top of page
Header Storytelling Summerschool Preau France, ZILTversterkt.nl.jpg

Storytelling, Verteltheater & Podiumpresentatie

Datum: 17 tot 24 augustus

Door: Henriëtte de Graaf 

Prijs cursus inclusief materiaal: €395,00

In deze zomer week, summerschool, ga je met plezier actief aan de slag met storytelling, verhalen schrijven, beeldend vertellen, podiumpresentatie en verteltheater.

Je oefent je in performance art waarbij fantasietraining en inzet van je fysiek en stemgebruik niet ontbreekt. Een sprankelende week waarin je met energie over je aangeboorde lef, kennis en een koffer vol ‘tools’ huiswaarts zult keren.

Iedereen moet wel eens presenteren of een verhaal vertellen. Anderen kunnen meenemen in toekomstbeelden, de verbeelding. Je publiek in het hart raken met jouw woorden. Of het nou op een (familie-) feest, (werk-) jubileum, in een zakelijke context of ‘anders’ is.
Maar ook je verhaal leren schrijven. Omdat je het leuk vindt om een goed verhaal te leren opbouwen en wat daar bij komt ‘kijken’.

Storytelling | Presenteren met flair | Stemgebruik & kracht van lichaamstaal

Daarnaast is voor een goede performance vertrouwen nodig. In jezelf en in je verhaal. In deze dagen ontwikkel je vertrouwen om stevig te staan, ‘eigenzinnig’ een ‘story’ over te brengen: bij de opbouw van het verhaal, het loslaten van techniek, stemgebruik en de bijzondere kracht van lichaamstaal. Ook theaterwerkvormen boren mede je lef aan.

Iedereen kan het, inspireren!

Enthousiast vertellen | presenteren met impact en ontspannen te staan voor een klein of groot publiek is dus eenvoudiger te leren dan je denkt!
Wat is ‘de boodschap’ | het verhaal welke je wilt uitgedragen. En wat is de indruk van jouw performance op het publiek. Je wordt je bewust van je eigen authenticiteit als performer | verteller. Je presenteert en vertelt vanuit je eigen drijfveren en bron. Je inspireert!

En dat is zó leuk om te ervaren. Eenvoudig weg omdat een ieder dit kan.

Neem jezelf mee in de verbeelding en ontdek

In deze bruisende week ga je dus actief aan de slag met storytelling, verhalen maken en schrijven, beeldend vertellen | performen | verteltheater. We werken ook met bestaande verhalen. Je leert jezelf en je publiek mee te nemen in de wereld van de verbeelding. Waarbij je ook interactie leert opbouwen met je publiek zonder de regie te verliezen.

Hoe ziet de week eruit & creatieve toolbox met werkvormen

Er wordt gewerkt vanuit een veilige sfeer om te durven uitproberen en ontdekken. Dat is de basis waaruit gewerkt zal worden!
Met daarnaast veel plezier met elkaar, lol en ontdekken van eigen durf en kunnen.

1 Summerschool Storytelling & Podiumpresentatie Preau, France ZILTversterkt.nl.JPG

Zaterdagavond 18.00 start het programma met een kennismaking onder het genot van een heerlijk driegangen diner. Een introductie op het programma volgt.
De volgende dagen beginnen we in de ochtend met een lekkere actieve warming up, soms muziek of theater gericht. Waarna er een actief programma | workshop wordt aangeboden. We werken 2,5 op de ochtenden en 2,5 uur op de middagen. Tussentijds kun je verder werken of als vrije tijd gebruiken. Woensdag werken we op de avond. Deze dag is een dag in Preau om de omgeving, stadjes te ontdekken of vrij (verder) te werken aan dat wat jij wilt. Bijvoorbeeld schrijven van een verhaal.

2 Summerschool Storytelling & Podiumpresentatie Preau France ZILTversterkt.nl.JPG

De week is zo opgebouwd dat je vele ‘tools’ qua technieken, werkvormen, stemgebruik, je fysiek inzetten en een verhaal opbouw leert.

