Playfulness

Datum: 8 tot 15 augustus

Door: Remko van der Drift

Prijs cursus: €  350,00

Speels zijn is vrijheid, plezier, fantasie, avontuur en experiment. Een andere werkelijkheid waarin zorgen en prestatiedruk niet bestaan.

Spelen is leuk en toch houden we daar als volwassenen grotendeels mee op. Het leven zit vol verantwoordelijkheden. We leven in een wereld waarin we vooral efficiënt en perfect moeten zijn. Waarin we meestal niet speels mogen of kunnen zijn.

De grootste belemmering daarbij zijn we zelf. We hebben allemaal een innerlijke kritische stem die tegen ons zegt hoe het hoort of wat we de hele dag fout doen. Deze kritische stem wil ons graag binnen de lijntjes houden en je speelsheid dempen.

Playfulness
Heb je zin om je speelsheid weer eens flink aan te wakkeren? In een ontspannen week waarin je veel gaat lachen, reflecteren en opladen? Dan is een week Playfulness echt iets voor jou!

Het programma bestaat uit een mix van mindfulness, theatersport en faalkunde.

Met mindfulness leer je de kritische stemmen te herkennen en er naar te kijken in plaats van ze ‘de baas’ te laten zijn. 
Je gaat mediteren, zowel rustig als dynamisch. Ook doe je lichte yoga en kun je ervaringen van de week delen met andere deelnemers.

Met theatersport leer je ‘ja’ te zeggen tegen speelse avonturen. Ontwikkel je lef en om nieuwe dingen uit te proberen. En ga je speelruimte van jezelf en de ander onderzoeken. 

Je gaat laagdrempelige improvisatieoefeningen doen. De meeste in tweetallen en soms voor de groep.

Met faalkunde leer je speels en moedig met fouten om te gaan. Door een vriendelijkere houding naar imperfectie aan te nemen. 
Je gaat faalspieren trainen in grappige en energieke faalfitness!

 

Een week Playfulness is een fijne balans tussen licht en luchtig en verdiepend en inzichtelijk. Spelplezier in combinatie met verstilling, faalplezier en persoonlijke groei. En je leert om daar waar het spannend wordt, het toch te doen!

Wat levert het op?

·       Kramp in je kaken van het lachen;

·       Op een speelse manier jezelf beter leren kennen en grenzen verleggen;

·       Meer vrijheid ervaren in je leven;

·       Meer grip op verkrampt perfectionisme;

·       Milder en vriendelijker voor jezelf zijn;

·       Makkelijker ja kunnen zeggen tegen lastige uitdagingen.

 

Voor wie is dit geschikt?
Uit ervaring van cursisten van de afgelopen jaren blijkt dat het niet uitmaakt of je veel, weinig of geen ervaring hebt met theatersport, mindfulness of faalkunde. Deze cursusweek is voor iedereen geschikt.

Reacties van deelnemers


Karin de Galan: “Ik kwam eigenlijk voor de theatersport en nam de mindfulness en faalkunde op de koop toe, maar juist dat heeft me de meeste nieuwe inzichten gebracht. Het is fijn hoe Remko deze onderwerpen aanvliegt: met afwisselende en laagdrempelige meditaties, leuke filmpjes, korte reflecties. Hij practicet wat hij preacht, dat is ook mooi, met rust en een accepterende houding. Dat namen we als groep over, ook de groep werd heel fijn en veilig. En natuurlijk hebben we ook lekker gespeeld. Diepgang maar niet hoogdravend, af en toe gehuild en veel gelachen. Rust en aktie. Een hele fijne week, met lessen die ik meeneem naar het gewone leven.”

Marije Verbeek: “Hele fijne week voor mensen zoals ik die in een veilige omgeving uit hun comfortzone willen stappen. Door de combinatie mindfulness/theatersport/faalkunde leer je omgaan met blokkerende gedachten tijdens het spelen zodat je vrijer durft te zijn en zelfs plezier beleefd aan het maken van fouten. Remko weet razendsnel een hechte groep te creëren waarin iedereen in een weekje tijd flinke stappen zet voor zichzelf. Echt een verrassend nieuw en effectief concept!”

Ellen Meyer: “Voor het eerst van mijn leve de strijd aangegaan met mijn innerlijke criticus, het voelt als een soort ontketening.”

Greet Forier: ‘Tranen van het lachen en allerlei andere emoties. Loslaten in meditatie en improvisatie. Remko heeft het allemaal in zijn mars. Doen, gewoon!’

Vincent Aalbers: ‘Levendig, speels, onverwacht, betrokken, inspirerend, leerzaam, prikkelend, lol, bewustwording, praktisch. Dank je wel Remko!’

Remko van der Drift

 

Ik ben faalkundige, spreker, auteur en directeur van het Instituut voor Faalkunde.

 

Het is mijn droom om Nederland Faalkundig te maken. Daarmee bedoel ik dat iedereen mild en accepterend kan zijn voor zijn eigen fouten en dit ook kan zijn voor de fouten van anderen. Want ik gun het iedereen om het allerbeste uit zichzelf te kunnen falen. En zichzelf vrijer en speelser te kunnen bewegen in het leven.Om deze droom te verwezenlijken geef ik workshops, trainingen en lezingen. Ook heb ik twee  boeken

geschreven: ‘Fouten maken moet’ en ‘Fouten maken moed’.

Vragen over de inhoud van de training? Mail me: remko@instituutvoorfaalkunde.nl

 

 

www.instituutvoorfaalkunde.nl

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

Tel NL: 0573-221199

Tel FR: + binnenkort nieuw nummer

info@preau.nl

De romantische bohemien sfeer van L’Huis Preau is een prachtig decor voor een bruiloft, een familiefeest, festival of het organiseren van een ander evenement.

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 10 en 75 deelnemers. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Untitled-3.png