top of page
header TAW 1.0.jpg

The Artist's Way 1

Door: Olga Bos, Karin Bezemer

Datum: 20 tot 27 juli

Prijs cursus: € 395,00

Laat je inspireren en (her)ontdek je eigen creativiteit.

 

Creatieve zomerweek The Artist's Way

Of je een ervaren kunstschilder bent of een beginner, je creëert niet voor het resultaat maar om jezelf te ontdekken. 
Verlang je naar meer creativiteit in je leven, ben je op zoek naar inspiratie, zou je je perfectionisme los willen laten en een week willen durven en doen dan zou dit zomaar eens een week voor jou kunnen zijn. 
Je belemmeringen, je wensen …  Na de Creatieve zomerweek The Artist’s Way zijn ze zó duidelijk, weet je precies wat je wilt doen en wat je eerste stap is om dit te bereiken. 

The Artist’s Way

Het boek The Artist’s Way van Julia Cameron is leidraad tijdens de creatieve week. Cameron schreef dit boek om blokkades bij kunstenaars op te lossen. Wij zagen bij onszelf en bij deelnemers dat haar methode iedereen meer inzicht in zichzelf geeft en de creativiteit weer laat stromen. 

  

Tijdens de zomerweek werken we aan de hand van het boek. Per dagdeel komt een hoofdstuk aan de orde met een bijpassende schilder- of tekenopdracht. Bij elk thema leggen wij de theorie uit en delen we bijzondere boeken, teksten en afbeeldingen. Ook lichaamsoefeningen maken deel uit van het programma. Er kan zowel binnen als buiten worden geschilderd. 
Het is verrassend hoe elk groeithema terugkomt in de opdrachten en creativiteit ongemerkt voor jouw ontwikkeling zorgt. In je tekeningen en schilderwerken zie je wat je nog niet onder woorden kon brengen. 
De ‘kunstenaarsafspraak’ zorgt hierna voor jouw structurele verandering.

De ochtendpagina’s zijn ook een vast onderdeel voor creatief herstel. 

Wil jij ook je kracht en energie weer terugvinden én genieten van een creatieve vakantie op een prachtige locatie waar alles en iedereen tot z’n recht komt? Ga dan met ons voor ‘The Artist’s Way‘ en doe wat je echt wilt en word wie je werkelijk bent. 

fot TAW website Preau 1.jpg
Foto Olga.jpeg

Olga Bos

In 2000 kwam ik voor het eerst op het landgoed Preau. Sindsdien kom ik een paar keer per jaar op deze bijzondere mooie en inspirerende plek.

Hier ben ik ook begonnen met tekenen en schilderen. Ik heb de kunstacademie gedaan en jaren met Karin schilderles gegeven aan kinderen en volwassenen. De cursus The Artist’s Way blijft voor ons een week waarin alles samenkomt. Laatst hoorde ik nog ‘de cursus heeft bij mij weer alles in beweging gezet, ik ben een gelukkig mens’.

 

Ik wens nog jaren deze mooie week samen met Karin te geven. In Preau valt alles altijd op zijn plek.
www.atelierolgabos.com
olgajmbos@gmail.com

06-23737227

Karin Bezemer

  

In mijn werk als coach en trainer spelen communicatie en creativiteit een belangrijke rol. Ik

heb mij gespecialiseerd in creatieve communicatie. Gerichte teken- en schilderopdrachten

kunnen bij kinderen, jongeren én volwassenen gebruikt worden om zichtbaar te maken wat

nog niet onder woorden is gebracht.

Het boek ‘The Artist’s Way’ en de beide cursussen die Olga en ik ontwikkelden maken ook

voor mij elk jaar opnieuw zichtbaar waar mijn wensen liggen. Het mooie is dat het niet blijft

bij wensen, maar dat het ook aanzet tot actie en blijvende verandering. Dat heb ik al zo vaak

ervaren.

Niet alleen onze deelnemers gaan opgeladen en vol creatieve inspiratie weer naar huis, maar

Olga en ik ook!

www.karinbezemer.nl

contact@karinbezemer.nl

06-23974684

Aanmelden en betalen voor de cursus The Artist’s Way: karinbezemer.nl/the-artists-way/

fot Karin TAW Preau.jpg

REVIEWS TAW voor 2024

"Een heerlijke week me-time op het mooie Preau! Genieten! 

Samen met een vriendin genoten van de omgeving, het landgoed, het heerlijke eten èn natuurlijk de geweldige begeleiding door Karin en Olga. Warm, persoonlijk, betrokken, informeel. Ieder hun eigen insteek en vullen elkaar ook perfect aan! Zij maken van de groep in 1 dag al een hecht geheel, simpelweg door hun warme en sympathieke aanwezigheid. 

