top of page

Levend Licht - Schildercursus

Datum: 8 tot 15 juni

Door: Ellis Veldstra 

Prijs: €​ 400,00

In deze schildercursus gaan we op zoek naar de vitaliteit van het zichtbare. We werken vanuit de waarneming en gaan uit van wat de schitterende omgeving van L’Huys Préau ons biedt. Het Franse licht, zo kenmerkend en bekend van Impressionisten als Bonnard en Monet, is onze bron van inspiratie. We maken landschappen, stillevens en portretten.

Het startpunt in de cursus is de grammatica van het schilderen. Er wordt aandacht besteed aan vorm, kleur, toon, compositie en de technische opbouw van een schilderij. In het onderzoeken van ons onderwerp maken we houtskoolschetsen. Uiteindelijk werken we toe naar het maken van schilderijen waarin de schoonheid van het geziene tot leven wordt gebracht. 

Deze workshop is ook geschikt voor mensen met nauwelijks schilderervaring. We besteden aandacht aan het onderzoekend waarnemen, de basistechnieken van het schilderen en het vertalen van een driedimensionale wereld naar een tweedimensionaal schilderij. Er is zeker aandacht voor plein-air schilderen.

Plezier in het schilderen is het uitgangspunt!
 

image1.jpeg

Ellis Veldstra is een professioneel beeldend kunstenaar. De vitaliteit van het zichtbare is het onderwerp van haar schilderijen, die zinderen van kleur en licht. Al meer dan 25 jaar geeft zij les aan beginners en gevorderden van alle leeftijden. Als schilderdocent is zij betrokken, respectvol en enthousiasmerend. In een setting die veilig is maar ook uitdaagt, prikkelt en inspireert, nodigt Ellis haar leerlingen uit buiten de gebaande paden te treden en ondersteunt zij hen in het ontwikkelen van een persoonlijk handschrift.

Via Psychologie kwam zij uiteindelijk bij de kunst terecht. Op zoek naar de waarheid schuwde ze de matjes van de ashrams niet, reisde veel rond, gaf en geeft veel schilderles, voedde kinderen op en komt steeds weer uit bij verf.

“...ze praat in eigen schildervocabulaire😊 , doet voor hoe ze het erop zou zetten...met geluid erbij...maar we begrijpen haar :-))!   Soms mengt ze wat in razende vaart en ik zit erbij en kijk ernaar en denk oooohhja zóoo ! Ze wil ons losweken van concepten die we hebben over schilderen opdat we uitkomen bij ons echte zelf. Zoek je eigen maat! roept ze dan. Is dat een deur? Kom dan de volgende keer met een deur. Dat zet mij aan het denken.”

Boekingen lopen via Loeky Ekkel loekyekkel@gmail.com of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page