top of page
Banner5.png

In verbinding zijn

Door: Corinne Sprenger

Datum: 6 tot 13 juli

Prijs cursus: € 345,00

Massage – Dans  - Yoga – Klank – Zang – Meditatie - Creativiteit

Integratie van hart, hoofd, buik en handen met Tao oefeningen en innerlijke reizen.

Ontwikkeling en verdieping van je intuïtie, vitale levenskracht, gezondheid en je talenten

 door bewustzijnsontwikkeling en sacred sounds.

Een groot Sjamaan, Bàcsi, uit Hongarije ( circa 1905), leermeester van Joska Soos, zei eens:

‘Voor de mens is het enige belangrijke in zijn leven zijn lichaam te voelen. Alle andere zaken zijn ballast!’

 

De natuurlijke behoefte van de mens is aanraking, warmte, aandacht en ontwikkeling. De geest wil groeien. Door te luisteren naar je innerlijke behoefte via je lichaam wordt je eigen innerlijke gids wakker en kan je verbinding maken met je essentie. En daarmee je talenten ontwikkelen. 
Het contact maken, even stil staan en tijd nemen voor de verbinding met je hart, maakt dat er balans komt tussen jouw hart, gevoel en hoofd. Daarmee herstel je de natuurlijke orde in jezelf. 

 

Deze vakantieweek is uitermate geschikt om je meer bewust te worden van je lichaam, en de spanning en blokkades op een zachte en veilige manier te laten afvloeien door massage, dans, yoga en meditatie. Je stem, trilling door klank, bewustzijnsoefeningen, energieoefeningen en creativiteit zijn daarop een prachtige aanvulling. Via de chakra’s, die we mede als leidraad gebruiken, reizen we door het lichaam om de verschillende niveaus te bekrachtigen. Dit leidt tot een diep en stromend gevoel van welzijn en vitaliteit. De achterliggende gedachte is dat de mens gezien wordt als een geheel en onderling verbonden met alle leven overal, verenigd in lichaam, geest en ziel.

Het gevarieerde programma ziet er als volgt uit:

  • Verschillende soorten massages. Basisprincipes van ontspanningsmassage, biorelease, reflexzonemassage en verschillende soorten aanraking met als effect een intensieve en vitaliserende reis door je hele lichaam.

  • Activeren van je energiebron door Tibetaanse yoga en dans, Trance dans en Vital danza en energetische oefeningen van de Tao.

  • Geluid door klank met klankschalen en eigen stem en daarmee het afstemmen van de hersenen en het zenuwstelsel.

  • Meditatie in stilte. Het voelen van de kracht van de verbondenheid met het universum, activatie van intuïtie (pijnappelklier). Ontwikkelen van de kunst van het aanwezig zijn in het nu. 

  • Ontmoeten van je krachtdier en die kracht gebruiken in je dagelijks leven. 

  • Innerlijke reizen en geleide meditaties om verborgen delen te ontsluieren.

  • Creativiteit, expressie geven aan gevoelens die bewust en onbewust in je leven.

  • Voedende en transformerende rituelen met de elementen om ruimte te maken. 

  • Aandacht voor het innerlijk kind.

Picture 1.jpg
Picture 2.jpg

Voor wie is de cursus interessant

Deze vakantie is er voor jou om nieuwe inzichten, inspiratie en energie te ervaren door ontspanning en plezier. Deze week is voor jou wanneer je behoefte hebt aan innerlijke groei, spiritualiteit en meer rust en zelfliefde.
We werken vanuit veiligheid en vertrouwen. Verbondenheid, het geven vanfeedback en de energie van de ander volgend, is een uitgangspunt. 

Deze groep is voor iedereen toegankelijk en we zijn met een kleine groep (max 8). Praktisch gezien werken we zowel binnen als buiten in het gras en op massagetafels.

 

Preau​

Naast genieten in een positief gerichte en ontspannen vakantiesfeer in de prachtige locatie van Preau en het volgen van deze cursus, kun je ook wandelen door de natuur van het prachtige landgoed Preau en zwemmen wat verder weg in de het Franse land, de Morvan. 

