top of page
Banner Tango Orkesten Preau1.jpg.jpg

Tango-orkest 2 

Door: Kay Sleking

Datum: 20 tot 27 juli 

Prijs cursus: € 375,00

Na een succesvolle première in de zomer van 2019, waaruit een vast tango-orkest is voortgekomen, is besloten om twee orkestweken te organiseren: één voor (semi)gevorderde amateurs en één week voor ervaren vergevorderde amateurs, samen met professionals.

 

Tijdens de week voor ervaren amateurmusici en professionele musici zullen we ook naast een optreden op Preau een concert verzorgen in de omgeving van Preau. Gedurende beide weken repeteren we dagelijks vijf uur, met zowel gezamenlijke repetities als sectierepetities. Hieronder vind je meer informatie over wat dit precies inhoudt.

De partijen worden op maat gemaakt, zodat vrijwel iedereen kan deelnemen. Het repertoire ontvang je vier weken voor aanvang van de cursus, zodat je je kunt voorbereiden en kunt aangeven of een partij te moeilijk of te eenvoudig is.

 

Argentijnse tango spelen betekent dat je een vleugje Napolitaanse romantiek mengt met een opzwepende Poolse wals, een kokette Franse musette en een losheupig Cubaans ritme. Tango is met andere woorden een samensmelting van veel verschillende muzikale genres.

 

 

ERVARING


Om deel te nemen aan het tango-orkest is ervaring met tango of orkestspel niet vereist. Echter, het vereiste niveau is wel vergevorderd of professioneel. Dit omvat een conservatoriumstudie en in sommige gevallen ook autodidactische vaardigheden. Heb je een succesvolle muziekschoolperiode afgerond en ben je overgestapt naar een andere studie, maar ben je nog steeds getalenteerd en gepassioneerd in de muziek? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

4.jpeg

INSTRUMENTEN

De instrumenten die kunnen deelnemen aan het orkest zijn: bandoneon, accordeon, viool, altviool, cello, klarinet, gitaar, piano en contrabas.

 

PROGRAMMA

Tijdens deze workshop leer je de kenmerken van Argentijnse tango door het instuderen van repertoire, variërend van traditionele tango's en Astor Piazzolla tot hedendaagse tangocomposities. Elk instrument heeft zijn eigen typische effecten, zoals de chicharra voor de viool, de arrastre voor de contrabas en de gitaar, de marcato voor de bandoneon en accordeon, of de focus op de linkerhand voor pianisten om de juiste swing te bereiken. 

 

Elke dag repeteren we een nieuw stuk en herhalen we eerder ingestudeerd repertoire. Tussen de repetities door is er tijd om zelf te studeren.

 

Een orkest is als een geoliede machine, waarbij elke sectie een radar is, aangevuld met solo's van diverse instrumenten. Om het orkest goed vorm te geven, bestaan de repetities uit twee delen: een sectierepetitie en een tutti-repetitie. Sectierepetities zijn onder andere bedoeld om te focussen op strijktechnieken (voor strijkers), accenten en dynamiek van de verschillende instrumentgroepen. Dankzij deze repetitiestructuur krijgt het orkest in korte tijd een solide basis.

 

INSTRUMENTEN

De instrumenten die kunnen deelnemen aan het orkest zijn: viool, altviool, cello, bandoneon, accordeon, klarinet, gitaar, piano en contrabas.

 

Voor zangers is er een cursus zang door Charo Duran. Hoewel deze cursus op zichzelf staat en losstaat van de tangocursus, zijn er altijd mogelijkheden voor wederzijdse inspiratie en samenwerking.

DOCENT

Orkestleider Kay Sleking staat bekend als een gepassioneerde pedagoog en inspirerende orkestleider met uitgebreide ervaring bij Codarts, Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam. Hier leidde hij ensembles en orkesten, verzorgde hoofdvaklessen en deelde zijn theoretische kennis. Zijn expertise komt tot uiting in succesvolle orkestlessen en tango-orkestcursussen in Nederland, België en Frankrijk, speciaal ontworpen voor ervaren amateurmusici en professionele musici. Daarnaast verzorgt hij tango-orkestworkshops voor het Conservatorium van Amsterdam. Meer informatie over zijn werkzaamheden is te vinden op www.kaysleking.com.

Kay%2520Sleking%2520Tango%2520Cursus%252

LOKATIE

L'Huy Préau is een idyllisch landgoed dat ver van doorgaande wegen ligt, verscholen in het landschap aan de rand van de Morvan, ongeveer acht uur rijden van Utrecht. Het is een ideale plek voor een creatieve vakantie in Frankrijk. Het verblijf op L'Huy Préau is volpension, met een uitgebreid ontbijt 's ochtends, een overvloedige lunch later op de dag en een driegangendiner 's avonds, allemaal vegetarisch. Voor meer informatie kun je terecht op de website.

 

INSCHRIJVEN EN KOSTEN

Je kunt je inschrijven voor de cursus via info@kaysleking.com

De cursus kost 375 euro. De kosten voor verblijf en eten zijn te vinden op de website. Neem contact op als je vragen hebt over de cursus, een ander instrument bespeelt dan aangegeven, of twijfelt of je het juiste niveau hebt om deel te nemen. 

Het boeken van een plek inclusief volpension op L'Huy Préau verloopt via Mathilde van de Mheen, telefoon 0573-221199, e-mail info@preau.nl.

 

Tot ziens in Frankrijk!

3.jpeg
35.jpeg

Boekingen lopen via Mathilde van de Mheen, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page