De basis van storytelling, vertelstructuur, fantasietraining en presentatie komen aan de orde. Je leert middels improvisatie eigen verhalen of performance naar eigen hand te zetten. Interactie met je publiek op te bouwen zonder de regie te verliezen.
Naast improvisatie wordt er ook gewerkt met bestaande verhalen. Je gaat op zoek naar verbinding met het eigen verhaal vanuit drijfveren en bron. Je eigen fantasie, creativiteit wordt aangeboord en ga je inzetten.

Rekwisieten, beeldende kunst, spel, kleurgebruik kunnen inspiratiebronnen zijn die in verschillende werkvormen gebruikt zullen worden. Je gaat dus ook letterlijk met kleur | krijt aan de gang om je verhaal geur en kleur te geven!

 

We werken afwisselend met elkaar als groep deelnemers in de workshops, in twee- of drietallen en vanzelfsprekend individueel. Terugkoppelingen in ‘kleine’ presentaties aan de groep deelnemers - jouw publiek- en andere creatieve werkvormen worden doorlopend aangeboden. Er wordt veel van en met elkaar geleerd.

Voor degene die zin en | of het lef heeft is er de mogelijkheid om vrijdagavond op de laatste avond van het weekprogramma een performance voor groot (Preau-) publiek te houden.

Preau ook als podium voor locatie performance | verteltheater

Het programma is in de mooie ruime nieuwe veld | tuinzaal met een veranda die ook gebruikt kan worden. Het leuke van deze creatieve zomerweek is dat we het hele terrein van Preau ook als mogelijk locatietheater kunnen gebruiken. Je vertelt, speelt daar wat jij wilt.

Wat levert deze bruisende week je verder op?

In deze actieve zomerweek dompel je je onder in het ontdekken van andere mogelijkheden. Wat de week je verder oplevert staat bovenstaand beschreven. Samengevat:

• Je gaat geïnspireerd, vol energie en met plezier over je ‘eigen kunnen’ en ontdekkingen naar huis.

 • Je weet ontspannen te vertellen, inspireren en plezier te ervaren in performen.

 • Je hebt ervaren dat je vertrouwen is vergroot en ‘durf’ is aangeboord.

 • Je leert en past toe wat een goede verhaalopbouw nodig heeft en je kunt een

  verhaal maken.

 • Je weet interactie op te bouwen met jouw publiek zonder de regie te verliezen.

 • Storytelling als tool heb je leren inzetten en gebruiken.

 • Je hebt leren werken met bestaande verhalen en gaat eigen story’s maken.

 • Je presenteert authentiek vanuit je drijfveren en bron.

 • Je leert improviseren en beleeft veel plezier aan theaterwerkvormen.

 • Stemgebruik; optimaal gebruik leren maken van de mogelijkheden van je stem.

 • Je weet je fysiek in te zetten en bent je bewust van de kracht van lichaamstaal.

 • Jouw gebruik van ‘de ruimte’ is vergroot en je durft deze ruimte ‘te pakken’.

 • Afhankelijk van de deelnemers -facultatief- mogelijkheid inkijkje in TEDxtalk.

 • Je weet hoe je fantasie, theater- en creatieve werkvormen kunt gebruiken om jezelf

  te inspireren in het opbouwen van een verhaal.

 • Kleurgebruik en creatieve werkvormen heb je leren inzetten om je verhaal geur en

  kleur mee te geven.

 • Kortom dit en nog veel meer gaan we ontdekken in deze leuke week met elkaar !

