top of page
IMG_8767-HDR.jpg

Een podium vol IKKEN

Datum: 18 tot 25 mei

Door: Wendy Peeters & Heleen van der Jagt

Prijs cursus: €  395,00

Wendy & Heleen-3.jpeg

IK ben IK! Wie is dat dan, die IK?

Waarom reageer ik op het ene moment zo compleet anders op dezelfde situatie dan op het andere moment? Waarom heb ik soms zo’n vol hoofd en lijkt het alsof ik steeds met mezelf in discussie ben? Bestaan er soms meerdere IKKEN?

De Psychologie van de IKKEN, de Voice Dialogue gaat daarvan uit. Iedereen heeft een bus vol met IKKEN die staan voor de verschillende kanten in onszelf. Jijzelf als bewust denkend mens bent de buschauffeur. De primaire IKKEN zitten vooraan in de bus en nemen het stuur over zodra er zich "iets bekends” voordoet. Daar bevindt zich bijvoorbeeld de zorgzame IK die altijd voor iedereen klaarstaat en er niet over nadenkt om ook voor zichzelf te zorgen of de controlerende IK die meteen opduikt wanneer je eens lekker uit de band wilt springen. Het zijn automatische patronen die lastig te doorbreken zijn.

Zo kun je soms enorm in dialoog zijn met jezelf zonder te weten wat je echt wilt. Het goede nieuws is echter dat er ook altijd een tegenovergestelde kant in de bus zit. Die zit alleen verder achterin of misschien zelfs wel in de kofferbak.

Deze week onderzoeken we die verschillende kanten; een ontdekkingstocht met herkenning en verrassing. We gaan aan de slag met je verschillende kanten en kijken of die een team kunnen vormen, zodat de buschauffeur alleen nog maar hoeft te schakelen. Aan de hand van speelse oefeningen zullen zoveel mogelijk IKKEN van jou een podium krijgen. We laten ze spreken, bewegen, spelen en voelen. We werken afwisselend individueel, in duo’s en met de groep als geheel. Na deze week (her)ken en begrijp je jezelf en je gedrag beter en is er meer bewustwording van de verschillende kanten in jou. De chaos in je hoofd is wat ontrafeld en je

ervaart meer keuzevrijheid in je dagelijks leven.

N.B. invulling van deze week bestaat uit 9 dagdelen, met voldoende vrije tijd tussendoor om te ontspannen, de omgeving te ontdekken en te reflecteren op wat we hebben gedaan.

 

Wij zijn benieuwd:

 

Welke IK besluit tot het meedoen aan deze cursus en welke IK protesteert daartegen?

 

 

Voor jou:

Als je graag eens een kijkje in eigen hoofd neemt en met humor en diepgang naar je eigen gedrag kan kijken.

 

Wie zijn wij?

 

Wendy:

Op de voorste bank van mijn bus zitten de optimist en de verantwoordelijke IK. Achterin zitten de egoïst en het slachtoffer. 

In mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening kwamen twee van mijn passies samen: de mens in al zijn façetten en het vak drama. Psychologie en speelsheid. Communicatie en expressie. Toen ik hier les kreeg in trainings-acteren, wist ik zonder twijfel wat ik wilde worden. Na mijn afstuderen in 2000 had ik mijn eerste freelance opdrachten als trainingsacteur en met ontzettend veel plezier doe ik dit werk nog steeds.

Persoonlijke ontwikkeling en groei heeft mijn interesse. Om een bijdrage te mogen leveren aan die van een ander en om te investeren in die van mezelf. Ik heb verschillende opleidingen, cursussen en workshops gevolgd waarin ik mezelf onder de loep neem, uit mijn comfortzone haal en steeds beter leer kennen. Dit heeft me onder andere meer zelfvertrouwen, ruimte en mildheid opgeleverd. Daarnaast vind ik het gewoon erg leuk om bezig te zijn met ervarend leren, groeien en ontdekken. Je zou kunnen zeggen dat het volgen van cursussen een hobby van me is! ;) Naast deze “hobby” wandel en dans ik wekelijks, ga ik graag naar het theater en de film en ben ik dol op de zee en water in het algemeen. Ik ben dankbaar voor al de lieve mensen in mijn leven met wie ik graag de diepgang opzoek of het bos, de sauna en de lunchroom. In mijn werk focus ik me op wat er al is, maar misschien nog niet ontdekt. Op alle (verborgen) mogelijkheden die in je verscholen liggen en hoe je daar contact mee maakt. Vanuit een liefdevolle basis prikkel ik en nodig ik uit.

Portret Wendy induoloog.jpg

Heleen:

Op de voorste bank van mijn bus zitten de harmoniebewaarder en de autonome IK. Achterin zitten de brutale IK en de strijder.

