Datum: 17 tot 24 augustus

Door: Anita Kooij & Hanneke Verhulst

Prijs cursus:  € 395,00

Zomerretraite “Sensing your Presence”

Becoming a body of Being 

Je bestaat. Los van wat je kunt of niet kunt, van wat je lukt of niet lukt: je bestaat. Jouw ‘er zijn’ is intrinsiek waardevol, betekenisvol en kostbaar.

 

Dat lijkt misschien vanzelfsprekend. Toch werken we ons met zijn allen een slag in de rondte om ons te bewijzen en waarde te verdienen. Voorbij levend aan onze aanwezigheid.  Waardoor we ook contact verliezen met de zingevende vreugde die als vanzelf opwelt uit ‘er zijn’ en ‘inter-zijn’.

Je lichaam bewonen, je bewustzijn belichamen

 

Je aanwezigheid, weids en intiem tegelijk, kun je misschien niet kennen, maar wel ontvangen en ervaren. Je lichaam wil hier je kompas en vriend(in) zijn. Door je fysieke gevoelsbewustzijn te ontsluiten, kom je middenin de diepe schoonheid van ‘er zijn’ te staan. En beleef je de onvermoede rijkdom van het alledaagse leven.

 

Verlang je ernaar om het bewustzijn van je lichaam te verdiepen en de belichaming van je bewustzijn te verfijnen? Kom een week lang je lichaam ervaren als centrum en

anker van je aanwezig zijn op het prachtige landgoed l’Huy Preau middenin de natuur.

Het programma

 

Afwisselend besteden we aandacht aan fysieke (embodiment) training, ontspanning, landen in het hier en nu, wakker maken van je zintuigen, de natuur, in contact Zijn, stilte en meditatie. Ook bouwen we tijd in om gewoon lekker te dansen en te genieten van de heerlijke omgeving.

 

In de ochtend en avond is er een gezamenlijk programma. In de middag ben je vrij om te doen wat je goed doet.

Iedere ochtend starten we met meditatie om na het ontbijt diepgaand te landen in je lijf met

        

  • Yin yoga (zachte, verstillende vorm van yoga met nadruk op zijn)

  • QiGong  (Chinese beweging voor doorstroming van energie)

  • Embodiment Stretching (senseful stretchen vanuit de adem)

  • Awareness Through the Body in de natuur

 

De avonden zullen we besteden aan verdiepend Presence werk door

 

  • Meditatie

  • Tandava (trage bewegingsmeditatie)

  • Inquiry (zelfonderzoek van moment tot moment)

  • Presence in (contact)dans

 

We besteden extra aandacht aan hoe je in contact kan blijven met je ‘embodied Presence’, wanneer je in contact treedt met de buitenwereld en de ander.

Je krijgt veel werkvormen aangereikt waarmee je thuis zelfstandig ‘op de rit’ kunt blijven en verder kunt exploreren.

 

Voel je welkom bij deze bijzondere, ontspannende, openende en verdiepende week. Als je vragen hebt over het programma ben je van harte uitgenodigd contact op te nemen.

Je begeleiders
Anita en Hanneke zijn beide ervaren bodyworkers. Ze hebben ieder een unieke eigen invalshoek in werken met het lichaam, bewustzijn en Presence.

Anita Kooij biedt trainingen aan op het gebied van Presence. Dans- en stemimprovisatie met haar bedrijf ‘Being Moved’. Lichaamsgerichte HSP coaching en mindfulness bij ‘Kunst van Vertragen’.

De kern van al mijn activiteiten is cultiveren van een open aandacht in ieder moment en alignment tussen buik, hart en hoofd. Daarnaast werk ik met compassievol aanwezig zijn in je eigen lichaam, mindful movement en sensory awareness. Opgeleid als 1e graads docent beweging(s-theater) en yin yoga, qigong practitioner en  ruim 20 jaar beoefenaar van verschillende meditatievormen en mindfulness.

“Als ik 'er ben' daalt er een onverklaarbare rust in me neer . Naast de intieme verbinding met mezelf en de gronding in mijn lichaam ervaar ik een diepe vreugde. De vreugde van het bestaan, het leven zelf. Weids, open en stil.".

www.kunstvanvertragen.nl

www.beingmoved.nl

Hanneke Verhulst biedt onder de vlag van haar eigen praktijk “The Singing Body Company” individuele sessies lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, trainingen Embodiment Stretching en Awareness Through the Body. In het bedrijfsleven geeft ze workshops over “Presensing” binnen adviesgesprekken. Hanneke Verhulst is opgeleid als eerste graads bevoegd bewegingstheaterdocent, en deed de 5 jarige HBO opleiding BodyMindopleidingen (lichaamsgeorienteerde psychotherapie). Vandaag de dag verdiept ze zich in het gedachtegoed van Almaas (Diamondapproach).

‘ Aan het eind van mijn leven wil ik niet denken: ‘hehe, ik heb het gehaald’. Want, wat valt er te halen? Alhoewel het aardse ‘making myself a living’ weerbarstig, veeleisend en opslorpend kan zijn, blijft het een regelrecht wonder dat ik er ben. Samen met andere levende wezens, hier op deze adembenemend prachtige planeet. Niet aan dat wonder voorbij te leven, maar erin; dat is waar ik me aan wil wijden’.

www.singingbody.nl

N.B. Alhoewel we geen psychologisch proceswerk gaan doen en ook geen groepsdynamisch werk, kan het zijn dat er soms behoefte is aan extra steun en verdieping. Mocht dat zo zijn dan kan een individuele lichaamsgeoriënteerde coaching sessie worden ingepland. Afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering is die vergoedbaar. Het ontvangen van een individuele ontspanningssessie behoort ook tot de mogelijkheden.

Datum:                      17 – 24 augsustus 2019
Waar:                         L’Huy Preau
Prijs:                           395 euro voor de cursus, verblijf apart te boeken bij Preau
Contact:                    info@kunstvanvertragen.nl (Anita)
                                   h.verhulst@singingbody.nl  (Hanneke)

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

Tel NL: 0573-221199

Tel FR: +33 3 86 85 29 60
(ook bereikbaar op whatsapp)

info@preau.nl

De romantische bohemien sfeer van L’Huis Preau is een prachtig decor voor een bruiloft, een familiefeest, festival of het organiseren van een ander evenement.

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 10 en 75 deelnemers. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Untitled-3.png