Het boek The Artist's Way geldt als losse basis. Ik ervoer vooral ruimte en niet veel regels. Kennis gemaakt met een aantal technieken, maar vooral gestimuleerd om creatief te durven zijn, te genieten van het proces, het ontdekken en uitproberen. En reflecteren. Daarbij mooie en waardevolle feedback van Karin en Olga gekregen. Het was echt 'n cadeautje voor mezelf en ik raad iedereen deze mooie Artist's Week aan!"

Sandra L. 

__________________________________________________________________________________

Ik ben jullie en Preau (en mezelf ha ha) heel dankbaar. Het creatieve proces, de proeverijen van workshops, de gesprekken en de omgeving hebben mij in DE beweging gezet die ik op dat moment nodig had. 

Ik pluk er nog steeds de vruchten van zowel privé als op mijn werk. Ik kijk met zoveel warmte, plezier en trots terug op “onze” week. Tijdens de week was ik al begonnen met het schrijven van een kort gedichtje:

 

The artist’s way....

Julia Cameron en “bagage” mee.

Naar buiten of naar binnen?

Gewoon met de 1e stap beginnen.

Een warm welkom in hun atelier. 💚

 

Anita

__________________________________________________________________________________

 

Spelen, vrij, warm, moed, leren, inspiratie, tempo, rust, lol, samen, met jezelf, morningpages, schoonheid, schortjes, en natuurlijk Olga en Karin, de fijne groep en de fantastische plek. Het gevoel dat je gerust met losse handen van de berg af kunt rennen. Genoten!

Annemarie 

__________________________________________________________________________________

Een boek in vogelvlucht doorwerken?

Confrontatie met creatieve belemmeringen, de innerlijke reis in vorm en kleur naar buiten brengen, omringd, geïnspireerd en gestimuleerd door twee krachtige vrouwen, ingebed in een veilige groep.

Hard maar heerlijk werk.

Ik ben creatief

Ik vind mijn Artist Way.

Fransje 

__________________________________________________________________________________

Ik besloot deel te nemen aan "the artist way" omdat mijn leven al een jaar was stil gevallen. De creativiteit was laag, mijn werkende leven was veranderd en mijn relatie eveneens. Een week werken bij Olga en Karin (als enige man tussen 12 vrouwen) heeft heel veel in gang gezet. En dat blijft doorgaan omdat ik nog steeds "the artists way" volg en leef. Ik lees in mijn eigen tempo het boek en schrijf nog dagelijks de morning pages. Alles is weer in beweging gekomen. Ik ben weer in beweging gekomen. De dingen die zijn blijven liggen maak ik af, ik ben serieus bezig met mijn creativiteit en word meubelontwerper,  ben op tangoles gegaan en geniet van het leven. En ... ik heb een nieuwe liefdevolle relatie gevonden. Het leven is mooi. Dank je wel Olga en Karin.

Bart

__________________________________________________________________________________

Eigenlijk zou al kunnen volstaan:

‚Dat gun je toch iedereen …. een week Preau in je ‚eigen Artist Way‘.

Voor mij was het een cadeau-week voor mijzelf die ik mijzelf na deze geweldige ervaring elk jaar cadeau ga doen.

Olga en Karin, twee geweldige vrouwen, perfect op elkaar ingespeeld, maken je in een week wegwijs in je eigen artist way.

Met prachtige visuele voorbereidingen en mooi korte momenten/meditaties om bij jezelf te komen, mag je in een prachtige omgeving werken aan de opdrachten …. die niet eens als opdracht voelen! 

Deze kleurRIJKe eerste opdracht geeft zoveel van de week weer. KleurRIJK, Beweging, Balans, Gezelligheid,Vernieuwing, Ontdekking, soms wat frustratie maar met het schrijven van de 3 bladzijdes in de ochtend schrijf je dat meteen allemaal van je af ;-)

 

__________________________________________________________________________________


Olga en Karin stellen je op de gemak, bieden een zeer ontspannen en veilige sfeer en van daaruit ontstaan prachtige gesprekken, samen lachen, samen beleven. De sfeer en prachtige omgeving van het huis Preau, de geweldig lekkere en supergezonde maaltijden en de leuke avonden maken deze week helemaal af.  Ik voel regelmatig heimwee naar deze geweldige week en ik verheug mij al op een terugkomdag en …. volgend jaar weer!

Eline Camps-Dikmans 

fot TAW.jpeg
foto boek TAW.jpg
Picture 1.png

Boekingen lopen via Mathilde van de Mheen, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page