top of page
IMG_9944.jpg

Theaterweek: Monologenfestival

Datum: 21 tot 28 oktober

Door: Arne Sybren Postma

Prijs cursus: €  300,00

Theater in Frankrijk

Voor de zevende keer organiseer ik een theaterweek in Frankrijk, voor de derde keer op het idyllische landgoed L'Huis Préau aan de rand van de Morvan (op ongeveer acht uur rijden van de Randstad). Het is de ideale plek voor je creatieve vakantie in Frankrijk.

 

Wil je op een prachtige locatie in Frankrijk theater maken, in een ontspannen sfeer, met andere gedreven liefhebbers van theater? Wil je daarnaast kunnen wandelen, genieten van de omgeving en leven als een God in Frankrijk? Dan is deze schitterende en uitdagende theatervakantie wat voor jou!

 

Is er een monoloog die je altijd al eens hebt willen spelen? Heb je nooit de tijd of gelegenheid gehad of mis je de juiste aandacht? Nu is je kans om deze monoloog onder leiding van een professionele maker op de Bühne te brengen!

 

Bij inschrijving voor de cursus kies je in samenspraak met de docent een geschikte monoloog en bereid je de tekst zoveel mogelijk thuis voor. 

 

In Frankrijk zijn de aan- en afreisdagen op zaterdag. Van zondag t/m vrijdag werken we dagelijks aan de monologen, diepen we de rollen uit, kijken we naar verschillende manieren van acteren, en gaan we op zoek naar kostuum en decor. Het landgoed heeft zeer veel mooie ruimtes en plekken die geschikt zijn voor locatietheater.

 

Het aantal monologen is afhankelijk van het aantal inschrijvingen, maar iedereen kan meedenken over decor, kostuum en speellocatie. Zo help je elkaar in de zoektocht van het maakproces en leer je over de ins en outs van het theater.

 

De scènes worden uiteindelijk aan elkaar (en overig Nederlandstalig publiek) voorgespeeld.

 

De cursus is geschikt voor iedereen met een gemiddelde theaterervaring tot ver gevorderde spelers.

Picture 4.jpg

Regisseur Arne Sybren Postma (1971)

Ik ben professioneel theatermaker met ruim 70 regies op mijn naam. Na mijn studiegeschiedenis deed ik mijn praktijkopleiding aan verschillende theaters in Duitsland. Ik werkte voor de Universiteit Leiden als gastdocent, in onderzoek naar historische theaterstijlen. Met mijn eigen gezelschap De Kraamkamer maak ik moderne, kleinschalige huiskamer-voorstellingen. Ik heb veel ervaring met grootschalig theater en opera in de buitenlucht, bv bij het openluchttheater Zuiderpark in Den Haag en bij Opera Nijetrijne. Zesmaal eerder begeleidde ik een theaterreis naar Frankrijk, nu voor de derde keer in Préau.

Praktisch

In Frankrijk zijn de aan- en afreisdagen op zaterdag. Zie voor de routebeschrijving de website. 

Van zondag t/m vrijdag werken we dagelijks aan de dialogen, diepen we de scènes uit, kijken we naar verschillende manieren van acteren en gaan we op zoek naar kostuum en decor. Er wordt dagelijks gerepeteerd in blokken van 9:30 tot 12:30, van 13:30 tot 15:30 en van 20 tot 22 uur. Mogelijk kom je niet elk blok op de vloer aan bod, maar er is altijd ruimte naar elkaars maakproces te kijken. Er is voor iedereen voldoende tijd en aandacht om van elke scène iets speciaals te maken.

Het landgoed heeft zeer veel prachtige plekken die geschikt zijn voor locatietheater. Er is een uitgebreide tuin. Daarnaast is er veel vrije tijd om de prachtige omgeving in de Morvan en het pittoreske dorpen in de buurt te bewonderen.

 

Picture 8.jpg
Picture 9.jpg
Picture 6.jpg
Picture 5.jpg
Picture 10.jpg
Picture 7.jpg

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page