top of page

Funky French - Frans leren met zang & acteren

Datum: 3 tot 10 augustus

Door:  Lodewijk Regout

Prijs cursus: € 375,00

EEN UNIEKE ONTDEKKINGSREIS, OP EEN UNIEKE PLEK 

 "Een warm bad van muziek, zingen, spelenderwijs Frans leren en theater." 
“Een wervelwind van nieuwe (positieve) ervaringen en ontdekkingen.” 

 

Spelenderwijs je Frans verbeteren! Een geweldige week die gaat over durven, en jezelf goed voelen in het Frans. Met toffe theatergames om je woorden te laten stromen, en remmingen los te laten. Vol onvergetelijke liedjes en zang-improʼs om structuren en uitspraak stevig te fixeren. 

2_ 37895819_593745714359095_539624838158

Onder de bezielende leiding van Lodewijk Regout (taal- en zangtrainer)

Deze week in het paradijselijke LʼHuy Préau wordt wederom een expérience mémorable!

ZELFVERZEKERD FRANS SPREKEN

De cursus is bedoeld voor iedereen die minimaal de basis van de Franse taal beheerst (schoolfrans). Je wilt je Frans een impuls geven en je zekerder voelen in het spreken van de taal. Dit ontlokken we in een plezierige en heel veilige omgeving door middel van muziek en drama.  

 

Als je hiermee al ervaring hebt ben je van harte welkom, maar het is zeker niet noodzakelijk. Iedereen kan zingen, voordragen en spelen, je zal er zelf versteld van staan.

3__montage_2_voor_site_préau_2019.jpg

WE DOORBREKEN DE TAALBARRIÈRE 

Hoe verbeter je jouw Frans in een week tijd? Juist, door de taal zoveel mogelijk te horen en te spreken. Wel 6 cursusuren per dag. Uitleg, gesprekken, voordrachten, spel en zang  - alles gaat volledig in het Frans (met somseen vertaling waar nodig). Zo krijg je maximale taal-input. En als je Frans al vlot is, krijg je alle ruimte om de diepte in te gaan.

In de bar & restaurant wordt overigens ook Nederlands en Engels gesproken, maar laat je vooral niet weerhouden om ook buiten de cursusuren te blijven oefenen. Voor je het weet droom je in het Frans..

JOUW EIGEN REPERTOIRE!

Naast verrassende theatergames en pakkende tekstvoordrachten, werken we ook aan een muzikaal repertoire. Denk aan swingende zangimprovisaties, a capella, chansons en popnummers. In een groep, als duet of solo. 

 

Je krijgt een persoonlijke en intensieve begeleiding op het gebied van taal, zang, spel, voordracht, verbeelding en zelfvertrouwen. En dat alles.. in het Frans!

Over de cursusleider, Lodewijk Regout

Mijn achtergrond is ondermeer in Franse literatuur en acapellazang. Ik geef sinds 2000 in Brussel creatieve taaltrainingen (Nederlands en Frans), workshops acapellazang, en sinds 2007 de Franse weken in Préau. 

 

Préau, in die heerlijke Bourgogne, bleek het perfecte kader voor kleurrijke cursussen vol muziek en theater, waarin ik al mijn passies kan combineren: zang, theater, presenteren, improviseren, en natuurlijk de Franse taal.

 

Ik ben een gepassioneerde docent, met ruime ervaring in individuele en groepstrainingen. Ik heb goed ontwikkelde antennes voor ieders behoeften wat betreft taalwensen, leerproces, creativiteit èn veiligheid. 

Serieus waar nodig; speels waar mogelijk!

portret Lodewijk piano.jpg

Reacties van deelnemers

“Drempels worden op een speelse wijze overwonnen en zijn er op een gegeven moment niet meer.”

 

"Lodewijk weet op een hele creatieve wijze het beste uit je te halen."

 

“Dit was de derde keer dat ik de cursus Frans heb gevolgd en het boeit me steeds meer en weer...”

 

“Ik voelde energie stromen en ik voelde verbondenheid. Ik heb geleerd om voluit te zingen en dat is heerlijk!”

 

"Een geweldige week die goed te doen is voor mensen die, zoals ik, maar twee jaar Frans hebben gehad op de middelbare school, maar de taal wel mooi vinden en veel Frans spreken tijdens vakanties.”

 

Praktische gegevens
Het cursustarief bedraagt 375 € (350 € indien geboekt voor 15 juni). De verblijfskosten komen daar nog bij: die betaal je apart aan Préau. De kosten hangen af van de door jou gekozen accommodatie. Voor cursus en verblijf gelden dezelfde annuleringsvoorwaarden. Alle info hier: www.preau.nl/blank

 

Goed om mee te nemen: 

- wandelschoenen 

- zwemspullen (voor het meertje, op woensdagmiddag)

- opnameapparaatje, evt tablet/iPad

- camera  

- opvallende kledij/hoeden/brillen/etc 

- evt instrument en andere verrassingen :-)
 

Een impuls voor je Frans? Dit is je kans! 
           

            Lodewijk Regout 
           

PS: 

Wil je meer weten, mail dan naar lregout@gmail.com

Op verzoek kunnen we ook bellen. 

 

PS2: 

We zijn met maximaal 12 deelnemers in onze prachtige cursusruimte die prima is te ventileren, verder zijn we heel veel buiten, de beste plek om te leren, te lachen en te zingen!

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page