top of page
header.jpg

The Artist's Way

Door: Olga Bos, Karin Bezemer

Datum: 12 tot 19 augustus

Prijs cursus: € 395,00

Creatieve zomerweek The Artist's Way

 

Of je een ervaren kunstschilder bent of een beginner, je creëert niet voor het resultaat maar om jezelf te ontdekken. 
Verlang je naar meer creativiteit in je leven, ben je op zoek naar inspiratie, zou je je perfectionisme  los willen laten en een week willen durven en doen dan zou dit zomaar eens een week voor jou kunnen zijn. 
Je belemmeringen, je wensen …  Na de Creatieve zomerweek The Artist’s Way zijn ze zó duidelijk, weet je precies wat je wilt doen en wat je eerste stap is om dit te bereiken. 

The Artist’s Way

Het boek The Artist’s Way van Julia Cameron is leidraad tijdens de creatieve week. Cameron schreef dit boek om blokkades bij kunstenaars op te lossen. Wij zagen bij onszelf en bij deelnemers dat haar methode iedereen meer inzicht in zichzelf geeft en de creativiteit weer laat stromen. 

  

Tijdens de zomerweek werken we aan de hand van het boek. Per dagdeel komt een hoofdstuk aan de orde met een bijpassende schilder- of tekenopdracht. Bij elk thema leggen wij de theorie uit en delen we bijzondere boeken, teksten en afbeeldingen. Ook lichaamsoefeningen maken deel uit van het programma. Er kan zowel binnen als buiten worden geschilderd. 
Het is verrassend hoe elk groeithema terugkomt in de opdrachten en creativiteit ongemerkt voor jouw ontwikkeling zorgt. In je tekeningen en schilderwerken zie je wat je nog niet onder woorden kon brengen. 
De ‘kunstenaarsafspraak’ zorgt hierna voor jouw structurele verandering 

De ochtendpagina’s zijn ook een vast onderdeel voor creatief herstel. 

  

Wil jij ook je kracht en energie weer terugvinden én genieten van een creatieve vakantie op een prachtige locatie waar alles en iedereen tot z’n recht komt? Ga dan met ons voor ‘The Artist’s Way‘ en doe wat je echt wilt en word wie je werkelijk bent. 

fot TAW website Preau 1.jpg
foto Olga.jpeg

Olga Bos

In 2000 kwam ik voor het eerst op het landgoed Preau. Sindsdien kom ik een paar keer per jaar op deze bijzondere mooie en inspirerende plek.

Hier ben ik ook begonnen met tekenen en schilderen. Ik heb de kunstacademie gedaan en jaren met Karin schilderles gegeven aan kinderen en volwassenen. De cursus The Artist’s Way blijft voor ons een week waarin alles samenkomt. Laatst hoorde ik nog ‘de cursus heeft bij mij weer alles in beweging gezet, ik ben een gelukkig mens’.

 

Ik wens nog jaren deze mooie week samen met Karin te geven. In Preau valt alles altijd op zijn plek.

www.atelierolgabos.nl

Karin Bezemer

In mijn werk als coach en trainer spelen communicatie en creativiteit een belangrijke rol. Ik heb mij gespecialiseerd in creatieve communicatie. Gerichte teken- en schilderopdrachten kunnen bij kinderen, jongeren én volwassenen gebruikt worden om zichtbaar te maken wat nog niet onder woorden is gebracht. 

 

Het boek ‘The Artist’s Way’ en de cursus die Olga en ik ontwikkelden maken ook voor mij elk jaar  opnieuw zichtbaar waar mijn wensen liggen. Het mooie is dat het niet blijft bij wensen, maar dat het ook aanzet tot actie. Dat heb ik al zo vaak ervaren! 

Niet alleen onze deelnemers gaan opgeladen en vol creatieve inspiratie weer naar huis, maar Olga en ik ook!

www.karinbezemer.nl

fot Karin TAW Preau.jpg

REVIEWS TAW PREAU ZOMER 2022

___________________________________________________________________

Ik besloot deel te nemen aan "the artist way" omdat mij leven al een jaar was stil gevallen. De creativiteit was laag, mijn werkende leven was veranderd en mijn relatie eveneens. Een week werken bij Olga en Karin (als enige man tussen 12 vrouwen) heeft heel veel in gang gezet. En dat blijft doorgaan omdat ik nog steeds "the artistsway" volg en leef. Ik lees in mijn eigen tempo het boek en schrijf nog dagelijks de morning pages. Alles is weer in beweging gekomen. Ik ben weer in beweging gekomen. De dingen die zijn blijven liggen maak ik af, ik ben serieus bezig met mijn creativiteit en word meubelontwerper,  ben op tangoles gegaan en geniet van het leven. En ... ik heb een nieuwe liefdevolle relatie gevonden. Het leven is mooi. Dank je wel Olga en Karin.

