top of page

Beeldhouwen in steen of hout 

Door: Hugo Galama

Datum: 29 juli tot 5 augustus

Prijs cursus: € 275,00

Wil je gewoon lekker beeldhouwen of wil je individueel werken aan een eigen thema? Het kan allemaal deze week. 

Heb je niet eerder in steen of hout gewerkt en wil je veel begeleiding of ben je juist erg ervaren en heb je behoefte aan meer verdieping of wil je misschien wel in alle rust aan een beeld werken?  Ik kan je beeldhouwtechnieken aanleren, ondersteunen bij de technische uitvoering en je tussendoor prikkelen en stimuleren met kunstzinnige opdrachten, zodat je meer vertrouwd raakt met goed waarnemen, ruimtelijk werken en ’t ontdekken van je eigen vormentaal.

 

Je kunt ook  individuele begeleiding krijgen bij een bepaald thema om van daaruit aan een beeld te werken. Te denken valt daarbij aan zingevings-, rouwverwerkings-,  loopbaanvragen of andere persoonlijke thema’s. Ik kan je creatieve opdrachten, focusoefeningen, bezinningsopdrachten en/of visualisaties aanreiken ter ondersteuning van je proces.

Speels1.png
Speels2.png
Speels3.png

Ervaringen van oud-deelnemers:

 

“Samen met mijn dochter deelgenomen en dat bleek een waar cadeau voor ons beiden! En ... een bijzonder beeld gemaakt terwijl we nog nooit iets met beeldhouwen hadden gedaan!’  Super!”

 

"De week was intens, verhelderend en verrijkend. Als mens ben ik lichter geworden net zoals mijn steen tijdens het beeldhouwproces."

 

"prima zoals je dat begeleidde, ik heb me zelden zo prettig gevoeld in een groep, er was saamhorigheid en heel veel ruimte...en jij wist steeds welke oefening  nodig was om weer een stapje verder te komen in het creatieve en emotionele proces! en zo'n time out van alles was ook helemaal genieten! "

 

"Wow what a gift. I thank myself and you. My teacher Hugo Galama and all the lovely people I met in Preau. The workshop 'letting gooo' is over. Just like my stone, I've lost a lot of weight. Every day is a new beginning, every moment."

Weekplanning: 

Op zondag starten we om 10.00  uur na het ontbijt met het inrichten van onze prachtige werkplek bij een eeuwenoude eik. Daarna is er een kennismaking en een startoefening. Tussendoor is er koffie/thee. Rond 13.00 uur is de lunch en om 15.00 uur gaan we verder met het maken van een begin met de eigen steen. Tot hoe laat…?  Rond 19  uur is er het avondeten. De andere dagen starten we steeds om 10.00 uur en vullen het verdere programma samen in.

 

We werken in een groep van maximaal 10 deelnemers.

 

 

Materialen:

Ik kan een steen vanuit Nederland voor je meenemen, maar het kan erg fijn zijn om zelf in één van de gespecialiseerde beeldhouwwinkels een steen uit te zoeken , waar je gelijk wat mee hebt. Als je weinig ervaring hebt met beeldhouwen, dan heeft waarschijnlijk het werken met speksteen of albast de voorkeur. Wil je met hout werken dan moet je zelf een stuk hout meenemen. Zo is bijvoorbeeld lindehout erg fijn om in te werken. Lukt dat niet dan kunnen we evt. rond Preau op zoek naar een stuk hout. Voor de andere materialen zoals klei, papier en verf die we mogelijk gebruiken bij de aanvullende creatieve opdrachten zal ik zorgen. De aanschaf van de steen is niet bij de prijs in begrepen. Uiteraard zijn bokken, beitels, zagen, hamers, vijlen, schuur- en polijstmiddelen aanwezig. 

 

De week vind ik geslaagd als jij het naar je zin hebt gehad en je met een mooi beeld naar huis gaat . 

Naast mijn werk en docentschap als beeldend kunstenaar ben ik coach / creatief counselor.

 

Zie voor meer informatie mijn websites: 

www.hugogalama.nl

www.scholinginkunst.nl/beeldhouwen

www.atelier-ansen.nl 

www.coachingbeeldend.nl

 

Voor aanvullende informatie neem gerust contact met mij op:

06-81904498 of hugogalama@gmail.com

foto van hugo voor beide websites.jpg

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page