top of page
Picture 1.jpg

Mijn fotografie en IK

Datum: 26 augustus tot 2 september

Door: Nathalie Kremers

Prijs cursus: € 345,00

Geïnteresseerd in fotografie? Tijdens deze fotografieweek ben je een week lang intensief met fotografie bezig. Plezier, groei en jezelf als fotograaf leren kennen staat centraal

Wat gaan we doen: Tijdens de week fotografeer je veel, we bespreken foto’s zodat je fotografisch kan groeien, je krijgt fotografie opdrachten - zowel binnen als buiten jouw comfort zone. We kijken plenair naar jouw foto’s, zo leert iedereen van elkaar. We kijken naar jou als fotograaf: Wie ben je, wat past bij je en hoe vertaalt dat zich in jouw fotografiewerk? Heb je een eigen stijl?

Er zijn creatieve en persoonsgerichte fotografieopdrachten voor de groep, maar ook voor jou individueel. Niks moet, je kan onderdelen van het programma overslaan. Het aanbod wordt  afgestemd op de (wensen van de) deelnemers.                                                                              Voorbeelden van mogelijke opdrachten en werkvormen: het maken van vijf foto’s met samenhang, een creatieve fotobewerkingsopdracht, een creatieve workshop, een fotografie intervisiebijeenkomst .

 

Waar: We hebben onze eigen theorie/fotobespreekruimte op het Preau terrein, fotograferen doen we op en om het terrein of in de nabije omgeving. Je kan ook in de wijde omgeving gaan fotograferen. De omgeving leent zich onder andere goed voor natuur, straat, dier, portret en soms ook urbex fotografie. 

Picturewebsite.jpg
Picture3.png

Programma: We starten de dag standaard met fotobesprekingen, afgewisseld met informatie over fotografie, een fotobewerkingdemonstratie of een opdracht. In de middag en/of avond heb je tijd om te fotograferen, je foto’s te bewerken en om foto’s voor de volgende dag te selecteren. Dan is er soms ook ruimte om individuele fotografiewensen of wensen van de groep op te pakken. Woensdag is een vrije dag, zodat je de gelegenheid hebt om de natuur of dorpen op grotere afstand aan te doen en daar je foto’s te maken. Vrijdagavond zijn de eindpresentaties van de verschillende workshops, wij als fotografen maken gezamenlijk een diapresentatie van ons beste fotowerk.

 

Doelgroep: De week is bedoeld voor amateur fotografen. Je houdt van fotograferen en je kan je fotocamera, tablet of mobiele telefoon met goede ingebouwde camera redelijk goed bedienen. Het is handig wanneer de begrippen ISO, sluitertijd, diafragma e.d. niet geheel nieuw voor je zijn. Je kan (in meer of mindere mate) met je eigen meegebrachte fotobewerkingsprogramma werken. Je kan je eigen foto’s op een usb-stick zetten en je foto’s van je fotocamera zelf op je laptop zetten. Je begrijpt en spreekt Nederlands (minimaal niveau A2).

Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 12

Reviews: “Goed commentaar op mijn foto’s, om beter te worden. Blijkt wel dat het t.o.v. vorig jaar veel beter gaat” – Rob 

“Ik vind de manier waarop Nathalie de week organiseert heel fijn, ze beweegt mee met de groep en zorgt ervoor dat iedereen zijn/haar aandacht en motivatie krijgt” – Jacqueline

“Leerzame fotobesprekingen. Nathalie biedt hulp op maat en geeft verrassende opdrachten. Ik heb op een andere manier leren fotograferen. Ik heb in korte tijd veel geleerd” – R. 

20190622-P6220273_edited.jpg

Docent:

Mijn naam is Nathalie Kremers. Naast fotograaf ben ik professioneel docent en coach. Ik fotografeer  graag, maar vind het ook fijn om anderen fotografische stappen te laten zetten. Door mijn ervaring als docent kan ik het programma en de instructie gedurende de week voor een deel aan de wensen van de groep en/of op je fotografische niveau aanpassen.

Voor mijn bedrijf Fotoscholing organiseer ik één op één fotografiebegeleiding, workshops voor groepen, fotografietours en fotoreizen. Ik reis vaak, zowel wereldwijd als binnen Europa. Dit wordt mijn zesde keer Preau.

Mijn fotografie kenmerkt zich door esthetische beelden met een bewust gekozen compositie, waarbij creativiteit, sfeer en/of een diepere laag een rol spelen. Mijn foto’s bewerk ik met Lightroom. Met mijn foto’s win ik ook prijzen. Een deel van de foto’s die ik op Preau maakte, kan je bekijken op mijn website:  

 

www.fotoscholing.nl,  info@fotoscholing.nl,  06-15 120 383 

gemaakt door Ellen Wels

Meenemen:

  • Fotocamera, (verschillende) lenzen, accu’s, geheugenkaarten, oplader,  kabel (en evt. koppelstukje) om je camera aan je laptop te koppelen.
    In plaats van een fotocamera voldoet een mobiele telefoon of tablet met een echt goede camera ook.

  • Laptop, oplader, muis, evt. een card reader, een fotobewerkingsprogramma waar je zelf mee kan werken. (Voor de Lightroom informatie is het handig thuis al een gratis proefsessie Lightroom Classic voor één week te installeren). 

  • USB-stick (met daarop 4 foto’s: 1 foto die jouw stijl kenmerkt, 1 foto waar je trots op bent, 1 foto die minder goed uit de verf is gekomen dan je hoopte en 1 foto van het werk van een fotograaf die jou inspireert) 

  • Optioneel: Statief, filters, filterhouder en flitser 

  • Goede zin:-)

 

Praktische informatie:

Periode: zaterdag 26 augustus t/m zaterdag 2 september 2023

Prijs € 345,= 

Boeken via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl

_________________________________________________________________________________

 

Diensten buiten het programma van de fotografieweek om (ook voor andere deelnemers)

Een portretfoto voor je bedrijf nodig? Kosten € 95,= voor 1,5 uur, waarvan 45 minuten voor de fotobewerking. Nadere informatie bij de docent.

Eén op één fotografiecoaching? Kosten € 60,= voor 1 uur. Nadere informatie bij de docent. 

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page