top of page
Foto Leven vanuit je hart Preau 1.jpg

Spelen vanuit je hart

Datum: 14 tot 21 oktober

Door: Ton Kurstjens

Prijs cursus: € 300,00

Wat gaan we doen?

Tijdens deze week word je uitgenodigd zonder oordeel waar te nemen en te delen wat er diep in jou leeft. Wat belemmert jou om je leven in vrijheid en openheid te kunnen leven?

Onze geest is een ontzettende druktemaker en ons ego leidt ons vaak weg van het spirituele pad. Het pad dat voor ons ligt op weg naar totale aanvaarding van wie jij in essentie bent. En wat jij deze wereld te bieden hebt.

 

Zijn wie je ten diepste bent. Door middel van spelvormen, lichaamswerk, meditaties, mooie muziek luisteren, inspirerende teksten, dansen, zingen etc. ondersteunen we dit proces. Je leert om je over te geven aan het loslaten en het niet-weten. En ook om te mogen vertrouwen dat het leven het goed voor heeft met jou, ook al kun je dat niet altijd zo zien. We beoefenen dankbaarheid en nemen hierbij ons hart als bron van wijsheid.

 

Ons hart openen betekent verdedigingsmechanismen laten varen, luisteren naar onze ver- langens en onze ware gevoelens durven tonen. Door je eigen hart te openen, open je ook het hart van de anderen. Dat vraagt soms een beetje moed, maar uiteindelijk zal het lonend zijn. 

 

Deze week is een prachtige uitnodiging en tevens gelegenheid om jezelf te mogen zijn zonder je af te vragen wat een ander ervan zal vinden. Zonder oordelen en met mildheid voor jezelf. We zoeken het niet in het verleden maar in het heden. Wat is nu voor ons behulpzaam en voedend? En van daaruit “ja” zeggen tegen alles wat er is. 

Manier van werken 

 

Vertrouwen en plezier zijn de pijlers van mijn lessen. Ik probeer hierbij zo goed mogelijk dienstbaar te zijn aan het groepsproces; jouw beleving staat centraal. Ik beweeg mee.

 

Biografie

Mijn naam is Ton Kurstjens. Ik ben in 1959 geboren in het Noord-Limburgse Tegelen. 

Na diverse omzwervingen ben ik rond mijn dertigste levensjaar uiteindelijk beland bij mijn lotsbestemming: clown. Ik heb 35 jaar opgetreden als improviserend clown en ben sinds ruim 30 jaar clownsleraar. 

Mijn benadering van het clownen heeft te maken met liefdevol en aandachtig communiceren. Zoals zovelen, moest ik al snel leren volwassen en verstandig te zijn. Maar steeds meer heb ik mogen ervaren hoe belangrijk spel en kwetsbaarheid zijn. Wanneer ik beter zorgdraag voor mijn ziel, verrijk ik hierdoor mijn binnenwereld en daarmee ook de mensen om mij heen.          

Krishnamurti zei ooit: “Het is geen teken van gezondheid je goed te kunnen aanpassen aan een zieke maatschappij.”  Mijn motto sluit hierbij aan: “Volg je gevoel en niet de massa.”

Zelf probeer ik in mijn leven steeds meer vanuit eigenheid te leven, ook al kan dat soms botsen met anderen. Ik word hierin ondersteund door de gedachten van de clown, meditaties en inspiratiebronnen als Etty Hillesum en Titus Brandsma.  

 

 

Informatie

Kijk voor meer informatie op: www.clownerie.nl  of op www.preau.nl

Heb je vragen? Stuur een mail naar  ton@clownerie.nl of bel: 024-3542105

Prijs: € 300,-

Deelnemers: maximaal 10

Ton in de zon.jpg
Foto - Illustratie Leven vanuit je hart 3.jpg
Foto Leven vanuit je hart 2.jpg

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page