top of page
IMG_8767-HDR.jpg

Burn-out preventie week 2

Datum: 8 tot 15 juni 

Door: Jeroen Baten

Prijs cursus: €  1495,00 excl. BTW

Steeds meer IT-professionals worden geconfronteerd met symptomen van een burn-out. 1 op de 7 medewerkers van IT-bedrijven bevinden zich in de gevarenzone voor een burn-out, volgens onderzoek van TNO ervaart 18% daadwerkelijk burn-out klachten. Chateau IT biedt een burn-out preventie training specifiek ontworpen voor technische professionals die willen voorkomen dat ze in een burn-out belanden. Tijdens de trainingsweek verblijf je op het prachtige Landgoed van Preau in de gemeente Dun-sur-Grandry in de Morvan, midden in Frankrijk.

Waarom een training bij Chateau IT?  

Tijdens de training leer je weer de regie in eigen handen te nemen over je welzijn en zo te voorkomen dat je in een burn-out belandt.

 

Tijdens de training wordt er gewerkt aan het ontwikkelen van de volgende concrete vaardigheden:

 • Bewustwording van wat langdurige stress met je doet

 • Bewuster keuzes maken

 • Via een cursusboek, dat boordevol praktische tips staat, krijg je de tools aangereikt voor zelfregie

 • Door meer regie en controle over je leven ervaar je meer geluk

 • Na de trainingsweek heb je een rijkdom aan kennis en inzichten opgedaan en deze actief geoefend.

 • Jij kan emoties bij jezelf zien en deze benoemen

 • Er wordt gewerkt aan het vergroten van inzicht en vaardigheden waardoor de kans op een burn-out wordt verkleind

Wat biedt de trainingsweek?

De trainingsweek biedt praktische, direct toepasbare strategieën om een burn-out te voorkomen, je welzijn te bevorderen en een gezonde balans te vinden tussen werk en privé. Door middel van interactieve workshops, casestudies en open discussies worden jij en de andere deelnemers aangemoedigd om proactief te zijn in hun benadering van gezondheid en welzijn binnen de uitdagende industrie. We gaan aan de slag met uitleg en overdracht van kennis, effectieve ontspanningsoefeningen, groepsgesprekken, rollenspellen en natuurlijke leuke, ontspannende en gezellige activiteiten.

De training wordt gegeven in midden-Frankrijk bij l’Huy Preau. Zodat deelnemers in alle rust en ruimte kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. l’Huy Preau ligt in het Franse natuurgebied Le Morvan, een dunbevolkte streek die uitnodigt tot reflectie en bezinning. Tijdens deze training mag je helemaal jezelf zijn. Jij hebt de volledigheid hoe je met de aangeboden lesstof en oefeningen omgaat. Er is niet één route hierbij, er is eigenlijk alleen maar jouw eigen route, je eigen pad. Je staat er niet alleen voor! We doen dit in een groep van maximaal 8 personen.

Samengevat biedt de training een uitgebalanceerde en diepgaande leerervaring.

Jeroen Baten geeft de training en hij is ervaringsdeskundige op het gebied van burn-outs. Hij brengt volgende dingen mee:

 • Rijke ervaring in IT: Met een indrukwekkende staat van dienst van meer dan 30 jaar in de IT-sector brengt Jeroen een schat aan ervaring mee. Zijn diepgaande kennis en praktische inzichten bieden deelnemers een uniek perspectief op de evolutie van de industrie. Door zijn technische achtergrond praat hij ook de taal van de deelnemers.

jeroen-hackerhotel-hoofd-nog-iets-minder-groot.png
 • Ervaringsdeskundige in burn-out: De persoonlijke ervaring van Jeroen met een forse burn-out geeft hem een uniek begrip van de uitdagingen waarmee technische professionals worden geconfronteerd.

 • Lezingen op congressen in Europa: Dit getuigt niet alleen van zijn erkenning binnen de branche, maar ook van zijn vermogen om complexe onderwerpen op een boeiende en begrijpelijke manier te presenteren.

 • Praktijkgerichte trainingen: De focus op praktische vaardigheden stelt deelnemers in staat om niet alleen theoretische concepten te begrijpen, maar deze direct toe te passen in hun eigen dagelijkse leven.

 • Holistische benadering: Door de ervaring met burn-out benadrukt Jeroen niet alleen technische vaardigheden, maar ook het belang van het welzijn van deelnemers. Zijn holistische benadering richt zich op het evenwicht tussen professionele en persoonlijke ontwikkeling.

 • Exclusieve leeromgeving: Als een ervaren auteur en spreker biedt Jeroen niet alleen een educatieve ervaring, maar ook een unieke omgeving waarin leren wordt gecombineerd met inspiratie en ontspanning.

   

Programma

Je gaat in de trainingsweek werken aan het vergroten van je eigen levensregie. Dit doen we op basis van rationele kennis, in combinatie met zelfinzicht.  De training draagt bij aan het bevorderen van de algehele gezondheid, veerkracht en tevredenheid van professionals, waardoor je beter in staat bent om te gedijen in de uitdagende omgeving van je eigen werk.

We werken aan de volgende onderwerpen:

 • Stressmanagementvaardigheden: Deelnemers verwerven praktische vaardigheden om stress te identificeren en effectief te beheren.

 • Mindfulness en ontspanning: Door praktische mindfulness- en ontspanningstechnieken te leren, kunnen deelnemers meer bewustwording ontwikkelen, stress verminderen en een betere balans vinden tussen werk en ontspanning.

 • Verbeterde communicatie: De training benadrukt het belang van effectieve communicatie, wat niet alleen bijdraagt aan een positieve werkomgeving maar ook helpt bij het verminderen van misverstanden en conflicten.

 • Persoonlijke ontwikkeling: Deelnemers worden aangemoedigd om na te denken over hun persoonlijke doelen en carrièrewensen, waardoor ze een meer gebalanceerde en bevredigende loopbaantraject kunnen plannen.

 • Langdurige preventie van burn-out: De opgedane kennis en vaardigheden zijn bedoeld als preventieve maatregelen, zodat deelnemers beter kunnen anticiperen op stressfactoren en proactief kunnen handelen om burn-out te voorkomen.

 • Ontspanning. Daarnaast zijn er ook ontspannende en gezellige activiteiten. Zo trekken we er een paar keer op uit om gewoon iets leuks en ontspannens te gaan doen en te genieten van de prachtige omgeving.

  

Geïnteresseerd in de cursus?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Boekingen lopen via Loeky Ekkel loekyekkel@gmail.com of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page