top of page
IMG-20230731-WA0017.jpg

Beeldhouwen in steen of hout 

Datum: 3 tot 10 augustus

Door: Hugo Galama

Prijs cursus: € 275,00

Laat je verrassen door  je (verborgen) creativiteit en zet deze om in een mooi kunstwerk! 

Heb je niet eerder in steen of hout gewerkt en wil je veel begeleiding? Of ben je juist erg ervaren en heb je behoefte aan meer verdieping? Misschien wil je wel in alle rust aan een beeld werken? Ik kan je beeldhouwtechnieken aanleren, ondersteunen bij de technische uitvoering en je tussendoor prikkelen en stimuleren met kunstzinnige opdrachten, zodat je meer vertrouwd raakt met goed waarnemen, ruimtelijk werken en ’t ontdekken van je eigen vormentaal. Ik help je zo nodig bij het vertalen van jouw ideeën naar een persoonlijk ontwerp. Ik ondersteun waar nodig bij de technische uitvoering, zodat je aan de slag kunt met een mooie steen.

Weekplanning: 

Op zondag starten we om 10.00  uur na het ontbijt met het inrichten van onze prachtige werkplek bij een eeuwenoude eik. Daarna is er een kennismaking en een startoefening. Tussendoor is er koffie/thee. Rond 13.00 uur is de lunch en om 15.00 uur gaan we verder met het maken van een begin met de eigen steen. Tot hoe laat…?  Rond 19  uur is er het avondeten. De andere dagen starten we steeds om 10.00 uur en vullen het verdere programma samen in.

 

We werken in een groep van maximaal 10 deelnemers.

20230806_145256.jpg

Materialen:

Ik kan een steen vanuit Nederland voor je meenemen, maar het kan erg fijn zijn om zelf in één van de gespecialiseerde beeldhouwwinkels een steen uit te zoeken waar je gelijk wat mee hebt. Als je weinig ervaring hebt met beeldhouwen, dan heeft waarschijnlijk het werken met speksteen of albast de voorkeur. Wil je met hout werken dan moet je zelf een stuk hout meenemen. Zo is bijvoorbeeld lindehout erg fijn om in te werken. Lukt dat niet dan kunnen we evt. rond Preau op zoek naar een stuk hout. Voor de andere materialen zoals klei, papier en verf die we mogelijk gebruiken bij de aanvullende creatieve opdrachten zal ik zorgen. De aanschaf van de steen is niet bij de prijs in begrepen. Uiteraard zijn bokken, beitels, zagen, hamers, vijlen, schuur- en polijstmiddelen aanwezig. 

 

De week vind ik geslaagd als jij het naar je zin hebt gehad en je met een mooi beeld naar huis gaat . 

Ervaringen van oud-deelnemers:

 

“Samen met mijn dochter deelgenomen en dat bleek een waar cadeau voor ons beiden! En ... een bijzonder beeld gemaakt terwijl we nog nooit iets met beeldhouwen hadden gedaan!’  Super!”

 

"De week was intens, verhelderend en verrijkend. Als mens ben ik lichter geworden net zoals mijn steen tijdens het beeldhouwproces."

 

"prima zoals je dat begeleidde, ik heb me zelden zo prettig gevoeld in een groep, er was saamhorigheid en heel veel ruimte...en jij wist steeds welke oefening  nodig was om weer een stapje verder te komen in het creatieve proces! en zo'n time out van alles was ook helemaal genieten! "

 

"Wow what a gift. I thank myself and you. My teacher Hugo Galama and all the lovely people I met in Preau. The workshop 'letting gooo' is over. Just like my stone, I've lost a lot of weight. Every day is a new beginning, every moment."

“Eerste kennismaking met beeldhouwen is me goed bevallen.”        

“Vrije zorgeloze week midden in de natuur in leuke sfeer van één en al creativiteit.”

“Jouw manier van lesgeven, de rustige en fijne sfeer die je schept. enz., waardoor je als cursist aan de slag ‘durft’ te gaan.”

Over de docent: Hugo Galama 

n mijn werk als beeldend kunstenaar gaat het vaak over de mens en z’n zoektocht in het leven. Over de twijfels, angsten, drijfveren, krachten en tegenstrijdigheden in onszelf. Dit kan mij aanzetten tot verleidelijke, theatrale fantasieën, die ik grotendeels in abstracte vormen materialiseer. In het verleden heb ik heel veel in steen gewerkt, maar om de tijdelijkheid van de steeds weer veranderende realiteit te benadrukken werk ik de laatste jaren bij voorkeur met vergankelijke materialen zoals karton en hout.

 

Daarnaast geef ik beeldhouw-cursussen en creatieve workshops. Dit doe ik al vele jaren bij Schik in Meppel en op Preau. Kernwoorden die passen bij mijn manier van werken: speels, prikkelend, enthousiasmerend, in afstemming en uitnodigend in een ontspannen sfeer. 

 

Zie voor meer informatie mijn websites: 

www.hugogalama.nl

www.scholinginkunst.nl/beeldhouwen

www.atelier-ansen.nl 

www.coachingbeeldend.nl

 

Voor aanvullende informatie neem gerust contact met mij op:

06-81904498 of hugogalama@gmail.com

foto van hugo voor beide websites.jpg

Boekingen lopen via Mathilde van de Mheen, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page