotografie werk ik graag met dansers en hou ik van een creatieve benadering van de fotografie. Daarnaast  werk ik ook in opdracht.

Dans- en theater fotografie zijn mijn passie, mede ontstaan door mijn eigen dans achtergrond. Op Facebook en Instagram ben ik actief onder mijn eigen naam. En via de onderstaande  link kom je op de landingspagina van mijn  portfolio website en de website van “La Lumière”.

 

www.petrateeuwsen.nl        

info@petrateeuwsen.com

Petra_Banner_2.jpg

Herman Coumans

Vanaf 2009 ben ik meer en meer gaan fotograferen. Door het volgen van verschillende cursussen en workshops ontwikkelde ik mijn technische vaardigheden. En door met andere fotografen elkaars werk te bespreken ontstond mijn eigen visie in fotografie.

Mijn interesses zijn breed: van karakteristieke portretten tot sprekende beelden uit de natuur.

De laatste tijd experimenteer ik met verschillende fotografische technieken om een eigen sfeer te creëren. 

Hiernaast verzorg ik ook fotografie workshops en fotografeer ik graag evenementen.

 

www.coumansonline.nl

herman.coumans@gmail.com

strand-110-bw.jpg
banner Herman.jpg

Reacties van eerdere deelnemers

 

“De cursus werd verzorgd door Herman en Petra, die elkaar perfect aanvulden. En gezamenlijk heel veel deskundigheid meebrengen. Het programma is heel goed doordacht, gevarieerd, rijk aan opdrachten, die ondanks het slechte weer toch uitgevoerd konden worden. Allemaal uitstekend voor elkaar. Maar vooral de veilige, bijzonder gezellige leeromgeving blijkt op dit soort dagen goud waard. Het heeft er met name toe geleid, dat we heel veel mét elkaar aan het leren en ondernemen waren. En altijd ruimte om – in gezamenlijkheid – dingen uit te zoeken, te beoordelen en er lessen uit te trekken. Een top week!”

Geert.

 

“Een fotografieworkshop én vakantie: die ideale mix kreeg ik vorige zomer in Préau. Met gelijkgezinden je hobby kunnen doen op een prachtige locatie, gestimuleerd door de opdrachten die Herman en Petra uitdokterden voor de deelnemers was uitermate plezant. De inspiratie kwam vlot en het was heerlijk om samen opdrachten uit te voeren en te bespreken. Verbeelding in de fotografie werd voor mij op fotografie vlak een topper, maar ook heb ik er als Belg fijne Nederlandse vrienden aan overgehouden.”

Rudi

 

 

Een impressie gemaakt tijdens een eerdere workshop ‘Verbeelding in de Fotografie’ in Préau:

https://youtu.be/KnVjMNjkxzI

 

 

Voor meer informatie ,  stuur dan een van ons een mailtje :

Herman Coumans      :    herman.coumans@gmail.com

Petra Teeuwsen          :   info@petrateeuwsen.com

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page