Funky French - Frans leren met zang & acteren

Datum: 25 juli tot 1 augustus

Door:  Lodewijk Regout

Prijs cursus: € 295,00

Coronamaatregelen binnen de lessen:

Lees er alles over onderaan deze pagina!

 

EEN UNIEKE ONTDEKKINGSREIS, OP EEN UNIEKE PLEK 

 "Een warm bad van muziek, zingen, spelenderwijs Frans leren en theater." 
 “Een wervelwind van nieuwe (positieve) ervaringen en ontdekkingen.” 

 

Spelenderwijs je Frans verbeteren! Een geweldige week die gaat over durven, en jezelf goed voelen in het Frans. Met toffe theatergames om je woorden te laten stromen, en remmingen los te laten. Vol onvergetelijke liedjes en zang-improʼs om structuren en uitspraak stevig te fixeren. 

Onder de bezielende leiding van Lodewijk Regout (taal- en zangtrainer)

Deze week in het paradijselijke LʼHuy Préau wordt wederom een expérience mémorable!

ZELFVERZEKERD FRANS SPREKEN

De cursus is bedoeld voor iedereen die minimaal de basis van de Franse taal beheerst (schoolfrans). Je wilt je Frans een impuls geven en je zekerder voelen in het spreken van de taal. Dit ontlokken we in een plezierige en heel veilige omgeving (Corona-proof!) door middel van muziek en drama. 

 

Als je hiermee al ervaring hebt ben je van harte welkom, maar het is zeker niet noodzakelijk. Iedereen kan zingen, voordragen en spelen, je zal er zelf versteld van staan.

WE DOORBREKEN DE TAALBARRIÈRE 

Hoe verbeter je jouw Frans in een week tijd? Juist, door de taal zoveel mogelijk te horen en te spreken. Wel 6 cursusuren per dag. Uitleg, gesprekken, voordrachten, spel en zang  - alles gaat volledig in het Frans (met somseen vertaling waar nodig). Zo krijg je maximale taal-input. En als je Frans al vlot is, krijg je alle ruimte om de diepte in te gaan.

In de bar & restaurant wordt overigens ook Nederlands en Engels gesproken, maar laat je vooral niet weerhouden om ook buiten de cursusuren te blijven oefenen. Voor je het weet droom je in het Frans..

JOUW EIGEN REPERTOIRE!

Naast verrassende theatergames en pakkende tekstvoordrachten, werken we ook aan een muzikaal repertoire. Denk aan swingende zangimprovisaties, a capella, chansons en popnummers. In een groep, als duet of solo. 

 

Je krijgt een persoonlijke en intensieve begeleiding op het gebied van taal, zang, spel, voordracht, verbeelding en zelfvertrouwen. En dat alles.. in het Frans!

Over de cursusleider, Lodewijk Regout

Mijn achtergrond is ondermeer in Franse literatuur en acapellazang. Ik geef sinds 2000 in Brussel creatieve taaltrainingen (Nederlands en Frans), workshops acapellazang, en sinds 2007 de Franse weken in Préau. 

 

Préau, in die heerlijke Bourgogne, bleek het perfecte kader voor kleurrijke cursussen vol muziek en theater, waarin ik al mijn passies kan combineren: zang, theater, presenteren, improviseren, en natuurlijk de Franse taal.

 

Ik ben een gepassioneerde docent, met ruime ervaring in individuele en groepstrainingen. Ik heb goed ontwikkelde antennes voor ieders behoeften wat betreft taalwensen, leerproces, creativiteit èn veiligheid. 

Serieus waar nodig; speels waar mogelijk!

Reacties van deelnemers

“Drempels worden op een speelse wijze overwonnen en zijn er op een gegeven moment niet meer.”

 

"Lodewijk weet op een hele creatieve wijze het beste uit je te halen."

 

“Dit was de derde keer dat ik de cursus Frans heb gevolgd en het boeit me steeds meer en weer...”

 

“Ik voelde energie stromen en ik voelde verbondenheid. Ik heb geleerd om voluit te zingen en dat is heerlijk!”

 

"Een geweldige week die goed te doen is voor mensen die, zoals ik, maar twee jaar Frans hebben gehad op de middelbare school, maar de taal wel mooi vinden en veel Frans spreken tijdens vakanties.”

 

Praktische gegevens
Het cursustarief bedraagt 295 €. De verblijfskosten komen daar nog bij: die betaal je apart aan Préau. De prijs hangt af van de door jou gekozen accommodatie. Voor cursus en verblijf gelden dezelfde annuleringsvoorwaarden. Alle info hier: www.preau.nl/blank

 

Goed om mee te nemen: 

- wandelschoenen 

- zwemspullen (voor het meertje, op woensdagmiddag)

- opnameapparaatje, evt tablet/iPad

- camera  

- opvallende kledij/hoeden/brillen/etc 

- evt instrument en andere verrassingen :-)
 

Een impuls voor je Frans? Dit is je kans! 
            

            Lodewijk Regout 
            

PS: 

Wil je meer weten, mail dan naar lregout@gmail.com

Op verzoek kunnen we ook bellen. 

 

PS2: 

CORONA-MAATREGELEN: 

Het Landgoed Préau neemt alle voorzorgen zeer serieus, lees alles daarover hier: www.preau.nl/corona-maatregelen.

Onze cursusruimte is ruim en zeer goed te ventileren, verder zijn we heel veel buiten, en om perfect veilig te zingen, zijn we dit jaar met maximaal 10 deelnemers. 

 

PS3: 

De groep begint nu, eind juni, al goed te vullen; wacht dus niet te lang met opgeven als je zeker wilt zijn van een plaats!

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

Tel NL: 0573-221199

Tel FR: +33 3 86 85 29 60
(ook bereikbaar op whatsapp)

info@preau.nl

De romantische bohemien sfeer van L’Huis Preau is een prachtig decor voor een bruiloft, een familiefeest, festival of het organiseren van een ander evenement.

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 10 en 75 deelnemers. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Untitled-3.png