Picture1_edited.jpg

Fotografisch beelden vangen

Datum: 14 tot 21 augustus

Door: Nathalie Kremers

Prijs cursus: € 299,00

Zin om in de veelzijdige Morvan in Frankrijk een week intensief met fotografie bezig te zijn? Wil je beter leren fotograferen, fotobewerkingstips krijgen, plezier beleven en van en met elkaar leren ….dan is dit je kans! 

Programma:

In de week waarin andere deelnemers gaan boogschieten met een zelfgemaakte boog, zich bezighouden met muziek en theater, liefdevol leiderschap, 5 ritmes of meditatieve kleurkunst gaan wij ………fotograferen!

We begeven ons in en om het landgoed. Je kan ook door het fraaie landschap naar de dorpen in de wijde omgeving gaan. Er is veel te zien en vast te leggen. Of je nou graag portretten maakt, landschappen vastlegt, aan macro- of straatfotografie doet, je hebt de ruimte om die beelden te maken die je altijd graag maakt. Maar hoewel het fijn is om je eigen ding met je camera vast te leggen, word je deze week door de docent uitgedaagd om ook buiten je comfortzone te treden. 

Zo is er een individuele fotografieopdracht om je op fotografisch gebied (verder) te ontwikkelen, maken we drie tot vijf foto’s met samenhang, kan je een voorwerp meekrijgen om te fotograferen, is er een creatieve fotobewerkingsopdracht, zijn er korte activerende fotografieoefeningen, kan er een fotografie intervisiebijeenkomst worden georganiseerd…… 

We starten de dag met fotobesprekingen en informatie over fotografie en/of fotobewerking. Natuurlijk is ruimte om vragen te stellen. In de middag en/of avond heb je tijd om te fotograferen of je foto’s te bewerken en om foto’s voor de volgende dag te selecteren. Woensdag is een vrije dag, zodat je de gelegenheid hebt om de natuur of dorpen op grotere afstand aan te doen en daar je foto’s te maken. Gedurende de week maken we gezamenlijk een selectie van de sterkste beelden die we op vrijdagavond tijdens de weekafsluiting aan de andere deelnemers en Preau leiding laten zien.

Picture3.png

Doelgroep:

Amateur fotografen. Je houdt van fotograferen en kan je camera (enigszins) bedienen. Het is handig wanneer de begrippen ISO, sluitertijd, diafragma e.d. niet geheel nieuw voor je zijn. Je kan (in meer of mindere mate) met je eigen meegebrachte fotobewerkingsprogramma werken. Je kan je eigen foto’s op een usb-stick zetten. Aantal deelnemers: zo’n drie tot zeven. 

 

Meenemen:

  • Camera, (verschillende) lenzen, accu’s, geheugenkaarten, oplader, evt. kabel om je camera aan je laptop te koppelen.

  • Laptop, oplader, muis, een fotobewerkingsprogramma. (Voor Lightroom is het handig thuis al de gratis proefsessie voor één maand te installeren) 

  • USB-stick (met daarop 4 foto’s: 1 foto die jouw stijl kenmerkt, 1 foto waar je trots op bent, 1 foto die minder goed uit de verf is gekomen dan je hoopte en 1 foto van het werk van een fotograaf die jou inspireert) 

  • Optioneel: Statief, filters, filterhouder en flitser 

Praktische informatie:

Periode: zaterdag 14 augustus t/m 21 zaterdag augustus 2021

Prijs € 299,= (exclusief de kosten voor de Preau overnachting/eten)

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl

 

Overig aanbod:

Wil je een portretfoto voor je bedrijf, kosten € 85,= voor 1,5 uur, waarvan 45 minuten voor de fotobewerking. Nadere informatie bij de docent.

Kon je niet kiezen tussen al het fraaie cursusaanbod en ben je toch ook nieuwsgierig naar de fotografieweek? Op woensdagochtend 18 augustus kan je een 1,5 uur durende fotografieworkshop volgen. Kosten € 20,= p.p. Nadere informatie bij de docent.

Docent:

Mijn naam is Nathalie Kremers. Naast fotograaf ben ik professioneel docent en coach. Ik fotografeer  graag, maar vind het ook fijn om anderen fotografische stappen te laten zetten. Door mijn ervaring als docent kan ik het programma en de instructie gedurende de week enigszins op de wensen van de groep en op jouw eigen fotografische niveau aanpassen.

Voor mijn bedrijf Fotoscholing organiseer ik één op één fotografiebegeleiding, workshops voor groepen, fotografietours en reizen. Ik reis vaak, zowel wereldwijd als binnen Europa. Dit wordt mijn vierde keer Preau.

Mijn fotografie kenmerkt zich door esthetische beelden met een bewust gekozen compositie, waarbij creativiteit, sfeer en/of een diepere laag een rol spelen. Mijn foto’s bewerk ik met Lightroom. Met mijn foto’s win ik ook prijzen. Mijn foto’s, ook die ik op Preau maakte kan je bekijken op mijn website:  https://www.fotoscholing.nl/index.php/preau/ 

www.fotoscholing.nl,  info@fotoscholing.nl,  06-15 120 383

gemaakt door Ellen Wels

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.