Datum: 3 tot 10 augustus

Door: Remko van der Drift

Prijs cursus:  € 350,00

Playfulness - theatersport en mindfulness

MOMENTEN (Jorge Luis Borges)

Als ik mijn leven nog eens over zou kunnen doen,
dan zou ik in een volgend leven proberen meer fouten te maken.

Ik zou niet zo perfect meer willen zijn, ik zou me meer ontspannen.
Ik zou een beetje gekker zijn dan ik geweest ben,
ik zou veel minder dingen serieus nemen.
Ik zou niet zo gezond leven, ik zou meer riskeren, meer reizen,
zonsondergangen bekijken, meer bergen beklimmen,
vaker in een rivier gaan zwemmen.

Ik was één van die slimme mensen,
die elke minuut van hun leven vruchtbaar doorbrachten;
natuurlijk kende ik ook momenten van vreugde,
maar als ik nog een keer opnieuw zou kunnen beginnen,
dan zou ik proberen alleen nog meer goede momenten te beleven.

Mocht je het nog niet weten, daaruit bestaat namelijk het leven;
slechts uit momenten; vergeet het huidige niet.

Als ik mijn leven nog eens over zou kunnen doen, zou ik vanaf het begin van de lente, tot laat in de herfst, op blote voeten lopen.
En ik zou meer met kinderen spelen, als ik het leven nog voor me zou hebben.
Maar ziet u ... ik ben 85 jaar oud en ik weet dat ik weldra zal sterven.

 

Heb je zin in een ontspannen week waarin je veel kunt spelen, lachen, mediteren, opladen en tot rust komen? Waarin je leert weer te kunnen genieten van momenten? Dan is een week Playfulness voor jou!

“Hele fijne cursus voor mensen zoals ik die in een veilige omgeving uit hun comfortzone willen stappen.”

 

“Het was voor mij een ervaring van: het durven loslaten en het kunnen accepteren wat er is, heel bijzonder!”

 

”De combinatie van stilte, rust, inkeer, gekte, grappen en losheid: dat is allemaal vol spel. Ik heb me schaamteloos vermaakt.”

 

“Door de opbouw van de cursus, de oefeningen en de input van Remko komt het mooiste van mensen naar boven.”

 

“Ik heb mezelf beter leren kennen, grenzen verlegd en meer mildheid voor mezelf ontwikkeld.”

 

“Wat een volle, lichte, warme week. Waar falen succes wordt en je innerlijke criticus je beste vriend.”

Een combinatie van theatersport en mindfulness

Theatersport is een dynamische en speelse vorm van improvisatietheater.

Mindfulness is een meditatievorm en aandachtstraining.

 

Ze lijken misschien op het eerste gezicht niet zo bij elkaar te passen. Niets is echter minder waar! Theatersport en Mindfulness gaan beide over de kunst van het minder in het hoofd en meer onbevooroordeeld aanwezig kunnen zijn. Ze zijn alle twee gericht op het aanvaarden van wat er is. En met open aandacht in het moment speels-zijn, zonder hardnekkig te streven naar resultaat en perfectie.

 

 

Theatersport en mindfulness = Playfulness

Het is prettig om te improviseren en te mediteren met speelsheid. Speelsheid zorgt ervoor dat je makkelijker loslaat en dat je je gedachten of emoties niet zo bloedserieus neemt. Het maakt je faalkundig. Want speelsheid gaat niet over wat goed of fout is en geeft je 'uitprobeer-zin'.

 

Playfulness is speelsheid serieus nemen en serieusheid speels.

Voor wie is dit geschikt?
Uit ervaring van cursisten van de afgelopen jaren blijkt dat het niet uitmaakt of je veel, weinig of geen ervaring hebt met theatersport en/of mindfulness. Deze cursusweek is voor iedereen geschikt.

Reacties van deelnemers

 

Karin de Galan: “Ik kwam eigenlijk voor de theatersport en nam de mindfulness op de koop toe, maar juist de mindfulness heeft me de meeste nieuwe inzichten gebracht. Het is fijn hoe Remko dit onderwerp aanvliegt: met afwisselende en laagdrempelige meditaties, leuke filmpjes, korte reflecties. Hij practicet wat hij preacht, dat is ook mooi, met rust en een accepterende houding. Dat namen we als groep over, ook de groep werd heel fijn en veilig. En natuurlijk hebben we ook lekker gespeeld. Diepgang maar niet hoogdravend, af en toe gehuild en veel gelachen. Rust en aktie. Een hele fijne week, met lessen die ik meeneem naar het gewone leven.”

Marije Verbeek: “Hele fijne week voor mensen zoals ik die in een veilige omgeving uit hun comfortzone willen stappen. Door de combinatie mindfulness/theatersport leer je omgaan met blokkerende gedachten tijdens het spelen zodat je vrijer durft te zijn en zelfs plezier beleefd aan het maken van fouten. Remko weet razendsnel een hechte groep te creëren waarin iedereen in een weekje tijd flinke stappen zet voor zichzelf. Echt een verrassend nieuw en effectief concept!”

