The Artist's Way

Door: Olga Bos, Karin Bezemer

Datum: 13 tot 20 augustus

Prijs cursus: € 375,00

Creatieve zomerweek The Artist's Way

Of je een ervaren kunstschilder bent of een beginner, je creëert niet voor het resultaat maar om jezelf te ontdekken. (En toch sta je versteld van de werken die je maakt!)


Verlang je naar meer creativiteit in je leven, ervaar je blokkades of zit je niet helemaal lekker in je vel?
Je belemmeringen, je wensen …  Na de Creatieve zomerweek The Artist’s Way zijn ze zó duidelijk, weet je precies wat je wilt doen en wat je eerste stap is om dit te bereiken.

The Artist's Way

Het boek The Artist’s Way van Julia Cameron is leidraad tijdens de creatieve week. Cameron schreef dit boek om blokkades bij kunstenaars op te lossen. Maar wij (Olga en Karin) zagen bij onszelf en bij deelnemers dat haar methode iedereen meer inzicht in zichzelf geeft.

Tijdens de zomerweek inspireren elke dag twee thema’s uit het boek je. Bij elk thema leggen wij de theorie uit en delen we bijzondere boeken, teksten en afbeeldingen. Ook lichaamsoefeningen maken deel uit van het programma. Er kan zowel binnen als buiten geschilderd worden.
Het is verrassend hoe elk groeithema terugkomt in de opdrachten en creativiteit ongemerkt voor jouw ontwikkeling zorgt. In je tekeningen en schilderwerken zie je wat je nog niet onder woorden kon brengen.
De ‘kunstenaarsafspraak’ zorgt hierna voor jouw structurele verandering

Wil jij ook je kracht en energie weer terugvinden én genieten van een creatieve vakantie? Ga dan met ons voor ‘The Artist’s Way‘ en doe wat je echt wilt en word wie je werkelijk bent.

fot TAW website Preau 1.jpg
foto Olga TAW.jpg

Olga Bos Bijna 20 jaar geleden kwam ik voor het eerst in Préau.

Sindsdien is mijn liefde voor het landgoed en zijn bewoners niet meer overgegaan.

In Préau ben ik begonnen met een schildercursus, daarop volgde de kunstacademie en inmiddels geef ik al jaren schilderlessen en werk ik in mijn eigen atelier.

The Artist’s Way, de cursus die Karin en ik samen hebben ontwikkeld naar aan leiding van het boek van Julia Cameron blijft mij fascineren. Het zet telkens weer zoveel in gang  bij de deelnemers en zeker ook bij mij.

In Préau valt alles op zijn plek!

Karin Bezemer In mijn werk als onderwijsbegeleider en coach spelen communicatie en creativiteit een belangrijke rol. Ik heb mij gespecialiseerd in creatieve communicatie. Gerichte teken- en schilderopdrachten kunnen bij kinderen, jongeren én volwassenen gebruikt worden om zichtbaar te maken wat nog niet onder woorden is gebracht.  Het boek en de cursus ‘The Artist’s Way’ maken steeds opnieuw zichtbaar waar mijn wensen liggen. Het mooie is dat het niet blijft bij wensen, maar dat het ook aanzet tot actie en ik steeds dichter kom bij wat mij energie én plezier geeft! Dat zien we ook vaak gebeuren bij onze cursisten.   https://www.viacrea.nl/persoonlijke-ontwikkeling/

foto Karin TAW.jpg

We hebben verschillende reviews:

“Ik denk met een heel warm gevoel terug aan de week The Artist Way op l’Huis Preau. Olga en Karin zijn in hun begeleiding onvermoeibaar liefdevol en hartelijk, inspirerend en deskundig, speels en humorvol. Van sommige dingen is het echt jammer dat je ze niet opnieuw voor het eerst kunt doen. The Artist Way is er zo een. Door deze veelzijdige, voedende en afwisselende week ben ik gestimuleerd om in mijn thuisomgeving verder te gaan met tekenen en schilderen door het volgen van een cursus. De charmante plek en omgeving van l’Huis Preau is heel fijn om te verblijven.”

