top of page

Argentijnse Tango - YouTango

Datum: 13 tot 20 juli

Door: Charlotte Baines, Laurent Trincal

Prijs cursus: € 275,00

Argentijnse tango is een prachtige geïmproviseerde dans. Het is een subtiel samenspel op de dansvloer tussen man en vrouw en de muziek. Het wordt over de hele wereld gedanst.

We werken deze week met twee niveaugroepen: een groep half gevorderden (vanaf een jaar tango-ervaring) en een groep gevorderden.

 

Gedurende deze week geven we in totaal tien workshops.

Op drie ochtenden geven we technieklessen voor mannen en voor vrouwen, specifiek om aan balans, lopen, muzikaliteit en speelse versieringen te werken, voor leiders en volgers. 

img1338.jpg
img1373_edited.jpg

In de middag staan de gewone tangolessen gepland, alsook de lessen tangowals en milonga.

 

Iedere avond is er na het avondeten een informele tangosalon om het geleerde in praktijk te brengen en lekker met elkaar te dansen.

 

Op vrijdagavond sluiten we af met een groot feest!

We structureren onze tangolessen door een zorgvuldige opbouw tijdens de week en geven de dansers graag veel individuele aandacht. We besteden speciale aandacht aan de omhelzing omdat de juiste houding een betere verbinding tussen de danspartners creëert, waarin ook de volger een belangrijke en actieve rol heeft.

We vinden het ook belangrijk om plezier te hebben tijdens de tangolessen, als tegenwicht voor de nodige concentratie. 

Er is elke dag een oefensalon na de lessen en het is mogelijk om de danszaal te gebruiken om extra te oefenen als deze vrij is.

Aanmelden is mogelijk met of zonder danspartner; graag wel in overleg met de docenten.

 

recensie:

“ jullie persoonlijkheden en jullie wijze van les geven van de tango roepen het hart wakker. Tango is meer dan pasjes leren, jullie doen ons beseffen dat het voorafgaat om respect, verbinding, body awareness, zorgvuldigheid in de interactie etc… We worden er betere mensen door. Bedankt voor deze geweldig week, warme abrazo, Andre. “

De docenten die deze week de workshop Argentijse Tango verzorgen, zijn Charlotte Baines en Laurent Trincal.

 

Charlotte & Laurent hebben zijn Tango school You Tango in Haarlem opgericht in 2009. Ze geven vier avonden in de week les, organiseren een populaire maandelijkse salon en tangovakanties in Frankrijk en Spanje.

img1358.jpg

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page