 

Margo Pluijter: ‘Remko heeft een programma dat zo subtiel in elkaar is gezet, dat het precies past bij de groep.’

 

Greet Forier: ‘Tranen van het lachen en allerlei andere emoties. Loslaten in meditatie en improvisatie. Remko heeft het allemaal in zijn mars. Doen, gewoon!’

 

Vincent Aalbers: ‘Levendig, speels, onverwacht, betrokken, inspirerend, leerzaam, prikkelend, lol, bewustwording, praktisch. Dank je wel Remko!’

 

Teja Pauelsen: ‘In een veilige sfeer volop mogen spelen met foutenmakenmoed. Door de opbouw van de cursus, de oefeningen en de input van Remko komt het mooiste van mensen naar boven. En ongemerkt werken Remko’s lessen door in het dagelijks leven. Ik heb dit nu voor de 2e keer gedaan en ik raak een diepere laag van de moed om fouten te maken. Gaan, jawel!’

 

Arnold Idsinga: “Ik begon als individu en eindigde als lid van de groep met meer respect voor mezelf en de ander. Het was voor mij een ervaring van: het durven loslaten en het kunnen accepteren wat er is, heel bijzonder! Remko, veel dank hiervoor.

 

Sabine Funneman: “Playfulness wordt door Remko gegeven zoals je dat door het woord verwacht: vol spel! De combinatie van stilte, rust, inkeer, gekte, grappen, losheid en samen zijn: dat is allemaal vol spel. Ik heb me schaamteloos vermaakt.”

 

Jascha Soest: “Remko weet op een speelse manier veiligheid binnen korte tijd in de groep te creëren. Door ook op gevoeligheden in te gaan ontstaat er nog meer onderling vertrouwen. Hij gebruikt hierbij ademhalings- en groepsbindende oefeningen die uit mindfulness en theatersport komen. Deze verbindt hij naadloos aan elkaar in Playfulness, speels en oprecht. Met een woord: fantastisch!”

 

Ans Boelens: “Spelen voor grote mensen! Als kleine mensen, word een yes-man met af en toe een mindful reserve. Genieten!”

 

Eva: ” Deze week was voor mij de eerste kennismaking met theatersport, en de combinatie met mindfulness en faalkunde hielp mij over de drempel te gaan. En ik had deze week niet willen missen! Ik heb mezelf beter leren kennen, grenzen verlegd, en meer mildheid voor mezelf ontwikkeld. En vooral ook heel veel plezier gehad en gelachen!
Remko is heel enthousiast en zorgt voor een veilige, open sfeer waarin alles er mag zijn. Ik heb enorm genoten, deze week smaakt naar meer!”

 

Josephine Heinsius: ” Geweldige inspirerende week om vrij te worden in spel. Remko weet op aanstekelijke manier creativiteit in mij los te maken. Alles mag er zijn: succes en schroom of wat zich ook maar aandient. Ik verras mezelf. Heerlijke week om met een fijne groep Playfull te ‘zijn’!.

 

Marjolein Hutting: "Ik had eerst wat twijfels om me op te geven aangezien ik al veel doe met theatersport. Maar deze waren al heel snel weg toen de week startte. Remko gebruikt theatersport als middel en zijn kracht is daarin vertragen en verdiepen. Stil staan bij wat er gebeurd en de focus op persoonlijke ontwikkeling en alles heel playfull met een knipoog. Dank je wel!."

 

Miranda Borst: "Wat een supermooie week! Veel gelachen, veel geleerd, ik heb me geen moment verveeld. Bijzonder hoe Remko zich als trainer kwetsbaar durft op te stellen, dat geeft een veilig gevoel om mezelf ook bloot te geven. Super bedankt voor deze mooie wijze ervaring en herinnering!"

 

Fleur: "Wat een volle, lichte, warme week. Waar falen succes wordt en je innerlijke criticus je beste vriend. Een veilige groep op een betoverende plek. Speels zijn in vertraging, wat een geweldige combinatie. Remko, duizend maal dank!"

De trainer

 

Remko van der Drift

Ik ben faalkundige, spreker, auteur en directeur van het Instituut voor Faalkunde.

 

Om Nederland faalkundig te maken geef ik workshops, trainingen en lezingen.Ook heb ik twee boeken geschreven: ‘Fouten maken moet’ en ‘Fouten maken moed’. Op Radio 2 bij Ruud de Wild presenteer ik geregeld een item waarin ik fouten uit het nieuws bespreekt.

Daarnaast organiseer ik in TivoliVredenburg een groot festival: Het Faal Festival. met talks, wetenschap, theater, kunst en meer. Ook maak ik faal-programma's of festivals als Lowlands en Into The Great Wide Open.

 

www.instituutvoorfaalkunde.nl

www.theatersportworkshops.nl

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

Tel NL: 0573-221199

Tel FR: + binnenkort nieuw nummer

info@preau.nl

De romantische bohemien sfeer van L’Huis Preau is een prachtig decor voor een bruiloft, een familiefeest, festival of het organiseren van een ander evenement.

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 10 en 75 deelnemers. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Untitled-3.png