Tijdens het eindexamenjaar van de middelbare school werd ik uitgenodigd door een enthousiaste vriendin om lid te worden van een toneelvereniging. Met enige weerstand, ik had het gevoel dat ik dan niet mezelf kon zijn, stemde ik toe. Wat bleek: ik kon juist onontdekte kanten van mezelf laten zien. Verrassend leuk was dat! Later in de theaterregieopleiding ben ik mezelf nog veel beter gaan leren kennen. Om een rol levensecht te spelen, moet je kunnen putten uit eigen ervaringen.

Ik vond de begeleiding van het innerlijk proces zo boeiend, dat het vak van coach en gedragstrainer aan mijn voeten lag. Na lange tijd met voldoening als coach en gedragstrainer voor een vaste werkgever te hebben gewerkt, werk ik nu met veel plezier voor mezelf en In Duoloog als coach en procesbegeleider.

De uitgangspunten in mijn werk zijn de bewustwording van wat IS; de kracht van kwetsbaar durven zijn en het contact en de dialoog daarover met de ander.

Ik hou van lachen en diepgang, stilstaan en bewegen bij de dingen die in mijn leven gebeuren. Daarnaast word ik blij van: wandelen, lekker eten, een goed gesprek met familie of vrienden, theaterbezoek, films of series bekijken, lezen, puzzelen.

IN DUOLOOG:

Tijdens onze samenwerking zitten degene met humor en die met diepgang op de eerste rij. Deze kunnen inmiddels goed met elkaar overweg! 

Wij werken regelmatig als duo sinds 2007.

Al na onze eerste samenwerking als trainer en trainingsacteur, werd het ons duidelijk dat wij beiden graag coachend trainen. We zijn nieuwsgierig naar wat er omgaat in de ander en hoe de beweging van binnenuit kan ontstaan. Om samen met jou op onderzoek te gaan naar je innerlijke drijfveren en je, soms onontdekte kwaliteiten.

Contact is het sleutelwoord in wat we doen. Het begint met contact maken met jezelf. Met je gedachten en gevoelens die verschillende kanten van jouzelf vertegenwoordigen. En hoe maak je dan vervolgens contact met de ander? Soms is het crisis in je hoofd en in je lijf. Hoe kom je àf van al die innerlijke monologen die over elkaar heen lijken te vallen? Wij begeleiden je met stilstaan bij wat is en nemen je mee in het verkennen wat er in jouw hoofd, lijf en systeem omgaat. Er ontstaat dan

ruimte voor inzichten, ontrafeling van chaos in je hoofd, meer zelfbewustzijn en keuzevrijheid. De methodes die we daarvoor intuïtief inzetten zijn o.a.: Voice Dialogue (de psychologie van de Ikken die inzicht biedt in je verschillende kanten en de gedragingen die daarbij horen) en Opstellingen (de verkenning van hoe jij je verhoudt tot bepaalde gebeurtenissen of patronen in je leven). Na een eerste kennismaking met je primaire kanten nemen we je graag mee in verdere verdieping.

In Duoloog verzorgt diverse themaworkshops waarin we Voice Dialogue en Opstellingen inzetten voor 1 tot 20 personen.

Wij houden ervan om met een ruim kader in een programma te werken zodat er volop mogelijkheid ontstaat om in te gaan op wat er in het moment speelt. Onze werkwijze is speels met een vleugje diepgang en omgekeerd: diepgaand met een speels tintje.

Doe je mee?

Website:

Induoloog.nl

Contact gegevens:

Wendy@induoloog.nl

Heleen@induoloog.nl

 

 

Reviews:

 

Marjolein:

 

Een verrassende en effectieve coaching van Heleen en Wendy. Juist de combi van een coach met een trainers acteur gaf ontzettend veel meerwaarde aan de coaching. Ik werd direct gespiegeld door Wendy in mijn gedrag. Bijvoorbeeld: ik dacht als ik 'duidelijk' was ik erg onaardig overkwam. Toen Wendy mij nadeed zag ik dat mijn gedachte niet klopte. Heel effectief. Wanneer de coach mij had verteld dat ik niet onaardig was had ik dat niet zo maar aangenomen van haar. Nu zag en voelde ik het zelf. Daarnaast zijn Heleen en Wendy twee zeer prettige mensen om mee te werken; bekwaam, rustig, to the point, maar ook veilig en met humor. Een zeer leerzaam traject met hen doorlopen!

 

Marja Ruijterman:

Wendy en Heleen zijn warme hartelijke vrouwen die een veilige sfeer weten te scheppen. Tijdens de sessies voelde ik ter plekke hoe ik mezelf had bevrijd, waar ik af en toe nu nog hevig naar ruimte zoek en hoe dat er uit ziet. Ze gaven feedback die binnen kwam en waar ik praktisch iets mee kan. Wendy en Heleen zijn een gouden koppel die met enthousiasme en een dosis warmte alle ruimte geven om onszelf te herontdekken. Ik stapte ietwat verbijsterd en vol zelfinzicht weer in mijn auto naar huis.

Boekingen lopen via Loeky Ekkel loekyekkel@gmail.com of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page