Zie de reviews

3 Summerschool Storytelling & Podiumpresentatie Preau, France ZILTversterkt.nl.JPG

Reviews deelnemers

“Henriëtte de Graaf is een bevlogen professional, deskundig en toegewijd. Zij verstaat de kunst om haar publiek mee te nemen in de verbeelding en gebruikt daarbij creatieve tools & storytelling. Veel inzicht en plezier ontwikkeld in het opbouwen en performen van een goed verhaal. Haar inzet is groot.” L. Gerrichhauzen

“Helemaal top, heerlijke energieke manier van werken. In beweging ben je creatief, drempel

laag om mee te doen. Luchtige manier van werken, creatieve oplossingen werden bedacht

met een verrassend resultaat.” J. Boer

“De belofte klopt. Na dit programma kon ik presenteren voor publiek, zonder vrees, vanuit eigen drijfveren. Henriëtte

heft een soort spanning op. Wat bij de mensen voorbij de horizon ligt, is binnen een dag in handbereik. Non- conformistische met veel lol van denken naar

doen en ervaren.” H. Branderhorst

Tot slot; iedereen kan meedoen!

Iedereen kan meedoen aan deze week, er is geen ‘instapnivo’ nodig van kennis, story’s, creatief denken of theaterervaring. Plezier in het doen en nieuwgierig zijn is het uitgangspunt. WELKOM! Ik ontmoet je graag

Kosten programma, inclusief materialen € 395

De kosten voor dit weekprogramma bedragen € 395. Dit is inclusief werkmap met hand-outs, verhalen op papier, gebruik rekwisieten en een werkschrift. Verder wordt er ook diverse keren met kleur gewerkt. Het is handig om een etui mee te nemen met pen en potlood.

Bij Preau kies je zelf hoe je wilt overnachten; eigen kampeermiddel, ingerichte ‘riddertent’, landhuis of eigen huisje en dit boek je apart. Het uitgebreide ontbijt, de heerlijke frisse lunch met o.a. salades en franse kaasjes, het mooi opgemaakte en smakelijke drie gangen diner en koffie | thee | mineraalwater | fruit en lekkers zijn bij je geboekte verblijf inbegrepen. https://www.preau.nl/blank

Er is mogelijkheid om te poolen, zie de liftcentrale https://www.preau.nl/lift-centrale

Henriëtte de Graaf ZILTversterkt.nl.jpg

Door wie?
Henriëtte de Graaf is inspirator in veranderingsprocessen, executive sprekers- en talentontwikkeling coach, theaterdocent, het gezicht achter ZILT performance & organisatieontwikkeling. Zij begeleidt mensen, teams en organisaties waarbij ook creatief denken naast storytelling wordt ingezet. Zij verzorgt programma’s op diverse Hogescholen en congressen en begeleidt professionals met spreken in het openbaar. Henriëtte heeft 25 jaar podiumervaring en verzorgt voor tal van organisaties sprekers coaching aan o.a. bestuurders, auteurs. Theaterwerkvormen zet zij in om mede beweging te creëren en vertrouwen te vergroten.

Ze heeft diverse studies voltooid, hbo en wo en de opdrachtgevers zijn in de publieke en private sector. Vanuit haar theaterregieopleiding heeft ze voor Kunstencentra gewerkt. ZILT is zoet en zout en staat voor het stromen van energie en creativiteit. Waar het schuurt ziet Henriëtte kansen, met mogelijkheden in het vooruitzicht.

Henriëtte's eigen inspiratiebronnen liggen bij de Kunsten en interesse in de Filosofie.

Op haar site vind je de diverse programma’s, haar achtergrond, reviews opdrachtgevers, story ZILT en meer. ZILT performance & organisatieontwikkeling
www.ziltversterkt.nl Heb je vragen stuur gerust een mail & bel afspraak kan gemaakt worden. hdegraaf@ziltversterkt.nl en ZILT 0317 316801

Boekingen lopen via Mathilde van Mheen Telefoon 0573-221199. E-
mail info@preau.nl en het onderstaande inschrijfformulier voor aanmelding.

Bij annulering gelden dezelfde voorwaarden voor de cursus als voor het verblijf in Preau.

Boekingen lopen via Mathilde van de Mheen, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page