top of page
Afbeelding Noehra, licht.jpg

Noehra - Zingen met licht

Door: Monique Appels

Datum: 26 augustus tot 2 september

Prijs cursus: € 325,00

Noehra is het Aramese woord voor Licht.

 

Resoneer jij met oude, midden-oosterse talen?

Heb je een verlangen om je stem naar buiten te brengen?

Wil je heel graag de verbinding met jezelf, je omgeving en het grotere geheel meer glans geven?

 

Wat?

In deze week gaan we werken met de Gebeden van de Kosmos. Deze zijn verwoord in het Aramese gebed, zoals destijds uitgesproken door Jezus. Het zijn tijdloze wijsheden met een hoge frequentie aan intelligentie. De taal en inhoud van het gebed zijn – na 2000 jaar – nog steeds aanwezig als ‘energie’, en kunnen ieder moment weer geactiveerd worden door het klank te geven. 

Het blijkt dat deze Universele Wijsheden juist in deze tijd als richtingwijzer kunnen dienen voor hen, die zich teruggeworpen weten op zichzelf. Wakker worden in de eigen intelligentie, verantwoording nemen voor de persoonlijke missie en het ontmoeten van en in waarheid: het zijn dé items van dit moment die aandacht verdienen.

kaft Gebeden van de Kosmos.jpg
cu IMG_8843 (2).jpg

Hoe?

We zingen, reciteren en ademen de woorden en zinnen van het Aramese gebed. Dit is een directe kennismaking met de inherente wijsheden en bemoedigingen.

Je ontvangt de nodige achtergrondinformatie, welke je ervaring kan verdiepen.

Middels groepsmeditaties en dans wordt een en ander belichaamd.

Tijdens het sharen kan het door de woorden nog meer ‘waar’ worden.

 

De inzichten die je zult opdoen gaan je na deze week zeker vergezellen. Jouw waarheid is aangeraakt, en je zult daar ook later steeds opnieuw je stem aan kunnen geven.

portret.2.jpeg

Over Monique Appels.

Na mijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium in de 80er jaren, ben ik een autodidactisch pad opgegaan. Intuïtief wist ik, dat de bron van muziek en klank in ieder mens besloten ligt – en dat het de kunst is om die te ontsluiten en te laten stromen. De absolute sleutel hiervoor is: luisteren.

Zingend heb ik vele stijlen doorlopen, zoals lichte muziek, klassiek, close harmony, mantra’s en wereldmuziek. Maar de innerlijke beweging komt door méér op gang. Verder experimenterend werkte ik met raakvlakken als theater, dans, lichaamswerk, meditatie, beeldend. 

Door deze self-made opleiding, werkend met vele groepen, ben ik gaandeweg de influisteringen gaan herkennen, die in klank besloten liggen. Pure informatie die kan dienen als gids, ear-opener en healer. Graag draag ik via mijn werk een steentje bij aan de bewustwording hiervan bij ieder die hier nieuwsgierig naar is, dit eigen wil maken of wil versterken.

“Jij creëert een veld, waarbinnen ik met vertrouwen mijn stem kan laten gaan.”

“Door de zang ervoer ik de balans in mijn zijn. Dat ontroerde me.”

“Dit weekend ‘Noehra’ was werkelijk een transcenderende ervaring.”

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page