Portret 2.0 ’Meet and See

Datum: 1 tot 8 augustus

Door: Ariane Kok

Prijs cursus: € 350,00

Ik ben Ariane Kok, portret fotograaf. Ik profileer mijzelf niet alleen als fotograaf. Ik 'onderneem' op meerdere vlakken. Ik fotografeer, ik schrijf, reis veel, geef workshops en werk een aantal weken per jaar in het buitenland als docent en ik jureer. Heel interessant vind ik het antropologische aspect in de portret fotografie tijdens mijn reizen. De diversiteit van verschillende culturen in een portret laten zien en daarnaast ben zeer geïnspireerd door de Gouden Eeuw en het mooie Rembrandt licht en de vaak gebruikte claire obscur. Persoonlijk gezien ben ik ook een intens mens wat vol zit met contrasten. En met contrasten bedoel ik: licht en donker… het een kan niet zonder het ander, ook in mijn beelden. In mijn werk ben in enorm serieus en gooi al mijn gevoel erin maar mijzelf neem ik niet altijd serieus. 

Mijn eerste ervaring met Preau vond ik geweldig, heb een klein filmpje ter inspiratie gemaakt. Misschien ontmoeten wij elkaar ook op het mooie Preau! Kijk en beleef!

Portret 2.0 ’Meet and See    

Hoe kun je tot een authentiek portret komen? Onze ogen liegen niet: ze zijn de spiegels van onze ziel. Ze laten de waarheid zien in elke situatie, ongeacht het masker dat we op zetten. De beste manier om iemand te leren kennen, is door hem recht in zijn ogen aan te kijken en er zo achter proberen te komen wat deze onthullen over zijn emotionele gemoedstoestand. Leer connecten met je model. Kijken naar het licht en het ook begrijpen. Leer poseren, compositie maken om tot een authentiek portret te komen.  In deze 6 dagen neem ik je mee op nries om tot een beter portret te komen. Van je model maar ook van jezelf. 

Enige basiskennis vereist, en daarmee bedoel ik , je moet weten hoe je camera werkt. Je hoeft nog niet manueel te kunnen fotograferen maar wel weten hoe je spiegelreflex of systeem camera werkt. Fotografie is spelen met licht, licht begrijpen maar vooral beter kijken en connecten met je model.

Zondag 
- Kennismaking, voorstellen en basiskennis/opfriscursus test dag.
De dag waarin in sneltreinvaart uitgelegd wordt dat we niet meer in de automatisch stand mogen fotograferen. Witbalans, ISO, sluitertijd en diafragma.  

Maandag
- Compositie Foodfotografie voor bloggers, compositie, kleur, beter kijken. 
(met in de middag foto’s selecteren en bewerken en ev. persoonlijke begeleiding)Dinsdag
- Portret fotografie, kijken, connectie maken met je model en licht

(met in de middag foto’s selecteren en bewerken ev. persoonlijke begeleiding) 

Woensdag
- Inspiratiedag (kies jouw inspirator) 
- Docu ochtend (laat je inspireren door een fotograaf) 
(in middag plaatjes/beelden/schilderijen selecteren voor je concept voor de donderdag opdracht)

Donderdag 
- Lichtnacht, schrijven met licht, long exposure , (werk naar je expo beelden toe)
(in de ochtend en middag foto’s selecteren en bewerken, persoonlijke begeleiding bij het maken van je concept voor je Zelfportret)

Vrijdag 
- Conceptuele Fotografie, Het Zelf portret … en werken aan je expo beelden.

Niveau en eisen: 
De cursus is geschikt voor iedereen die een spiegelreflex of systeem camera heeft en reeds enige basiskennis heeft. 


Benodigdheden:
Een Spiegelreflex of Systeemcamera, een statief, een afstandbediening en een laptop met een editing programma zoals bijvoorbeeld Adobe Lightroom (neem een trial versie die je in het begin van de week in laat gaan) of Photoshop Elements. 
 

Cursusduur
6 dagen, 4 à 6 uur per dag verdeeld over de ochtend en de middag en 1x in de avond (donker).  s’ Ochtens in groep en s’middags individuele begeleiding.

Aantal deelnemers
Minimaal 5- Max. 10 deelnemers

 

Investering voor de cursus: 

€350,00 per persoon incl btw

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

Tel NL: 0573-221199

Tel FR: + binnenkort nieuw nummer

info@preau.nl

De romantische bohemien sfeer van L’Huis Preau is een prachtig decor voor een bruiloft, een familiefeest, festival of het organiseren van een ander evenement.

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 10 en 75 deelnemers. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Untitled-3.png