top of page

A capella koorzang - Klankrijk in Frankrijk

Datum: 3 tot 10 augustus

Door: Joep de Bont

Prijs cursus: € 325,00

Als je zin hebt in een heerlijk zomerse Zangvakantie:

je bent van harte welkom op het bourgondische landgoed

L’Huy Préau in de Morvan (Fr) voor een inspirerende en

veelzijdige A capella koorzangweek.

Samen zingen we de wereld naar vreugde, vrede en liefdevolle verbinding.

Klankrijk in Frankrijk

In deze week vol meerstemmige koormuziek van over de hele wereld, maken we samen een gevarieerde, muzikale reis naar uiteenlopende gebieden: van modern naar klassiek, van madrigalen naar jazzy close harmony, en van Russische gedragenheid naar Afrikaanse chants en swingende ritmes. Werelds of religieus, uitbundig of ingetogen, en altijd met passie. We sluiten de week af met een sfeervol optreden.

 

Enige meerstemmige koorervaring en een zuiver muzikaal gehoor zijn noodzakelijk. Makkelijk notenlezen is handig, maar geen voorwaarde. We beginnen elke dag met een uitgebreide stem- en lichaamswarming-up.

 

Zingen Verbindt!

Een week lang genieten van je stem, van samen zingen, van afstemmen en van spannende harmonieën. Een ontspannen, muzikale zangvakantie, waarin het niet zozeer gaat om ultieme perfectie, maar vooral om plezier en verbinding.

Open Singing 2021-2.jpg

De cursusprijs bedraagt € 325.

Daarvoor ontvang je van de docent een betaalverzoek.

 

De verblijfskosten (volpension) betaal je apart aan L’Huy Preau.

Deze zijn afhankelijk van de door jou gekozen accommodatie. 

Meld je tijdig aan, dan heb je ruim de keus.

Voor cursus en verblijf gelden dezelfde annuleringsvoorwaarden.

Zie voor beide bij 'Prijzen’.

Sinds 1996 leid ik workshops waarbij ik mensen probeer te verleiden tot meer vrijheid van expressie vanuit innerlijk contact. Tot vrij-uit klinken. Dat doe ik mbv werkvormen uit de zang en het (impro-)theater.

Samen (meerstemmig) zingen geeft plezier, energie en verbinding. Naast dat het fijn en ontspannend is, is het ook nog enorm gezond: je activeert je adem, je lijf, je spieren, je concentratie, en het brengt je ook nog eens in een goed humeur.

Op een laagdrempelige en tegelijk uitdagende wijze laten we in heel divers repertoire onze stemmen klinken. En dat alles onder mijn motto’s: Zingen verbindt & Elke stem telt.

In het samen zingen raakt mij het gevoel van sterke verbinding dat zomaar ineens om de hoek kan komen kijken. Met mezelf en met anderen. Verrassende momenten waar een soort innerlijke stilte optreedt tijdens het samen zingen.

_DSC3609-1 klein.jpeg

Na de docentenopleiding Engels-Nederlands (1984) en de Theaterschool Amsterdam (1989) behaalde ik in 2005 het diploma Applicatie-opleiding Koordirectie voor vakmusici. Daarnaast volgde ik veel aanvullende trainingen en workshops op het gebied van stem, impro, expressie en persoonlijk leiderschap.

In mei 2024 rond ik de twee-jarige opleiding Ode an die Freude af bij het Centrum voor Stembevrijding.

Sinds 1998 werk ik -naast mijn activiteiten als zangworkshopleider voor liefhebbers én in organisaties- als acteur, trainer en spelleider in communicatie-trainingen en management-opleidingen.

Sinds 2002 kom ik jaarlijks op L’Huy Préau met de A capella Koorzangweek,

de Muziektheaterweek Teatro del Canto, en soms ook met Winterzang rond Oud & Nieuw.

Heb je vragen over deze zangweek?

Ik beantwoord ze graag!

info@joepdebont.nl

Boekingen lopen via Mathilde van de Mheen, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page