Beeldende expressie 2

Datum: 25 juli tot 1 augustus

Door: Michiel Dhont

Prijs cursus: € 350,00

De cursus is vol, u kunt zich opgeven voor de wachtlijst

"Je handen kennen al je innerlijke beelden; geef ze het vertrouwen je beelden te scheppen" Beeldende expressie via 'in beweging zijn' en intuïtie -  genieten in de natuur van schilderen op klein en groot formaat, zonder oordeel. Met kleur, lijnen, structuren, ruimte en vorm,  zowel in licht als donker, kun je diepere gevoelens uitdrukken. Verbonden met je innerlijke bron breng je jouw gevoelens, je dromen en innerlijke beelden als mede natuurbeleving tot uitdrukking in schilderijen. Je haalt inspiratie uit de kracht van het sjamanisme, vanuit gronding -en ademhalingsoefeningen en vanuit de chakra's. (prijs is exclusief materialen)

Beeldende expressie/ Schilderen vanuit Beweging en Intuïtie

door beeldend kunstenaar / muzikant Michiel Czn. Dhont
Je handen kennen al je innerlijke beelden, geef ze het vertrouwen je beelden te scheppen

Deze week wordt tweemaal aangeboden.
 

Tekenen, schilderen en boetseren is 'in beweging zijn'. Door het gebruik van kleuren, lijnen, structuren, ruimte en vormen,  zowel in licht als donker, kun je diepere gevoelens uitdrukken. Verbonden met deze gevoelens zijn je dromen, innerlijke beelden en de natuur. Deze beelden kunnen dienen als bron van inspiratie voor het maken van schilderijen, tekeningen en klei -objecten. 
Voor het tot uitdrukking brengen van je innerlijke beelden is het geen voorwaarde om van te voren visualisaties te hebben of 'te weten wat je gaat tekenen, schilderen of boetseren'.

Verzoek om eerst voor het boeken of kort erna op mijn website www.dhont.nl over de zomercursus te lezen. Dit ten eerste v.w.b. de inhoud die net even anders is dan een reguliere schildercursus. 

Lees bv. over de intro's voorafgaande aan het schilderen en over de betekenis van Bio-ritme. 

Kijk daar bv. ook even naar het informatieblokje "Materialen"

Bel of e-mail svp. Michiel om af te stemmen door even telefonisch uit te wisselen wat jouw wens is en daarmee of dit voor jou de gewenste schildercursus voor de komende zomer is! 

Bij al deze beeldende processen gaat het steeds om het stimuleren van je intuïtie en je vermogen tot beeldende expressie en om via de dialoog te ervaren wat het voor je betekent. Het gehele werkproces is erop gericht de verbinding tussen beeldende expressie en innerlijke groei via gewaarwording naar bewustzijn tot stand te brengen. De expressie gaat gepaard met het werken met zowel je rechterhand als je linkerhand en vindt bij bepaalde processen plaats met gesloten ogen. Daardoor oefenen de ogen minder controle uit en wordt je intuïtief vermogen gestimuleerd. Bij deze manier van beeldend werken gaat de aandacht van de begeleiding uit naar jou 'als geheel mens'. De begeleiding is oordeelloos en zonder esthetische normen, stimulerend en initiërend via de dialoog, nadat je je beelden door middel van 

krijt, verf of klei tot uitdrukking hebt gebracht. De dialoog slaat een brug

tussen je onbewuste en je bewuste weten. Zowel simultaan als afwisselend links- en rechtshandig beeldend werken spelen hierin ook een belangrijke rol. Tevens zul je vooral ook in de zomercursussen ervaren hoe het is om te werken vanuit het sjamanistische, vanuit grounding -en ademhalingsoefeningen en vanuit de chakra's.

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

Tel NL: 0573-221199

Tel FR: +33 3 86 85 29 60
(ook bereikbaar op whatsapp)

info@preau.nl

De romantische bohemien sfeer van L’Huis Preau is een prachtig decor voor een bruiloft, een familiefeest, festival of het organiseren van een ander evenement.

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 10 en 75 deelnemers. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Untitled-3.png