top of page

Tango-orkest 2

Door: Kay Sleking

Datum: 5 tot 12 augustus

Prijs cursus: € 350,00

Na een succesvolle premiére in de zomer van 2019, waar een vast tango orkest uit is voortgekomen, is er besloten om een tweede week te organiseren voor profs en vergevorderde musici. Naast de optredens op de locatie zal er aan het einde van de week een concert plaatsvinden in de kerk van St.Léger de Fougeret. 

 

Argentijnse tango spelen betekent dat je een vleugje Napolitaanse romantiek mengt met een opzwepende Poolse wals, een kokette Franse musette en een losheupig Cubaans ritme. Tango is met andere woorden een samensmelting van veel verschillende muzikale genres.

 

Tango bestaat uit drie verschillende basisritmes; de tango (4/4), de wals (3/4) en de milonga (2/4). Deze ritmes zijn te herleiden uit bovenstaande genres, maar hebben een geheel eigen interpretatie gekregen. 

 

ERVARING


 

Om in het tango orkest te spelen hoef je geen ervaring te hebben met tango of orkestspel. Het vereiste niveau is wel vergevorderd of professioneel.Daarbij aan een conservatoriumstudie en in sommige gevallen ook autodidact. Heb je een succesvolle muziekschool periode achter de rug en ben je een andere studie gaan doen, maar nog steeds getalenteerd en gepassioneerd aan het musiceren? Neem dan ook contact op. 

Tango Orkest Masterclass3.jpg

INSTRUMENTEN


De instrumenten die kunnen deelnemen aan het orkest zijn; viool, altviool, cello, bandoneon, accordeon, dwarsfluit, gitaar, piano en contrabas.

 

 

PROGRAMMA

 

Tijdens deze masterclass leer je de kenmerken van Argentijnse tango te integreren in het repertoire dat loopt van Astor Piazzolla tot hedendaagse composities, die gebaseerd zijn op tango. 

Elk instrument heeft zijn eigen typische effecten, zoals de chicharra voor de viool, de arrastre voor de contrabas en de gitaar, de marcato voor de bandoneon en accordeon, of de focus op de linkerhand voor pianisten om de juiste swing te krijgen. 
 

Een orkest is als een geoliede machine, waarin elke sectie een radar is, aangevuld met de solo’s van de diverse instrumenten. Om het orkest goed vorm te geven bestaan de repetities uit twee delen: een sectie repetitie en een tutti repetitie.

De sectie repetities zijn, onder andere, bedoeld om in te zoomen op de streken (strijkers), accenten en dynamiek van de instrumentgroepen. 
Door deze repetitiestructuur krijgt het orkest in korte tijd een solide basis.

 

Deze masterclass kun je ook gebruiken in het kader van deskundigheidsbevordering.

 

De masterclass kan doorgaan bij minimaal 6 cursisten. 

 

OPTREDEN

 

We werken toe naar een optreden in de kerk van St.Léger de Fougeret. Tussentijds zullen er ook kortere presentaties plaatsvinden in Preau. 

DOCENT
 

Kay Sleking heeft klassiek gitaar gestudeerd aan het Amsterdams en Rotterdams conservatorium en heeft een master gedaan in Argentijnse tango. Naast gitaar speelt hij contrabas en bandoneon. Als docent aan CODARTS leidt hij orkesten, ensembles en geeft hij hoofdvakles gitaar. Kay geeft workshops en masterclasses en heeft een lange ervaring in het geven van zomercursussen aan orkest en ensemble voor (semi) gevorderde en professionele musici.
Hij treedt op met verschillende formaties in binnen en buitenland en hij heeft verscheidene albums opgenomen. Kay heeft het TangoJazz Orchestra El Elegante opgericht, een groot orkest waarin beide stijlen samen komen, waar hij regelmatig mee optreedt. Met zangeres Sieta Keizer vormt hij een duo, waarbij hij zowel gitaar als bandoneon speelt in het theaterconcert Spiegelingen – Nederlandse en Friese Poëzie & Argentijnse Tango.

Kay%2520Sleking%2520Tango%2520Cursus%252

Meer informatie over zijn werkzaamheden kun je vinden op kaysleking.com

INSCHRIJVEN EN KOSTEN


Voor de cursus kun je je inschrijven via info@kaysleking.com
De cursus bedraagt 350 euro. De kosten voor verblijf en eten kun je hier vinden. 
Neem contact op als je vragen hebt over de cursus, een ander instrument speelt dan aangegeven, of twijfelt of je wel het juiste niveau hebt om deel te nemen.
Het boeken van een plekje inclusief volpension in L’Hyu Preau loopt via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl 

 

LOKATIE
 

L'Huy Préau is een idyllisch landgoedje en ligt, ver van doorgaande wegen, verscholen in het landschap en aan de rand van de Morvan op ongeveer acht uur rijden van Utrecht. L'Huy Préau is een ideale plek voor uw creatieve vakantie in Frankrijk. Het verblijf op l'Huy Préau is volpension. In het intieme restaurant staat 's ochtends een uitgebreid ontbijt klaar, later op de dag een overvloedige lunch en 's avonds een driegangendiner. Het eten is vegetarisch. Klik hier voor de site.

 

Hopelijk tot ziens in Frankrijk!

Tango Orkest Masterclass Header.jpg
Tango Orkest Masterclass Kerk.jpg

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page