Els (Preau 2021)

 

“In iedereen schuilt een  ‘Artist’ en dat ervaar je ten volle tijdens de week ‘The Artist Way’. Wat een feest om in ieder dagdeel meegenomen te worden in een nieuwe sfeer vol inspiratie. Inspiratie van verhalen, afbeeldingen, voorwerpen en schildersmaterialen. Waardoor ik steeds moeiteloos aan de slag kon met een nieuwe opdracht. Waardoor de creativiteit als vanzelf ging stromen. Fantastisch om te zien dat ieder resultaat zo uniek en eigen is. Het zit allemaal in jou en deze 2 fantastische kanjers Olga en Karin halen het er door hun liefdevolle en bezielde begeleiding allemaal eruit.”

Therèse Bosman (Preau 2021) 

 

“Het is bijna onmogelijk de week met Olga en Karin in Preau te omschrijven zonder clichés. In het kort zou ik zeggen dat het voelde als een heel groot warm bad. Van te voren had ik niet verwacht dat ik zoveel inspiratie, mooie maar ook confronterende momenten zou ervaren en zo’n ontwikkeling zou doormaken. De inspirerende omgeving, goede lessen, uiteenlopende opdrachten, in een veilige en warme sfeer, gecreëerd door deze twee geweldige docenten, maken het oprecht een onvergetelijke ervaring!”

Julie (Preau 2021)

 

 

“Preau een prachtig landhuis met een zeer fijne, warme en gezellige sfeer. Ik ben helemaal weg van alle houten panelen die overal hangen en de leuke zitjes overal. Mijn eenpersoons riddertent voldeed goed al was het de eerste dagen wat koud en vochtig. Het ontbijt, de lunch en het diner waren elke dag weer heerlijk. Lekker vegetarisch en afwisselend. 
Het was geen enkel probleem om alleen in de schilder groep terecht te komen en de vrouwen die we er troffen uit alle windstreken van het land zijn heel verschillend, aardig en bijzonder, ieder op hun eigen manier. Onze docenten Olga en Karin zijn een fijn koppel, die de Artist Way goed uitleggen en er fijne oefeningen bij bedacht hebben. 
Ik heb er veel geleerd en heb thuis gekomen een schildercursus gevonden die bij mij past, zodat ik door kan blijven gaan met schilderen. 
Van Preau hebben we een appgroep over gehouden waar nog steeds zo af en toe iets inspirerends op wordt gezet.”
Mirjam Gischler (Preau 2021)

"Een fantastische Artist week gehad met Karin en Olga! Inspiratietafels, humor, heldere opdrachten, tips als je vast zit of gewoon even advies wil. Ze zijn als een warm bad. 

Daarnaast hadden we een geweldige groep mensen, die er allemaal zin in hadden, dus de hele week stroomde als een bergrivier in het voorjaar. 

Wat ik heel fijn vond is dat je veel korte opdrachten krijgt, je hebt geen tijd om lang naar een blanco paper te staren en juist die vaart zorgt ervoor dat je gaat maken en dat er ineens iets ontstaat. En als iets niet "af" is kan je het altijd later afmaken. 

Ook het kijken en bespreken van elkaars werk is leuk, omdat het verbazingwekkend is hoe snel zulke mooie en interessante dingen worden gemaakt. En op vrijdag de grande finale! Ik kan niets verklappen, maar dat doen ze ook weer zo tof."
Gerdy

Informatie

Voor vragen over de accommodatie kunt u bellen met Loeky Ekkel: 0573-221199

 

Voor vragen over de teken- en schilderweek kunt u bellen/mailen met:

Karin Bezemer         06-23974684            info@viacrea.nl

Olga Bos                   06-23737227            olgabos@planet.nl

 

 

Datum: 13 tot 20 augustus 2022
Prijs: € 375,- inclusief materialen
Prijs locatie: www. preau.nl
Meenemen: het boek The Artist’s Way - Julia Cameron (te bestellen bij www.bol.com)

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.