top of page

Beeldhouwen in hout, steen en marmer 2

Door: Carla Rump

Datum: 10 tot 17 augustus

Prijs cursus: € 275,00

De kunstenaar Matisse, zei het al: "Ik geloof het pas als ik het kan aanraken".

Het werken in natuurlijke beeldhouw-materialen is een uitdaging. Onze handen doen het werk, het zagen, raspen, vijlen, opbouwen heeft iets meditatiefs waardoor lichaam en geest in balans zijn.

Als mens zijn we  divers en dat geldt ook voor onze verbeeldingskracht. Maar we zijn ook door onze geschiedenis gevormd en hebben leren kijken maar ook leren oordelen. 

We hebben van alles in ons hoofd opgeslagen zoals: 

je denkt het niet te kunnen,  je bent bang dat het nooit gaat lijken, het beeld van je buurvrouw is mooier, ik leer het nooit,  iets hoort zo of iets ziet er op een bepaalde manier uit of iets moet heel glad zijn of…..

Bij het maken van een beeld  wil je vaak iets maken zoals het in je hoofd zit maar soms is het materiaal al uitgangspunt genoeg. Vaak blijken vormen anders te zijn en is het kijken niet altijd hetzelfde als iets 'echt zien'.  

Mijn uitdaging is om te begeleiden en inspireren. Ieder jaar gaat dat eigenlijk vanzelf.  De mooie plek geeft ons energie en daarbij komt ook nog dat we heerlijk verzorgd worden en gezond eten uit de moestuin. Door deze voorwaarden kunnen wij ons richten op creatie. We verkennen het materiaal en komen stap voor stap tot een beeld.

Bremerhaven .jpeg
5.jpg

Een onbezorgde onderdompeling in het beeldhouwen!

 

Het tastbare en voelbare van materiaal is een mooie uitdagen om tot bewerking te komen. Het steen of hout geeft al zo veel inspiratie dat de rest bijna vanzelf gaat. Beeldhouwen is vooral spelen met licht, het kijken, je eigen beeldtaal ontdekken maar vooral het plezier in het vormen met materie.

De verschillende beeldhouw-technieken komen aan bod. 

De gereedschappen zijn aanwezig.

Elke dag werken we lekker buiten in het prachtige landschap, het atelier is onder een eeuwen-oude eik. We starten na het ontbijt en werken tot lunchtijd, tussendoor is er thee en koffie. Smiddags is het open atelier en kan men vrij werken of relaxen. De omgeving biedt mogelijkheden genoeg voor wandelingen, zwemmen enz.

 

Beginners en gevorderden zijn welkom.

Voor meer informatie:

Bel of mail gerust:

Carla Rump

0645298379

carlarumpbeelden@kpnmail.nl

www.carlarump.nl

IMG_5412.jpg
IMG_1436.JPG
IMG_4359.jpg

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page