 

___________________________________________________________________

 

Ik heb genoten van de heerlijke week in Preau tijdens de cursus  the Artist's Way. Goede inleidingen, prachtig beeldmateriaal en leuke opdrachten. Heel divers, maar erg leuk. Een fijne sfeer met fijne docenten. Dankjulliewel. 

Annemarie Borghuis 

 

___________________________________________________________________

 

Spelen, vrij, warm, moed, leren, inspiratie, tempo, rust, lol, samen, met jezelf, morningpages, schoonheid, schortjes, en natuurlijk Olga en Karin, de fijne groep en de fantastische plek. Het gevoel dat je gerust met losse handen van de berg af kunt rennen. Genoten!

Annemarie

 

___________________________________________________________________

 

Beste lezer,

In augustus 2022 heb ik meegedaan aan de creatieve week The Artist Way. Wat een feest! De cursus is heel praktisch,  elke dag krijg je verschillende creatieve opdrachten, steeds met andere materialen. De opdrachten worden op een verhalende manier ingeleid met wat theorie vanuit het bijbehorende boek, maar het is niet zweverig. Er wordt veel aandacht besteed aan de voorbereiding en presentaties van alles. Er was veel schoonheid, ook in de details.  De docenten waren zeer bevlogen en betrokken en ook heel vrolijk. We hebben deze week enorm veel gelachen. De opbouw is overtuigend en je wordt creatief echt losgemaakt. De werkruimtes en materialen zijn dik voor elkaar. Daar komt nog eens bij dat de ambiance geweldig is: het eten is voortreffelijk en de locatie is erg romantisch en sfeervol. Ik heb in geen jaren zo'n gave cursus gevolgd op creatief gebied. Het Heteffect werkt nog lang na, ook als je weer thuis bent. Deze cursus is z'n geld meer dan waard. 

Ineke 

___________________________________________________________________

 

Argeloos schrijf ik me in

Fijn een weekje schilderen op Preau

(Een paradijselijk plekje)

The Artist Way. 

Het zegt me niks. 

 

Een boek in vogelvlucht doorwerken?

 

Confrontatie met creatieve belemmeringen, de innerlijke reis in vorm en kleur naar buiten brengen, omringd, geïnspireerd en gestimuleerd door twee krachtige vrouwen, ingebed in een veilige groep.

Hard maar heerlijk werk.

 

Ik ben creatief

Ik vind mijn Artist Way.

 

Lieve creatieve groet,

Fransje

___________________________________________________________________

Eigenlijk zou al kunnen volstaan:

Dat gun je toch iedereen …. een week Preau in je ’eigen Artist Way‘.

Voor mij was het een cadeau-week voor mijzelf die ik mijzelf na deze geweldige ervaring elk jaar cadeau ga doen.

Olga en Karin, twee geweldige vrouwen, perfect op elkaar ingespeeld, maken je in een week wegwijs in je eigen Artist Way.

Met prachtige visuele voorbereidingen en mooie korte momenten/meditaties om bij jezelf te komen, mag je in een prachtige omgeving werken aan de opdrachten …. die niet eens als opdracht voelen! 

Deze kleurRIJKe eerste opdracht geeft zoveel van de week weer. KleurRIJK, Beweging, Balans, Gezelligheid, Vernieuwing, Ontdekking, soms wat frustratie maar met het schrijven van de 3 bladzijdes in de ochtend schrijf je dat meteen allemaal van je af ;-)

Olga en Karin stellen je op de gemak, bieden een zeer ontspannen en veilige sfeer en van daaruit ontstaan prachtige gesprekken, samen lachen, samen beleven. De sfeer en prachtige omgeving van het huis Preau, de geweldig lekkere en supergezonde maaltijden en de leuke avonden maken deze week helemaal af.  Ik voel regelmatig heimwee naar deze geweldige week en ik verheug mij al op een terugkomdag en …. volgend jaar weer!

Eline Camps-Dikmans 

___________________________________________________________________

 

“Met zorg en grote aandacht verzorgen Olga en Karin een prachtig en professioneel ‘Artist Way’ programma.

Iedere dag is een feestje. Goede materialen en een heerlijke sfeer wordt gecreëerd om uit te proberen”

Henriëtte

Wil je meer weten over onze cursus? Bel of mail ons dan!

Olga Bos

olgabos@planet.nl

06-23737227

 

Karin Bezemer

contact@karinbezemer.nl

06-23974684

fot TAW.jpeg
foto boek TAW.jpg
TAW.jpeg

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page