Picture 1.jpg

Fotografisch waarnemen

Datum: 20 tot 27 augustus

Door: Nathalie Kremers

Prijs cursus: € 299,00

Zin om in de veelzijdige Morvan in Frankrijk een week intensief met fotografie bezig te zijn? Wil je beter leren fotograferen, fotobewerkingstips krijgen, plezier beleven en van en met elkaar leren ….dan is dit je kans! 

We begeven ons in en om het landgoed L’ Huis Preau, maar je kan ook door het fraaie landschap naar de dorpen in de wijde omgeving gaan. Er is veel te zien en vast te leggen. Of je nou graag portretten maakt, landschappen fotografeert, aan macro- of straatfotografie doet, je hebt de ruimte om die beelden te maken die je altijd graag maakt. Daarnaast word je deze week door de docent uitgedaagd om buiten je comfort zone te treden. 

Zo is er een individuele fotografieopdracht om je op fotografisch gebied (verder) te ontwikkelen, maken we drie tot vijf foto’s met samenhang, kan je een voorwerp meekrijgen om te fotograferen, wordt er een creatieve fotobewerkingsopdracht gegeven, kan er een creatieve workshop of een fotografie intervisiebijeenkomst worden georganiseerd…… het aanbod wordt afgestemd op de (wensen van de) deelnemers.  

We starten de dag standaard met fotobesprekingen en informatie over fotografie en/of fotobewerking. Natuurlijk is ruimte om vragen te stellen. In de middag en/of avond heb je tijd om te fotograferen of je foto’s te bewerken en om foto’s voor de volgende dag te selecteren. Woensdag is een vrije dag, zodat je de gelegenheid hebt om de natuur of dorpen op grotere afstand aan te doen en daar je foto’s te maken. Gedurende de week maken we gezamenlijk een selectie van de sterkste beelden die we op vrijdagavond tijdens de weekafsluiting aan de andere deelnemers en Preau leiding presenteren. 

Picturewebsite.jpg
Picture3.png

Doelgroep:

Amateur fotografen. Je houdt van fotograferen en kan je camera (enigszins) bedienen. Het is handig wanneer de begrippen ISO, sluitertijd, diafragma e.d. niet geheel nieuw voor je zijn. Je kan (in meer of mindere mate) met je eigen meegebrachte fotobewerkingsprogramma werken. Je kan je eigen foto’s op een usb-stick zetten en je foto’s van je camera zelf op je laptop zetten. 
Aantal deelnemers: minimaal 3, maximaal 10. 

Meenemen:

  • Camera, (verschillende) lenzen, accu’s, geheugenkaarten, oplader,  kabel (en evt. koppelstukje) om je camera aan je laptop te koppelen.
    In plaats van een fototoestel voldoet een mobiele telefoon met een echt goede camera ook.

  • Laptop, oplader, muis, evt. een card reader, een fotobewerkingsprogramma waar je zelf mee kan werken. (Voor de Lightroom informatie is het handig thuis al een gratis proefsessie te installeren). 

  • USB-stick (met daarop 4 foto’s: 1 foto die jouw stijl kenmerkt, 1 foto waar je trots op bent, 1 foto die minder goed uit de verf is gekomen dan je hoopte en 1 foto van het werk van een fotograaf die jou inspireert) 

  • Optioneel: Statief, filters, filterhouder en flitser 

Praktische informatie:

Periode: zaterdag 20 augustus tot zaterdag 27 augustus 2022

Prijs € 299,= (exclusief de kosten voor de Preau overnachting/eten)

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl

 

Overig aanbod:

Wil je een portretfoto voor je bedrijf? Kosten € 95,= voor 1,5 uur, waarvan 45 minuten voor de fotobewerking. Nadere informatie bij de docent.

Wil je één op één fotografiecoaching? Kosten € 60,= voor 1 uur. Nadere informatie bij de docent. 

20190622-P6220273_edited.jpg

Docent:

Mijn naam is Nathalie Kremers. Naast fotograaf ben ik professioneel docent en coach. Ik fotografeer  graag, maar vind het ook fijn om anderen fotografische stappen te laten zetten. Door mijn ervaring als docent kan ik het programma en de instructie gedurende de week voor een deel aan de wensen van de groep en/of op je fotografische niveau aanpassen.

Voor mijn bedrijf Fotoscholing organiseer ik één op één fotografiebegeleiding, workshops voor groepen, fotografietours en fotoreizen. Ik reis vaak, zowel wereldwijd als binnen Europa. Dit wordt mijn vijfde keer Preau.

Mijn fotografie kenmerkt zich door esthetische beelden met een bewust gekozen compositie, waarbij creativiteit, sfeer en/of een diepere laag een rol spelen. Mijn foto’s bewerk ik met Lightroom. Met mijn foto’s win ik ook prijzen. Een deel van de foto’s die ik op Preau maakte kan je bekijken op mijn website:  https://www.fotoscholing.nl/index.php/preau/

www.fotoscholing.nl,  info@fotoscholing.nl,  06-15 120 383 

gemaakt door Ellen Wels

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.