IMG_5002.jpg

Schrijf je los, voorbij aan de innerlijke criticus - Creatief Schrijven

Datum: 30 juli tot 6 augustus

Door: Marc Graetz 

Prijs cursus: € 295,00

Dit is een schrijftraining om je innerlijke criticus vrienden te laten worden met je vrije creatieve kern.

 

voor wie en waarom?

Voor auteurs, journalisten, essayisten, korte-verhaal-schrijvers. Professional, aanstormend talent, of gewoon liefhebber. Je maakt fictie of non-fictie of biografieën of artikelen of zakelijke teksten. Maar je voelt dat je niet uit jezelf haalt wat je in je hebt. Je werk blijft te star, licht bloedeloos of formeel. Liever zou je meer kleur en karakter in je verhaal brengen.

Is dit herkenbaar?

  • Je schrijft korte fictieverhalen, en lezers roemen je “zakelijke stijl”

  • Je publiceert columns of artikelen, maar ontvangt foto’s van de Sahara als feedback

  • Je bent bezig aan een roman maar loopt vast in “The Marathon of the Middle”

  • Je schrijft je heel veel (bij)woorden, bijvoeglijke naamwoorden, maar geen treffers

 

Liever zou je dit in jouw werk herkennen:

  • Een lossere stijl, die je zomaar aan en uit kunt zetten, je innerlijke criticus voorbij

  • Echt out-of-the-box, verfrissend en creatief

  • Meer beelden, minder verklarende woorden (show don’t tell)

  • Meer gevoel, minder rationeel

WhatsApp Image 2022-03-28 at 12.57.13 PM.jpeg

Deze schrijfweek helpt kennis en kunde te verbinden met talent en passie. We gaan niet technisch werken aan grammatica of zinsbouw, we werken niet aan spirituele groei. Jij gaat dieper in jezelf reiken, naar een inspiratieplek waar je nog niet eerder geweest bent. We werken aan het activeren van je rechterhersenhelft, en die laten samenwerken met de linker. Marc geeft een aantal Creatief-Schrijven-opdrachten. En voor de kern van het werk gebruikt hij een methode die je zonder ontwijkingsmogelijkheid uit je comfort zone haalt, en uiteindelijk via verbazing naar plezier leidt. 

WhatsApp Image 2022-03-28 at 12.56.41 PM.jpeg

wat gaan we doen?

De methode zelf leer je kennen als we echt aan het werk zijn… je werkt met een eigen verhaal als basis. Na aanmelding krijg je van Marc instructies over werk dat je vooraf thuis gaat doen. Dat werk breng je mee, je bewerkt het iedere dag. Aan het einde van de workshop heb je wellicht al een afgerond verhaal, waaraan je innerlijke criticus alleen maar constructief heeft bijgedragen.  

 

Iedere dag start je op de manier die jij kiest. We genieten sowieso van een heerlijk Preau-ontbijt. Vooraf geef ik naar keuze van de groep eerst een korte meditatie, yin yoga of een energiesessie. Zo zet je jezelf ‘aan’ voor twee dagdelen creatieve productie. In de ochtend schrijven we uitsluitend met pen en papier, niet digitaal. Werken met de pen activeert de rechter hersenhelft, het doel van deze week is samenwerking smeden tussen beide hersenhelften. Dus niet alleen geïnspireerd-spiritueel, niet alleen technisch-rationeel. 

In de ochtend maak je even je schrijfhand en je geest los met een korte droedel, haiku, ultrakortverhaal. Dan werken we ruim 3 uur aan je centrale werkstuk. Je schrijft, leest voor, we praten er als groep over. Feedback heet dat, respectvol en to-the-point. Na de lunch werken aan een aantal Creatief Schrijven - opdrachten. en je schrijft verder aan je verhaal.  Je maakt in de middag (desgewenst op je laptop) de grondstof voor de volgende dag. Behalve op woensdagmiddag (of meer dagdelen als jullie daarvoor kiezen), dan kun je de omgeving bekijken, een lange wandeling maken etc. 

 

Aan het einde van de week heb je geen complete roman, geen afgerond verhaal. Wel een geopende toolkit, vijf transformatie-werkstukken en een grondige ontwrichting van je innerlijke criticus.

WhatsApp Image 2022-03-28 at 12.57.36 PM.jpeg

Marc Graetz is zzp’er in inspiratie.

Hij maakt audioboeken en luisterverhalen. Hij is mede-organisator van Verhaal Van De Maand, een literaire wedstrijd-website. Van het winnende verhaal maakt hij iedere maand een audioverhaal, er zijn er al 40! Marc schrijft graag, vooral korte verhalen, columns en blogs, die je oa op zijn website kunt lezen en beluisteren. 

 

Deze workshop geeft hij al tientallen keren, meestal per dagdeel. IIn Nederland zit je toch meestal in de waan van alledag. Dus deze hele week schrijven is een buitenkans om echt dieper te gaan, het olifantsgras dat je uitzicht bepaalde opzij te buigen, en te onderzoeken wat erachter staan - ligt - beweegt. 

Zijn historie heeft Marc een ruim ontwikkelde sensitiviteit gegeven, een radar-oor. Die zet hij met ‘ruthless compassion’ in om jou verder te helpen bij het matchen van je schrijfstijl met je innerlijke stem.

Ter verduidelijking:

  • Dit is geen spirituele week, het is een schrijfweek waar de deelnemer naar keuze wel of geen spirituele dingen kan doen

  • Dit is geen redactieles, het is een training om de innerlijke criticus vrienden te laten worden met de vrije creatieve kern

 

Voor vragen over de workshop kun je contact met Marc opnemen:

tel 06-39641243

mail info@marcgraetz.nl

site www.marcgraetz.nl

WhatsApp Image 2022-03-28 at 12.56.57 PM.jpeg

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.