Wie is Corinne Sprenger?
Corinne is een stress-counselor bij uitstek en een heldere ziener. Door haar lichte energie en stralende aanwezigheid kan ze mensen in hun gevoel brengen. Ze heeft de wijsheid om te zien waar en of de energie stroomt bij iemand. Ze kan mensen goed aanvoelen en in beweging zetten, zodat zij zelf weer de verbinding kunnen voelen met hun eigen lichaamswijsheid, waardoor er keuzes gemaakt kunnen worden vanuit zielsniveau. Ze brengt rust en helderheid. Met haar talent om verbinding te maken met alles uit de kosmos kan ze spiegelen wat er bij jou nodig is om tot meer bewustzijn en rust te komen. 

 

Corinne werkt als holistisch procesbegeleider, heeft een eigen praktijk voor massage, voetreflex, natuurgeneeskunde en Vlow-borstweefselbehandelingen in Amsterdam en is daarnaast beeldend kunstenares en zangeres. 
Al 40 jaar werkt ze als masseur en heeft sinds 20 jaar een eigen praktijk. Ze is gespecialiseerd in issues bij vrouwen rondom vruchtbaarheid, zwangerschap en geboorte van 

nieuwe wereldbewoners en geeft lichaamswerk en coaching aan iedereen. Deze workshopweek in Preau geeft ze al voo rhet 5e jaar.                                                                                                                               

Ze is auteur van de zelfhulpkaarten ter versterking van de natuurlijke veerkracht van vrouwen rondom de geboorte door massage, acupressuur, natuurgeneeskunde en voetreflexmassage.                            

Karakteristiek voor haar kunstwerken is een boeiend samengaan van kleuren in beweging en intuïtie  geïnspireerd door de natuur en de elementen.

Het is haar missie om mensen de taal van het lichaam te laten ervaren, voelen wat er is en tot een dieper bewustzijn van zichzelf te komen door contact te maken met eigen lichaamswijsheid, zodat veiligheid, zelfvertrouwen en kracht zich manifesteren. 

 

Je kunt me altijd e-mailen of bellen wanneer je vragen hebt.
info@corinnesprenger.nl 

06-26316289

Reacties van cursisten afgelopen jaren

Roel
Van tevoren wist ik niet goed wat me te wachten stond. Ik ging ervan uit dat het verschillende massages zouden zijn met een link naar de chakra's. Maar de workshop was zoveel meer. Ik vind het heel mooi hoe je de verschillende onderdelen aan elkaar weet te verbinden.

Het krachtdier gaf me een soort extra rode draad door de week. Ik kan de verschillende onderdelen van de week linken aan mijn krachtdier.

Zou je drie items willen aangeven, waar je het meest aan hebt gehad?

1. Het krachtdier, voor een rode draad tijdens mijn reis die week.

2. Het verbranden van het contract, voor een bekrachtiging van mijn eigen kracht en aan mijzelf mogen denken.

3. Het geven van massages, met liefde en aandacht met de ander bezig zijn.

Het is de combinatie van wat we gedaan hebben dat de workshop zo uniek maakt. De lichamelijke beleving van de verschillende onderdelen juist in een tijd waarin we zo veel in ons hoofd zitten.
 

Rita
Corinne heeft mij op een relaxte manier kennis laten maken met de wereld van massage en de wereld van de chakra's. Een hele mooie combinatie!
In deze week heb ik mezelf via de verschillende werkvormen beter leren kennen. Door het geven en ontvangen van massages, het rustige tempo en de goed op elkaar afgestemde variaties van werkvormen, was het een fantastische week. De prachtige locatie, het heerlijke eten en het mooie weer maakten het compleet!

 

Jan
Het heeft veel meer opgebracht van dan dat ik verwacht had. 

Door zo'n week bewust met het lichaam en de buik bezig te zijn, en wat er nog leeft in de buik, is de healing verder in gang gezet. 

Ik noem het geen New Life Massage maar New Life Energy in mijn buik. Wat vervolgens nieuwe DNA codons activeert om het helen. Dit komt in golven en is nog steeds bezig. 

Zou je drie items willen aangeven, waar je het meest aan hebt gehad?

1. De veilige groep en dat we het samen deden.

2. Het creatieve deel (schilderen en later de ontdekkingsreis op het schilderij).

3. De massages en vooral de laatste dag, de massage van het hele lichaam. 

Banner2.png

Boekingen lopen via Mathilde van de Mheen, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page