Zingen zonder grenzen

Datum: 15 tot 22 augustus

Door: Miriam Stern

Prijs cursus: € 275,00

Vind je het heerlijk om te zingen en wil je je zangkwaliteiten een impuls geven? Zingen zonder grenzen is voor alle niveaus. Ik zoek voor iedereen een passende uitdaging.

 

 

We zingen wereldmuziek die ik heb uitgezocht op eenvoud en schoonheid. Moeilijke teksten laten we achterwegen, zodat we direct met plezier en passie kunnen zingen. We gaan de grens over! Spanje, Rusland, Israël, Ierland... Slaapliedjes, religieuze liederen, Jiddische liederen…   Veel liederen uit mijn repertoire zijn onbekend bij andere koren. Dit komt doordat mijn  Oekraïense leermeester, de wereld rond reisde en liederen van de plaatselijke bevolking leerde. Deze heeft hij, in hun traditie,  oraal aan mij doorgegeven. 

  Er is ruimte voor solozang en improvisatie, maar niks moet. Samen kijken we of we door jezelf opgelegde begrenzingen,  kunnen beslechten.

Met hart en ziel zingen kan volgens mij het best als je niet van papier zingt. Alle liederen heb ik ingezongen per stem, je hoeft ze alleen maar heel vaak te luisteren en dan leer je ze vanzelf. Er komt geen geschreven noot aan te pas.

We werken ook aan ondersteuning van de ademhaling en aan zangtechniek. Maar altijd in dienst van wat we zingen.

Na deze week zul je met meer gemak en plezier zingen. Je krijgt simpele technieken aangereikt die je zonder veel moeite thuis kunt toepassen . 

Maximaal 12 deelnemers

 

Voor annulering gelden dezelfde regels als bij de accommodatie van Preau.

 

 Op de site: http://zingenzondergrenzen.blogspot.com/ kun je een paar liederen beluisteren en zien of het repertoire je aanspreekt. 

 

Voor vragen kan je me altijd mailen: zusmozes@gmail.com

Miriam Stern is koorcoach en kunstenaar. Opvallend aan haar werkwijze is dat ze in korte tijd een bijzondere muzikale belevenis met een groep tot stand kan brengen. Miriam woont in de Morvan waar ze een 2 jarige zangopleiding volgde bij Boris Cholewka. Verder heeft ze verschillende cursussen zang gevolgd o.a. CVT voor individuele zangers en voor koor. Ze heeft in Amsterdam in een Jiddische groep gezongen.

Miriam geeft workshops aan groepen in de Morvan en in Nederland.

“Door te zingen voor mensen in coma of met ver gevorderd stadium van Parkinson, heb ik geleerd waar de knop zit om het ego uit te zetten. Dat is waar ik mee bezig wil zijn tijdens deze cursus: Zingen als vorm van contact en niet als prestatie.”


landgoed l'huis Preau

Het landgoed Préau ligt midden in de prachtige natuur van de Morvan. Je wordt dagelijks culinair verwend en slaapt in een riddertent of een persoonlijk ingerichte kamer. Er is ook tijd om te zwemmen in het meer of dromerig voor je uit te kijken naar de paarden van Préau. Een boek te lezen onder een oude eik, of een wandeling te maken.

Programma

Er is een ochtend- en middagprogramma, waarbij voldoende vrije tijd wordt ingepland. De woensdagmiddag is vrij. De dagindeling ziet er ongeveer als volgt uit:

08.30 - 09.30 uur: ontbijt

10.00 – 12.30 uur: cursus

13.00 - 14.00 uur: lunch

14.00 - 15.00 uur: vrij of oefenen in kleine groepjes.

15.00 – 16.30 uur: cursus

16.30 - 19.00 uur: vrij of oefenen in kleine groepjes

19.00 - 21.30 uur: diner

 

 

Ervaringen van anderen bij workshops van Miriam

Waar veel docenten eigenlijk stiekem liever werken met mensen die al enige basiskennis hebben, definieert het ware docentschap zich voor mij als je de tools beschikt om met mensen te werken die nieuw of pril zijn in 'jouw vak'. Miriam is in die zin een ware docent voor mij. Zonder complexe liederen te willen nastreven, geeft zij betekenis aan elke klank en aan elke stap in het proces naar die klank toe. Haar fijngevoeligheid vertaalt zich in het haarscherp aanvoelen van wat een deelnemer nodig heeft. Ze balanceert bijna feilloos tussen 'steun bieden' en 'loslaten'.  Het is ook een waar genoegen om enkel op gehoor liederen aan te leren. Voor mij een heerlijke ervaring om op vakantie mijn denken op een lager pitje te mogen zetten. Het werken in de 'Cave' bood het grote voordeel van een schitterende akoestiek in één van de koelste werkplekken op Préau. Meer dan genoten dus.

Elisabeth Isabelle -kunstdocent-

 

Aanvankelijk moest ik wennen, geen noten, tekst van buiten zingen, maar dat heeft maar kort geduurd. Ik begreep al snel wat je bedoelde met het zoals ik het noem: "incarneren" van de muziek, de muziek gaat leven in je , wordt deel van je, teksten en melodieën zijn kort waardoor e.e.a. ook makkelijker gaat. Heb al veel zangdocenten , dirigenten meegemaakt , niemand werkt op deze manier, je bent een ontdekking voor mij.

Iedereen mocht op zijn/ haar eigen manier aan zijn/ haar trekken komen, geweldig.

Ik ervoer geduld, liefde, doelgericht werken, je stond voor wat je wilde/ wie je was en daar houd ik van. Monique.

 

De melodieën zingen nog in mijn hoofd rond, ik vind ze allemaal prachtig. Je hebt me geleerd dat je pas muziek gaat maken als je de controle over de noten loslaat.

Ik heb nog nooit zo intens muziek gevoeld als op de avond van onze presentatie. Het ging geweldig, en zelf ben ik nog nooit zo tevreden geweest over mijn eigen zang. Jij hebt dat mogelijk gemaakt en daar ben ik je erg dankbaar voor. Ik straalde, en genoot er tijdens en na het zingen van en nu nog steeds. Nelly.Préau heeft een carpoolgroep op facebook en er is een prikbord voor lifters op de site van Préau.  Kijk daarvoor bij Route.

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

Tel NL: 0573-221199

Tel FR: +33 3 86 85 29 60
(ook bereikbaar op whatsapp)

info@preau.nl

De romantische bohemien sfeer van L’Huis Preau is een prachtig decor voor een bruiloft, een familiefeest, festival of het organiseren van een ander evenement.

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 10 en 75 deelnemers. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Untitled-3.png