top of page

Retraite Oorsprong

Datum: 6 tot 13 april 

Door: Solita Puijpe & Hettie de Leeuw

Prijs cursus: € 500,00

Een retraiteweek voor mannen en vrouwen die op ontdekkingstocht willen naar hun eigen oorsprong. 

We raken door onze opvoeding of wat de maatschappij vraagt soms ver af van onze innerlijke waarheid en daardoor van onze kracht. We verstoppen delen van onszelf omdat ze er niet mochten of niet konden zijn. Er waren verwachtingen van ouders en omgeving, er waren omstandigheden die maakten dat je deed wat je toen dacht dat goed was. Vanuit routine, veiligheid, liefde, verwachtingen ben je dit zo blijven doen.
 
Als je jezelf herinnert en opnieuw in contact brengt met jouw oorsprong ontstaan er wellicht andere keuzes. Een breder palet aan mogelijkheden in jou, een verdieping of verbreding in wie jij wilt zijn in je leven. 

Om opnieuw de verbinding te maken met jouw kern, jouw waarheid en jouw oorsprong organiseren we deze week. Solita en Hettie nemen je mee op een reis naar binnen. Om te ontdekken wat je blij maakt, waar je energie gaat stromen, waar je levendig wordt en wat je grenzen zijn. Deze week gaat je richting geven in wie jij bent en waar je kracht ligt. 

Middels creativiteit, meditatie, muziek, dans en rituelen, onderzoek en ontdek je wie jij oorspronkelijk bent. We hebben aandacht voor je familiesysteem en daarmee jouw geschiedenis. We werken met en in de natuur.

Onze visie:
In vertraging en ontmoeting ligt de kracht van werkelijk contact met jouw kern en levenspad. We werken vanuit een systemisch en sjamanistisch veld waarin we ervan uitgaan dat je in beginsel in je kern en in jouw oorsprong heel bent. Dat er nog zoveel meer van jou te ont-dekken en te her-inneren is en dat alle antwoorden die je nodig hebt in jou aanwezig zijn.

Picture 1.png

Solita: 
Ik werk vanuit een holistische kijk op het leven, systemisch en oplossingsgericht.  
In begeleiding reis ik met je mee en zal ik gericht zijn op het bekrachtigen van elke innerlijke beweging in verbinding met jezelf, jouw eigen kracht en jouw waarheid. Mijn inmiddels jarenlange ervaring in het begeleiden van o.a. jongeren en hun gezinssysteem hebben mij geleerd dat ik precies aanvoel wanneer iemand kiest voor zichzelf.  


De laatste acht jaar heb ik veel met vrouwen gewerkt en vrouwencirkels en retraites georganiseerd. Ik heb hierbij de kracht van de vertraging en het voelen in subtiliteit van mijn lijf als eigen kracht en instrument aangenomen. 


Met acupressuur behandelingen die ik de laatste twee jaar heb toegevoegd aan mijn praktijk is mijn werk compleet. Bewustzijns ontwikkeling met een ingang via hoofd, hart en lijf. 


Ik woon en werk in de Morvan in Frankrijk waar ik de rust, ruimte en natuur heb gevonden die mijn oorsprong recht doen. 

Hettie: 

Een bron van inspiratie, leren, rust en contact is voor mij te vinden in de natuur. Hier werkt alles samen en heeft verbinding. En net als de seizoenen in een jaar heeft alles zijn eigen tijd van leven, groei en sterven. In de natuur buiten mij en in mij kan ik steeds dichterbij mijn eigen oorsprong komen.

Vanaf mijn twintigste jaar werk ik met kinderen, gezinnen en individuen. Daar heb ik geleerd verfijnd waar te nemen wat er speelt bij de ander en waar de opening is waardoor het licht komt. De laatste tien jaar heb ik, samen met anderen, een training ontwikkeld en gegeven waarbij mensen stappen maken in hun persoonlijk proces. 

 

Het sjamanistisch pad volg ik een aantal jaar, dit pad omvat voor mij het geheel. Iedereen heeft een eigen weg te gaan, eigen vragen te stellen en eigen ontdekkingen te doen. Met behulp van alles wat ik in mijn leven geleerd en ervaren heb, kan ik dichtbij in contact zijn.

Waar: www.preau.nl , In de buurt van Chateau-Chinon in de Morvan, Bourgondië. 

Wanneer: Zaterdag 06-04-2024 welkom vanaf 16h30 op het terrein. Om 18h00 start het programma. Op zaterdag 13-04-2024 is het vertrek gepland na het ontbijt. We sluiten het programma op vrijdagavond af.

Informatie:

Hettie 0031(0)636295065 hettiedeleeuw@gmail.com  
Solita 0033(0)647367740  solita@poursoi.eu

Boeken: via de website www.preau.nl

Prijs: L’Huis Préau biedt voor deze week de huisjes op het veld waar zich ook de veldzaal bevindt waar we samen werken. De hieronder genoemde prijzen zijn per week voor volpension (vegetarisch, zo veel mogelijk lokaal) en het programma. 

1-persoonskamer  1420 euro PP, (500 euro voor de retraite en 920 voor verblijf).

2-persoonskamer  1290 euro PP, (500 euro voor de retraite en 790 voor verblijf).

Schrijf je je in voor Kerst dan krijg je 50 euro vroeg-boek korting op de retraite

Boekingen lopen via Mathilde van de Mheen, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page