top of page

Improv musical

Door: Marco van Duuren

Datum: 29 juli tot 5 augustus

Prijs cursus: € 325,00

Word jij de ster in deze geheel geïmproviseerde musical?!

Voor wie?

Voor iedereen die aan improvisatietheater doet maar zingen nog moeilijk,spannend of zelfs éng vindt.

Voor iedereen die van improviserend acteren en zingen houdt en zijn skills wil verbeteren.

Voor iedereen die eens lekker wil experimenteren met longform en zingen. 

 

Als je nog geen enkele toneel improvisatie hebt raadt ik je aan de week van Raymond van Driel en Allart Sparenburg te volgen in Preau, daar leer je op fantastische wijze de basis van impro en de toepasbaarheid!

 

LET OP! 

Dit is géén workshop om mooi(er) of beter te leren zingen, dit gaat in essentie over lef, (gaan) durven zingen en de toepasbaarheid in improvisatie-theater.

Als je al wel aan improvisatie-theater doet maar je vind het impro zingen nog wat spannend, dan kun je in deze week je comfortzone zeker vergroten met betrekking tot zingen.

 

Wat leer je?

We gaan flink aan de slag op deze schitterende locatie: 

In deze week komen alle facetten voorbij van improvisatie-toneel met muziek als basis. Je gaat ontdekken en beleven wat de kracht van muziek in een scene kan zijn, en spelen en zingen in muzikale improvisatie games, short-form, ook wel bekend als theatersportgames. 

Er zullen de nodige tips & trics aan bod komen om zingen in impro situaties makkelijker te maken.

En….zoals beloofd werken we aan een muzikale long-form in de vorm van een heuse volledig geïmproviseerde musical.

Muziek en zang is de essentie van deze week maar om dit goed te kunnen toepassen in de games en scènes zullen we ook aandacht moeten geven aan verhaalstructuur, beweging en uiteraard de basis van alle improvisatie het “JA...EN” principe. 

 

Programma

Uit mijn persoonlijke Preau ervaring kan ik zeggen dat het een hele intensieve week is maar, Plezier staat net zo hoog in het vaandel als Leren. Het is letterlijk jezelf onderdompelen in impro en muziek. 

We zijn elke dag zo’n 6 uur bezig met improvisatie waarbij alle disciplines die van belang zijn aan bod komen. Improviseren is samenwerken, dus het is een groepsproces maar er is absoluut ruimte voor individuele aandacht tbv van jouw persoonlijk groeiwens.

Alle dagen werken we toe naar een echte voorstelling die we spelen voor de andere gasten van Préau in die week! 

En dat is spannend maar o zo leuk! Dat zal opgedeeld worden in short-form de pauze en de long-form na de pauze. Als de groep groot is (waar we op hopen) zal ik voor de eindvoorstelling een indeling maken in wie in welk onderdeel speelt. Trainen doe je de hele week op alle facetten. 

20181114_171246.jpg

Wie ben ik?
Marco van Duuren, pianist en coach/trainer. 

Een kleine 20 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met theatersport en mocht ik een voorstelling begeleiden. Daarna ging het hard, op dit moment ben ik een veelgevraagde impro-begeleider en speel ik door heel Nederland bij voorstellingen, op meerdaagse toernooien zoals het NTT en NSK en speel ik met professionele acteurs bij bedrijfsvoorstellingen. Ik maak onderdeel uit van de Comedy Cowboys, een groep professionele spelers die maandelijks een voorstelling in Hilversum spelen, gewoon omdat het leuk is!

Daarnaast geef ik al vele jaren les in impro en muziek, dat doe ik in een coachende en ondersteunende stijl. Ik vind het belangrijk dat je veiligheid in een groep ervaart, dat maakt dat je stappen durft te zetten!

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page