Picture1.png

Neuro-linguïstisch programmeren (NLP) 

Datum: 20 tot 27 augustus

Door: Martien Groenevelt 

Prijs cursus: €  295,00

een inkijkje in jouw programma van leven

Een weekje Neuro-linguïstisch programmeren in L’huis Preau.

Een weekje Neuro-linguïstisch programmeren in L’huis Preau.

“Wie ben ik?” vroeg de eekhoorn zich af in een verhaal van Toon Tellegen. Een belangrijke vraag. Is deze te beantwoorden? Kun je achter de raadselen komen waar het menszijn je voor stelt.

Neuro-linguïstisch programmeren (NLP)stelt je in staat om een inkijkje te nemen in je diepere roerselen. NLP stelt je in staat om meer te weten te komen over jouw programma van de wereld. Jouw subjectieve kijken op de wereld. Jouw kijk op mensen en dingen. Hoe en wanneer heb je dit allemaal meegekregen? NLP is een middel om op individueel niveau een bewustere geest te ontwikkelen. 

Jouw subjectieve kijk op de wereld komt naar buiten door de manier van communiceren. Jouw oordelen, jouw reacties (verbaal en non-verbaal), jouw woordgebruik. Je bouwt je relaties op met al deze communicatie. En daar krijg je uiteraard ook reacties op.  Vanuit een bewust inzicht in deze reacties leer je meer over jezelf kennen.

Doe je mee met deze zoektocht? Ben je ook nieuwsgierig naar jouw achterliggende patronen? Dan nodigen wij jou uit om mee te doen met de NLP-week. 

Wat vragen wij van jou? Dat je open en nieuwsgierig bent en zin hebt om te experimenteren met vol respect voor jezelf en de ander. Dat je bereid bent om te onderzoeken wat je tot dusver nog niet onderzocht hebt. Dat je bereid bent om te werken aan veiligheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Bereidheid om door middel van oefeningen en technieken kennis te nemen van je diepere lagen, die je door een bepaalde bril laten kijken. We oefenen veel in de praktijk. 

Picture2.png

Doel van het programma:

Door middel van de technieken van NLP inzicht verkrijgen in jouw programma van jouw (subjectieve) waarnemingen en kijk op de wereld. Dit, indien gewenst, veranderen, ont-wikkelen of laten groeien.

Wij hebben een mooi en afgewogen cursusaanbod gemaakt uit de lesstof van de Practitioner en Master. Daarnaast is L’uis Preau met zijn prachtige natuur en heerlijk eten een uitgelezen plek om met NLP aan het werk te gaan. Er is uiteraard ook tijd voor ontspanning en rust. 

De dag begint, voor het ontbijt en voor wie wil, met een heerlijke wandeling. Nog even napraten over de dag van gisteren? Nog wat nader kennismaken? Tijdens een wandeling is dat een uitgelezen moment. Geen zin om te praten, maar alleen maar genieten van de natuur? Prima natuurlijk. 

Picture4.png

Martien Groenevelt

Inmiddels 68 jaar en gepensioneerd. Partner van Wilma, vader van 3 kinderen en grootvader van 4 prachtige kleinkinderen. Hij is in zijn werkende leven in het onderwijs werkzaam geweest als onderwijsbegeleider en  hij heeft een praktijk voor psychotherapie gehad. Hij is internationaal Bandler gecertificeerd NLP-trainer, NLP-therapeut en hypnotherapeut (Europees gecertificeerd – ECP) en practitioner Health NLP. Hij heeft jarenlang trainingen verzorgd en mede ontwikkeld voor BGL uit Hoofddorp en ICM uit Utrecht.

Door onze jarenlange ervaring in het geven van NLP-trainingen van zowel Practitioner en Master weten wij dat, naast groepsbegeleiding, ook sprake kan zijn van individuele begeleiding. Door onze diversiteit aan opleidingen in het begeleiden van individuen kunnen wij ook op dit gebied veel bieden. Wij laten onze cursisten niet in de steek als het mogelijk wat moeilijker wordt.

Contactgegevens

Heeft u vragen over deze cursusweek? Neem gerust contact op met Martien (0655305829). 

Aanmelden voor de training gaat via Preau: info@preau.nl

 

Kosten

Naast de kosten voor het verblijf bij l’Huis Preau vragen wij voor deze cursusweek € 295,00 per deelnemer. Dit is inclusief materiaal. U ontvangt van de organisatie twee aparte facturen: een voor het verblijf en een voor de cursus. 

 

Covid-19?

De ruimten van Preau zijn behoorlijk groot. Buiten is er zeker voldoende ruimte om veilige afstand te kunnen behouden. De NLP-cursus wordt gehouden in de Multizaal, een zaal waar heel veilig met 12 cursisten gewerkt kan worden. De oefening zullen, bij droog en mooi weer, bijna altijd buiten gedaan kunnen worden. Door gedisciplineerd om te gaan met het virus is het zeker mogelijk om veilig de cursus te volgen. Minimaal aantal deelnemers is 6. 

 

Programma

We werken 6 dagen van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 16.00 uur tot 18.30 uur. Behalve zondagmiddag en woensdagmiddag. Dan is er geen cursus. 

 

 Dag 1

 • Kennismaking 

 • Wat is NLP?

 • Aannames van NLP

 • Doelen en ecologiecheck

 

Dag 2

 • Model van communicatie

 • Contact maken

 • Zintuigelijke representaties

 • Enkele communicatietechnieken

 

Dag 3

 • De kracht van taal

 • De kracht van positief denken

 • Logische niveaus

 

Dag 4

 • Ankeren

 • Circle of excellence

 

Dag 5

 • Waarden en overtuigingen

 • Waarden hiërarchie

 • Kernkwaliteiten

 

Dag 6

 • Tijdlijnen

 • Evaluatie

 • Voorstelling voor alle andere aanwezigen

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.