Datum: 3 tot 10 augustus

Door: Miriam Stern

Prijs cursus:  € 275,00

Zingen met “Nesjomme”

Het joodse lied wil gezongen worden met hart en ziel, oftewel met ‘nesjomme’, het Jiddische woord hiervoor.

Dat is wat we gaan doen in deze cursus. We maken kennis met Hebreeuwse, Jiddische en Sefardische liederen maar ook met andere liederen uit de wereldmuziek. Met hart en ziel zingen kan volgens mij alleen als je niet van papier zingt en dus niet steeds hoeft te schakelen tussen hoofd en hart. Ik heb liederen uitgezocht op schoonheid en eenvoud. Alle liederen heb ik ingezongen per stem dus je hoeft alleen maar heel vaak te luisteren en dan leer je het vanzelf. Noten lezen hoeft dus niet. Moeilijke teksten laten we achterwegen, zodat we direct met plezier en passie kunnen zingen.

In deze cursus is er ook plaats voor solozang en improvisatie, voor wie dat wil.

Op http://zingenzondergrenzen.blogspot.nl kun je een paar liederen beluisteren en zien of het repertoire je aanspreekt. We zullen werken aan ondersteuning van de ademhaling en aan zangtechniek. Maar altijd in dienst van wat we zingen.

We werken naar een klein concert toe in deze week.

L'Huy Préau

Het landgoed Préau ligt midden in de prachtige natuur van de Morvan. Je wordt dagelijks culinair verwend en slaapt in een riddertent of een persoonlijk ingerichte kamer. Er is ook tijd om te zwemmen in het meer of dromerig voor je uit te kijken naar de paarden van Préau. Een boek te lezen onder een oude eik, of een wandeling te maken.

Programma

Er is een ochtend- en middagprogramma, waarbij voldoende vrije tijd wordt ingepland. De woensdagmiddag is vrij. De dagindeling ziet er ongeveer als volgt uit:

08.30 - 09.30 uur: ontbijt

10.00 – 12.30 uur: cursus

13.00 - 14.00 uur: lunch

14.00 - 15.00 uur: vrij of oefenen in kleine groepjes.

15.00 – 16.30 uur: cursus

16.30 - 19.00 uur: vrij of oefenen in kleine groepjes

19.00 - 21.30 uur: diner

Miriam Stern is kunstenaar en koorcoach. Opvallend aan haar werkwijze is dat ze in korte tijd een bijzondere muzikale belevenis met een groep tot stand kan brengen. Miriam woont in de Morvan waar ze een twee jarige zangopleiding volgde bij Borys Cholewka. Verder heeft ze verschillende cursussen zang gevolgd. Onder andere CVT voor individuele zangers en voor koor. Ze heeft in Amsterdam in een Jiddische groep gezongen. Miriam geeft workshops aan groepen in de Morvan en in Nederland. Voor info: zusmozes@gmail.com

Ervaringen van anderen bij workshops van Miriam.

Ik kreeg aanmoediging maar zonder druk. Zonder struggle in korte tijd samen heel mooi zingen, zalig! Nogmaals bedankt voor je heerlijke positieve energie. Je hebt mij fantastisch geholpen met  zingen. Fokje

Aanvankelijk moest ik wennen, geen noten, tekst van buiten zingen, maar dat heeft maar kort geduurd. Ik begreep al snel wat je bedoelde met het zoals ik het noem: "incarneren" van de muziek, de muziek gaat leven in je, wordt deel van je, teksten en melodieën zijn kort waardoor e.e.a. ook makkelijker gaat. Heb al veel zangdocenten, dirigenten meegemaakt, niemand werkt op deze manier, je bent een ontdekking voor mij.

Iedereen mocht op zijn/ haar eigen manier aan zijn/ haar trekken komen, geweldig.

Ik ervoer geduld, liefde, doelgericht werken, je stond voor wat je wilde/ wie je was en daar houd ik van. Monique.

 

De melodieën zingen nog in mijn hoofd rond, ik vind ze allemaal prachtig. Je hebt me geleerd dat je pas muziek gaat maken als je de controle over de noten loslaat.

Ik heb nog nooit zo intens muziek gevoeld als op de avond van onze presentatie. Het ging geweldig, en zelf ben ik nog nooit zo tevreden geweest over mijn eigen zang. Jij hebt dat mogelijk gemaakt en daar ben ik je erg dankbaar voor. Ik straalde, en genoot er tijdens en na het zingen van en nu nog steeds. Nelly.

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

Tel NL: 0573-221199

Tel FR: + binnenkort nieuw nummer

info@preau.nl

De romantische bohemien sfeer van L’Huis Preau is een prachtig decor voor een bruiloft, een familiefeest, festival of het organiseren van een ander evenement.

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 10 en 75 deelnemers. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Untitled-3.png