top of page
IMG_5190.jpg

Beeldhouwen met hout of steen 1

Datum: 1 tot 8 juli

Door: Carla Rump

Prijs cursus: € 275,00

De kunstenaar Matisse, zei het al: "Ik geloof het pas als ik het kan aanraken”.


 

 

Het wonder van sculptuur is dat je er omheen kan lopen, kan aanraken en voelen! Als je zelf een beeld gaat maken wil je iets maken zoals het in je hoofd zit maar soms is het materiaal al uitgangspunt genoeg. Vaak blijken vormen anders te zijn en is het kijken niet altijd hetzelfde als iets 'echt zien'.  

Het werken in natuurlijke beeldhouw-materialen is een uitdaging. Onze handen doen het werk, het zagen, raspen, vijlen, opbouwen heeft iets meditatiefs waardoor lichaam en geest in balans zijn.

Als mens zijn we  divers en dat geldt zeker voor onze verbeeldingskracht. Maar ook zijn we door onze geschiedenis gevormd en hebben leren kijken maar ook leren oordelen. We hebben van alles in ons hoofd opgeslagen zoals: je denkt het niet te kunnen, je bent bang dat het nooit gaat lijken, het beeld van je buurvrouw is mooier, ik leer het nooit, iets hoort zo of iets ziet er op een bepaalde manier uit of iets moet heel glad zijn of…..

Mijn uitdaging hierin is om te begeleiden en inspireren maar ook ieders eigenheid te zien. Dat gaat vanzelf want de mooie plek geeft ons energie en daarbij komt ook nog dat we heerlijk verzorgd worden en gezond eten uit de moestuin. Door deze voorwaarden kunnen wij ons richten op creatie. We verkennen het materiaal en komen stap voor stap tot een beeld.

 


 

Een onbezorgde onderdompeling in het beeldhouwen!

 

Het tastbare en voelbare van materiaal is een mooie uitdagen om tot bewerking te komen. We werken in steen maar  hout of eventueel klei is ook mogelijk. Natuurlijke materialen geven veel inspiratie dat de rest bijna vanzelf gaat. Beeldhouwen is vooral spelen met licht, het kijken, je eigen beeldtaal ontdekken maar vooral het plezier in het vormen met materie.

De verschillende beeldhouw-technieken komen aan bod. 

De gereedschappen zijn aanwezig.

Elke dag werken we lekker buiten in het prachtige landschap, het atelier is onder een eeuwen-oude eik. We starten na het ontbijt en werken tot lunchtijd, tussendoor is er thee en koffie. Smiddags is het open atelier en kan men vrij werken of relaxen. De omgeving biedt mogelijkheden genoeg voor wandelingen, zwemmen enz.

 

Bij de cursusprijs komen de kosten voor steen. De kostprijs hiervan is per kilo. 

Hout is vindbaar op het terrein.

 

Voor meer informatie:

Bel of mail gerust:

Carla Rump

0645298379

carlarumpbeelden@kpnmail.nl

www.carlarump.nl

Over Carla:

 

Als zelfstandig kunstenaar werk ik veel in opdracht-situaties. In mijn atelier in Bussum werk ik veel buiten zodat ik het mooiste licht kan vangen. Op mijn website staan voorbeelden van grote projecten die ik heb uitgevoerd voor de openbare ruimte. 

Het is zo’n rijkdom om vanuit je zintuigen te werken en ontdekkingen in materiaal te doen. Als docent probeer ik te inspireren en te begeleiden maar vooral ook te genieten. 

Ik ben ervan overtuigd dat mensen  gelukkiger zouden zijn als ze elke dag iets kunnen creëren. Het Franse landschap, het landgoed van Preau geeft ons een fantastische basis hiervoor.  www.carlarump.nl

 Voor informatie ben ik bereikbaar: 0645298379

foto carla aan het beeldhouden.jpg
IMG_5213.jpg
IMG_5198.jpg
IMG_5176.jpg

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page