top of page
IMG_5002.jpg

Schrijf je los, voorbij aan de innerlijke criticus - Creatief Schrijven 2

Datum: 22 tot 29 oktober

Door: Marc Graetz 

Prijs cursus: € 295,00

Dit is een schrijftraining (rating 8,4) om je innerlijke criticus vrienden te laten worden met je vrije creatieve kern (30% van de opbrengst van de training gaat naar Verhaal van de Maand, zie onderaan de pagina)

 

Voor wie bestemd?
Voor iedereen die van schrijven houdt! Maak je verhalen of blogs? Schrijf je fictie of non-fictie, biografieën of (zakelijke) artikelen? Maar je voelt dat je niet uit jezelf haalt wat je in je hebt. Je werk blijft te star of formeel. Je hoort een innerlijke stem die zegt dat het toch niet lukt. Liever zou je meer kleur en karakter in je verhaal brengen.

 

Deze week is voor liefhebbers, mensen die zelf denken dat ze amateur zijn, maar wel van schrijven houden. En voor auteurs, journalisten, korte-verhaal-schrijvers. Professional, aanstormend talent, of gewoon liefhebber.

 

Marc creëert een veilige omgeving waarin iedereen echt vooruit komt, dat hebben honderden deelnemers in Nederland al ervaren. Zijn workshop krijgen een rating van 8,4!

Is dit herkenbaar?

 

  • Je schrijft korte fictieverhalen, maar blijft vaak krassen en verbeteren

  • Je bent bezig aan een lang verhaal of roman maar loopt te vaak vast 

  • Een stem in je hoofd zegt dat je niet zo goed schrijft, dat anderen beter zijn 

  • Je schrijft je heel veel (bij)woorden, bijvoeglijke naamwoorden, maar geen treffers

 

Liever zou je dit in jouw werk herkennen:

 

  • Een lossere stijl, die je zomaar aan en uit kunt zetten, je innerlijke criticus voorbij

  • Echt out-of-the-box, verfrissend en creatief

  • Meer beelden, minder verklarende woorden (show don’t tell)

  • Mooie combinatie van je gevoel met het rationele deel van je brein

WhatsApp Image 2022-03-28 at 12.57.13 PM.jpeg

Deze schrijfweek helpt kennis en kunde te verbinden met talent en passie. We gaan niet technisch werken aan grammatica of zinsbouw, we werken niet aan spirituele groei. Jij gaat dieper in jezelf reiken, naar een inspiratieplek waar je nog niet eerder geweest bent. We werken aan het activeren van je rechterhersenhelft, en die laten samenwerken met de linker. Marc geeft een aantal Creatief-Schrijven-opdrachten. En voor de kern van het werk gebruikt hij een methode die je zonder ontwijkingsmogelijkheid uit je comfort zone haalt, en uiteindelijk via verbazing naar plezier leidt. 

WhatsApp Image 2022-03-28 at 12.56.41 PM.jpeg

wat gaan we doen?

 

De methode zelf leer je kennen als we echt aan het werk zijn… je werkt met een eigen verhaal als basis. Na aanmelding krijg je van Marc instructies over werk dat je vooraf thuis gaat doen. 

Ben je al een (lang) verhaal aan het maken, of een roman? Dat kan perfect dienen als materiaal voor deze schrijfweek! 

Dat werk breng je mee, je bewerkt het iedere dag. Aan het einde van de workshop heb je wellicht al een afgerond verhaal, waaraan je innerlijke criticus alleen maar constructief heeft bijgedragen.  

Iedere dag start je op de manier die jij kiest. We genieten sowieso van een heerlijk Preau-ontbijt. Vooraf geef ik naar keuze van de groep eerst een korte meditatie, yin yoga of een

energiesessie. Zo zet je jezelf ‘aan’ voor twee dagdelen creatieve productie. In de ochtend schrijven we bij voorkeur met pen en papier, liever niet digitaal. Als je (fysieke) uitdagingen hebt mag een laptop natuurlijk ook. Het doel van deze week is samenwerking smeden tussen beide hersenhelften. Dus niet alleen geïnspireerd-spiritueel, niet alleen technisch-rationeel. 

In de ochtend maak je even je schrijfhand en je geest los met een korte droedel, haiku, ultrakortverhaal. Dan werken we ruim 3 uur aan je centrale werkstuk. Je schrijft, leest voor, we praten er als groep over. Feedback heet dat, respectvol en to-the-point. Iedereen vindt dat eng om te doen, zowel om feedback te geven als ontvangen.

 

Na de lunch werken aan een aantal Creatief Schrijven - opdrachten. en je schrijft verder aan je verhaal.  Je maakt in de middag (desgewenst op je laptop) de grondstof voor de volgende dag. Behalve op woensdagmiddag (of meer dagdelen als jullie daarvoor kiezen), dan kun je de omgeving bekijken, een lange wandeling maken etc. 

 

Aan het einde van de week heb je geen complete roman, geen afgerond verhaal. Wel een geopende toolkit, vijf transformatie-werkstukken en een grondige ontwrichting van je innerlijke criticus.

WhatsApp Image 2022-03-28 at 12.57.36 PM.jpeg

Marc Graetz is zzp’er in inspiratie.

 

Marc schrijft zelf korte verhalen, maar mag niet meedoen met Verhaal van de Maand omdat hij de site mede organiseert. Zijn verhalen zijn te lezen op zijn website, net als Blog Mariënburg, een vrolijke blog over het wel en wee van De Mariënburg Campus in Den Bosch.

 

Hij maakt audioboeken en luisterverhalen. Hij is mede-organisator van Verhaal Van De Maand, een literaire wedstrijd-website. Van het winnende verhaal maakt hij iedere maand een audioverhaal, er zijn er al 40! Marc doneert 30% van de opbrengst van deze schrijfweek aan Verhaal van de Maand, om hun mooie plannen voor uitbreiding een te helpen verwezenlijken.

 

Deze workshop heeft Marc al tientallen keren gegeven, meestal per dagdeel. Maar in Nederland zit je toch meestal in de waan van alledag. Dus deze hele week schrijven is een buitenkans om echt dieper te gaan, het olifantsgras dat je uitzicht bepaalde opzij te buigen, en te onderzoeken wat erachter staan - ligt - beweegt. 

Ter verduidelijking:

 

Dit is geen spirituele week, het is een schrijfweek waar de deelnemer naar keuze wel of geen spirituele dingen kan doen

 

Dit is geen redactieles, het is een training om de innerlijke criticus vrienden te laten worden met de vrije creatieve kern

 

Het Goede Doel

Marc doneert 30% van de opbrengst voor de training aan Verhaal van de Maand (https://verhaalvdmaand.blogspot.com) op dit moment DE online verhalenwedstrijd van Nederland. Hij organiseert die wedstrijd mede, en maakt iedere maand van het winnende verhaal een luisterverhaal. Iedereen die aan de wedstrijd meewerkt (hoofdredacteur, Marc als audiomaker, tien juryleden) doet dat als vrijwilliger. Er zijn mooie plannen voor uitbreiding van het assortiment op Verhaal van de Maand, dat gaat natuurlijk niet zonder budget. 

 

 

Voor vragen over de workshop kun je contact met Marc opnemen:

 

tel 06-39641243

 

mail info@marcgraetz.nl

 

site www.marcgraetz.nl

WhatsApp Image 2022-03-28 at 12.56.57 PM.jpeg

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page