speels beeldhouwen werken onder de eik.j

Speels beeldhouwen

Datum: 21 tot 28 augustus

Door: Hugo Galama

Prijs cursus: € 275,00

Via uiteenlopende kunstzinnige en speelse opdrachten komen tot een heerlijk eigenzinnig beeld in steen. 

Laat je verrassen door  je (verborgen) creativiteit en zet deze om in een mooi kunstwerk! 

Beeldhouwweek voor mensen die denken dat ze twee linker handen hebben, voor mensen die er gewoon nog nooit aan toe zijn gekomen of voor liefhebbers die al wel ervaring hebben met ruimtelijk creëren.

Tijdens de week begeleid ik je individueel bij het beeldhouwen. Ik leer je de beeldhouwtechnieken aan. Ik help je zo nodig bij het vertalen van jouw ideeën naar een persoonlijk ontwerp. Ik ondersteun waar nodig bij de technische uitvoering, zodat je aan de slag kunt met een mooie steen. 

Tussendoor prikkel en stimuleer ik je graag met speelse en creatieve opdrachten, zodat je meer vertrouwd wordt met goed waarnemen, ruimtelijk werken en 't ontdekken van je eigen vormentaal.  Ook zijn er werkvormen die de aandacht richten op verwondering en plezier.

De week vind ik geslaagd als je met je eigen zinnige beeld naar huis gaat en je daarnaast ook genoten hebt.

Reacties van deelnemers over mijn cursussen:

 

*Eerste kennismaking met beeldhouwen is me goed bevallen.  

            

*Vrije zorgeloze week midden in de natuur in leuke sfeer van één en al creativiteit.!

 

*Jouw manier van lesgeven, de rustige en fijne sfeer die je schept. enz.,waardoor je als cursist aan de slag 'durft' te gaan.!

 

*de hele cursus sprak me aan. Leuke afwisseling in opdrachten. 

 

*Leuke groep en fijne rustige manier van lesgeven.   

Weekplanning:

Op zondag starten we om 10 uur na het ontbijt met het inrichten van onze prachtige werkplek bij een eeuwenoude eik. Daarna is er een kennismaking en een startoefening. Tussendoor is er koffie/thee. Om 13 uur is de lunch en om 15 uur gaan we verder met het maken van een begin met de eigen steen. Er volgt een verkenning van het materiaal en van de gereedschappen. Tot hoe laat? Om 19.30 uur is er het avondeten.

 

Op de volgende dagen hebben we ook een ochtendprogramma van 10 tot 13 uur. 

Na de lunch is er vrij werken met beperkte begeleiding. Tussen 16.30 en 18 uur is er een werkbespreking. De week eindigt op vrijdagmiddag.

  

Over de docent: Hugo Galama 

Naast mijn werk en docentschap als beeldend kunstenaar ben ik creatief coach/counselor. Zie voor meer informatie mijn websites: 

www.hugogalama.nl

www.atelier-ansen.nl 

www.scholinginkunst.nl/beeldhouwen

Ik kan een steen vanuit Nederland voor je meenemen, maar het kan erg fijn zijn om zelf in één van de gespecialiseerde beeldhouwwinkels een steen te kopen, waar je gelijk wat mee hebt. Als je weinig ervaring hebt met beeldhouwen, dan heeft waarschijnlijk het werken met speksteen de voorkeur. Goed om dit met mij te overleggen. Voor de andere materialen zoals klei, papier en verf die we gebruiken bij de aanvullende creatieve opdrachten zal ik zorgen. Ook zijn er uiteraard bokken, beitels, hamers, vijlen, schuur- en polijstmiddelen aanwezig.

 

De prijs van de cursus is: € 275, (excl. de steen)

 

We werken in een groep van maximaal 8 deelnemers. 

 

 

Voor aanvullende informatie neem gerust contact met mij op:

0681904498 of hugogalama@gmail.com

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

Tel NL: 0573-221199

Tel FR: +33 3 86 85 29 60
(ook bereikbaar op whatsapp)

info@preau.nl

De romantische bohemien sfeer van L’Huis Preau is een prachtig decor voor een bruiloft, een familiefeest, festival of het organiseren van een ander evenement.

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 10 en 75 deelnemers. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Untitled-3.png