Picture1.png

Neuro-linguïstisch programmeren (NLP) 

Datum: 21 tot 28 augustus

Door: Marjolijn Groenevelt & Martien Groenevelt 

Prijs cursus: €  318,00

een inkijkje in jouw programma van leven

Een weekje Neuro-linguïstisch programmeren in L’huis Preau.

“Wie ben ik?” vroeg de eekhoorn zich af in een verhaal van Toon Tellegen. Een belangrijke vraag. Is deze te beantwoorden? Kun je achter de raadselen komen waar het menszijn je voor stelt.

Neuro-linguïstisch programmeren (NLP)stelt je in staat om een inkijkje te nemen naar wie je bent en wat belangrijk voor je is. NLP stelt je in staat om meer te weten te komen hoe je onbewust reageert op de wereld en welke vaste patronen je hebt. Iedereen heeft zijn eigen kijk op de wereld. Jouw kijk op mensen en dingen. Hoe en wanneer heb je dit allemaal meegekregen? NLP is een middel om op individueel niveau een bewustere geest te ontwikkelen. 

Jouw subjectieve kijk op de wereld komt naar buiten door de manier van communiceren. Jouw (ver)oordelen, jouw reacties (verbaal en non-verbaal), jouw woordgebruik. Je bouwt je relaties op met al deze communicatie. En daar krijg je uiteraard ook reacties op.  Vanuit een bewust inzicht in deze reacties leer je meer over jezelf kennen.

Doe je mee met deze zoektocht? Ben je ook nieuwsgierig naar jouw achterliggende patronen? Dan nodigen wij jou uit om mee te doen met de NLP-week. 

Wat vragen wij van jou? Dat je open en nieuwsgierig bent en zin hebt om te experimenteren met vol respect voor jezelf en de ander. Dat je bereid bent om te onderzoeken wat je tot dusver nog niet onderzocht hebt. Dat je bereid bent om te werken aan veiligheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Bereidheid om door middel van oefeningen en technieken kennis te nemen van je diepere lagen, die je door een bepaalde bril laten kijken. We oefenen veel in de praktijk. 

Doel van het programma:

Door middel van de technieken van NLP inzicht verkrijgen in jouw programma van jouw (subjectieve) waarnemingen en kijk op de wereld. Dit, indien gewenst, veranderen, ont-wikkelen of laten groeien.

Wij hebben een mooi en afgewogen cursusaanbod gemaakt uit de lesstof van de Practitioner en Master. Daarnaast is L’uis Preau met zijn prachtige natuur en heerlijk eten een uitgelezen plek om met NLP aan het werk te gaan. Er is uiteraard ook tijd voor ontspanning en rust. 

De dag begint, buiten het programma om, met een heerlijke wandeling voor het ontbijt. Je bent welkom om mee te wandelen om bijvoorbeeld nog even na te praten over de dag van gisteren. Geen zin om te praten en alleen willen genieten van de natuur? Ook deze mogelijkheid is er. 

Wie zijn wij?

Marjolijn Groenevelt

Marjolijn is 40 jaar en moeder van haar zoon Pepijn. Ze heeft een afgeronde studie Management, Economie en Recht gedaan aan de Hogeschool te Utrecht. Ze is werkzaam als interim manager in de kinderopvang. Daarnaast is zij zich gaan verdiepen in NLP. Naast Practitioner en Master is Marjolijn internationaal gecertificeerd NLP-trainer en is zij gecertificeerd NLP coach. Naast het werken in de kinderopvang begeleidt zij mensen op hun levenspad.

Martien Groenevelt

Vader van Marjolijn. Inmiddels 67 jaar en gepensioneerd. Partner van Wilma, vader van 3 kinderen en grootvader van 3 prachtige kleinkinderen. Hij is in zijn werkende leven in het onderwijs werkzaam geweest als onderwijsbegeleider en  hij heeft een praktijk voor psychotherapie gehad. Hij is internationaal Bandler gecertificeerd NLP-trainer, NLP-therapeut en hypnotherapeut (Europees gecertificeerd – ECP)). Hij heeft jarenlang trainingen verzorgd en mede ontwikkeld voor BGL uit Hoofddorp en ICM uit Utrecht.

Door onze jarenlange ervaring in het geven van NLP-trainingen van zowel Practitioner en Master weten wij dat, naast groepsbegeleiding, ook behoefte kan zijn aan individuele begeleiding. Door onze diversiteit aan opleidingen in het begeleiden van individuen kunnen wij ook op dit gebied veel bieden. Wij zijn er voor de cursisten wanneer hier behoefte aan is.

 

 

 1. Contactgegevens

Heeft u vragen over deze cursusweek? Neem gerust contact op met Marjolijn (06 52007095) of Martien (0655305829). 

Aanmelden voor de training gaat via Preau: info@preau.nl

 

 1. Kosten

Naast de kosten voor het verblijf bij L’uis Preau vragen wij voor deze cursusweek € 318,00 per deelnemer. Dit is inclusief materiaal. U ontvangt van de organisatie twee aparte facturen: een voor het verblijf en een voor de cursus. 

 

 1. Covid-19?

De ruimten van Preau zijn behoorlijk groot. Buiten is er zeker voldoende ruimte om veilige afstand te kunnen behouden. De NLP-cursus wordt gehouden in de Multizaal, een zaal waar heel veilig met 12 cursisten gewerkt kan worden. De oefeningen zullen, bij droog en mooi weer, bijna altijd buiten gedaan kunnen worden. Door gedisciplineerd om te gaan met het virus is het zeker mogelijk om veilig de cursus te volgen. 

 

 1. Programma

 

We werken 6 dagen van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 16.00 uur tot 18.30 uur. Behalve zondagmiddag en woensdagmiddag. Dan is er geen cursus. 

 

Dag 1

 • Kennismaking 

 • Wat is NLP?

 • Aannames van NLP

 • Doelen en ecologiecheck

 

Dag 2

 • Model van communicatie

 • Contact maken

 • Zintuigelijke representaties

 • Enkele communicatietechnieken

 

Dag 3

 • De kracht van taal

 • De kracht van positief denken

 • Logische niveaus

 

Dag 4

 • Circle of ‘excellence’

 • Ankeren

 

Dag 5

 • Waarden en overtuigingen

 • Waarden hiërarchie

 • Kernkwaliteiten

 

Dag 6

 • Tijdlijnen

 • Dickens oefening

 • Voorstelling voor alle andere aanwezigen

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.