top of page

Zangvakantie voor solisten

Datum: 6 tot 13 augustus

Door: Karoliina Kopijaakko, Katja Maria Slotte

Prijs cursus: € 475,00

Zet je zangstem in de spotlight! Deze zangretraite is dé week om je volledige aandacht te geven aan jouw stem en ontwikkeling als solist. 

 

 

Elke dag volg je inspirerende workshops vol inzichten en concrete tools rond de thema’s Zangtechniek (CVT), Artistry en Performance. In jouw eigen sololessen begeleiden de docenten Karoliina en Katja je met veel humor, positiviteit en heldere uitleg naar nieuwe (toon)hoogtes. 

 

“Ik schreef me in om nieuwe zangtechnieken te leren en songs voor mijn komende album te verbeteren. Dat doel is overtroffen”. 

- Chris, Singer Songwriter

 

Verleg je grenzen, binnen (of juist buiten!) jouw eigen genre en repertoire, terwijl je ontspannen werkt aan de groei van je stem en jezelf onder het genot van alles wat landgoed Preau te bieden heeft.

Zangvakantie2.jpg

PROGRAMMA

Aan de hand van de behoeftes, interesse en ervaring van de deelnemers wordt een afwisselend programma samengesteld rond de drie centrale themas van de zangvakantie: Zangtechniek (CVT), artistry en performance. Door de kleine groep en het inzetten van 2 docenten, is er voldoende individuele aandacht en ruimte voor vragen. 

 

Zie hieronder een greep van mogelijke onderdelen die de revue zullen passeren:

  • Zangtechnieken aan de hand van Complete Vocal Technique: volume en dynamiek, bereik, effecten, stabiliteit, stamina…en nog veel meer!

  • Artistry: interpretatie; timing; improvisatie; styling

  • Performance: podiumpresentatie, embodiment, stage presence, microfoontechniek; etc.,.

  • Advies over Bijzaken-Die-Eigenlijk-Hartstikke-Belangrijk-Zijn: effectief oefenen; eigen stijl ontwikkelen; zenuwen; etc.,.

     

Workshops:

Elke dag is er een workshop in de grote ruimte. De hele groep komt dan samen om een centraal thema te behandelen door middel van uitleg, voorbeelden, vragen en groepsoefeningen.

Zangvakantie3.jpg

Masterclass en privéles

Elke dag zal de helft van de groep solo zingen in de masterclass, terwijl de andere helft om beurt met de tweede docent één-op-één in een andere ruimte aan de privéles werkt. Zo krijgt iedereen elke dag de kans om solo te zingen en les te krijgen van een van de docenten. Tijdens de Masterclasses is de rest van de groep toeschouwer en doet mee met de groepsoefeningen die voortvloeien uit de sessie met de solist. 

 

“Ik vond het heel inspirerend om samen met een groep te leren en de processen van anderen mee te maken.” 

- Anneke, zangeres

 

 

Concert

Vrijdagavond wordt de week afgesloten met een intiem optreden voor elkaar, de Preau-crew en Preau-vrienden uit de omgeving. Elke cursist mag een nummer naar keuze ten gehore brengen. 

Er wordt gezorgd voor versterking met microfoons.

DSC00554.jpg

DAGINDELING

Vorige jaren zag de dagindeling er meestal als volgt uit. Wijzigingen zijn voorbehouden:

– 10.00 uur: Workshop/Masterclass

– 13.00 uur: lunch

– 15.00 uur: Workshop/Masterclass

– 17.00 uur: einde dagprogramma. Je bent welkom in de lesruimteom alleen of samen verder oefenen.

– ± 19.30 uur: gezamenlijk diner

– Woensdag: vrije middag vanaf 13:00 uur

– Vrijdag: ± 21.00 uur een concert. (De repetities voor het concert vinden plaats tijdens de Masterclasses en maken derhalve deel uit het cursusprogramma).

VOOR WIE?

Zangvakantie voor solisten is geschikt voor lead-zangers, songwriters, (koor)solisten, en zangers die open staan voor uitdaging, nieuwe mogelijkheden en aandacht willen geven aan de eigen vocale en artistieke ontwikkeling. Je hebt een open mind en lef om je stem te laten horen (zenuwen zijn normaal & van harte welkom). Alle stijlen zang zijn welkom.

 

 

VOORBEREIDING

Bereid je voor op de zangweek door een aantal nummers uit jouw bestaande of gewenste repertoire in te studeren. Zorg dat je de nummers goed kent qua tekst, structuur en melodie, zodat je tijdens de lessen je goed kan concentreren op de nieuwe technieken en leerstof. Denk ook na over je wensen en wat jij uit de zangweek wilt halen. 

 

Na jouw inschrijving ontvang je meer informatie en tips over de voorbereidingen. 

Zangvakantie1.jpg

INSCHRIJVINGEN

Inschrijvingen voor de zangvakantie lopen via Preau.

Voor vragen over het cursusprogramma kun je mailen met Karoliina karoliina@vocally.nl

 

Docenten.jpg

DOCENTEN

 

Karoliina Korpijaakko, Geautoriseerde CVT docent 

Geïnspireerd door Complete Vocale Technique besloot zij om van muziek haar carrière te maken. Ze volgde de 1-year Vocalist Course aan het Complete Vocal Institute en vervolgde haar studies met de 3-jarige docentenopleiding waarvan ze in 2018 met succes is afgestudeerd. Naast CVT heeft ze trainingen gevolgd in onder andere EVT en mentale training voor performers. Karoliina is een bevlogen en betrokken docente. Haar scherpe analytische vermogen zet ze in om jou als zangers in jouw kracht te zetten. Maak kennis met Karoliina op www.vocally.nl.

 

Katja Maria Slotte, MMus. en CVT docent,

Katja is een coach, zangdocent, performer, theatermaker en -producent. Als columinst en content maker schrijft ze over alles wat het vocalist zijn omhelst. Ze heeft over de hele wereld gestudeerd, waaronder in Finland, Nederland, Duitsland, Canada en Kopenhagen en is naast CVT getraind in verschillende zangmethodieken waaronder EVT, en Vocale improvisatie. Met al haar kennis en ervaring is zij is dé ‘Complete Vocal Coach’. Maak kennis met Katja op  https://completevocalcoach.com

 

 

WAT IS CVT?

CVT staat voor Complete Vocal Technique: een methode die alle soorten stemgebruik overzichtelijk. De wetenschappelijk onderbouwde methode werkt vanuit de simpele overtuiging dat zingen niet moeilijk is als we de regels ervan kennen. En als we de regels ook leren toepassen, staat niets ons in de weg om precies zo te klinken zoals we willen.

 

Sinds 2005 is het Complete Vocal Institute in Kopenhagen het grootste particuliere zanginstituut van Europa. Duizenden getalenteerde vocalisten van over de hele wereld hebben er hun zangtechnische opleiding gevolgd en hun aantal blijft elk jaar toenemen. Een geautoriseerde CVT-docent is een docent die de 3-jarige CVT-docentenopleiding in Kopenhagen met succes heeft afgerond.

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page