Meditatieve kleurkunst

Datum: 8 tot 15 augustus

Door: Batya van Brakel

Prijs cursus: € 399,00

Een workshop waarin je jezelf nog beter leert kennen door het bezig zijn met kunst en bijzondere zaken. Allerlei aspecten van jouw innerlijke schatkist passeren de revue. Goden en godinnen die met jouw karakter resoneren of je uitdagen, engelen en beschermengelen die jou ter wille zijn en/of iets komen verduidelijken, dieren die hun eigen boodschap in zich dragen en niet voor niets op je pad komen en natuurlijk jouw ultieme diepliggende wens.

Alles in de hele wereld is doordrongen van kleur. Het licht waardoor wij kunnen zien en waardoor wij kunnen leven bestaat uit alle kleuren die er zijn. Al deze kleuren tezamen zorgen voor een goede balans in lichaam en geest. Als iedereen in goede balans verkeert en daardoor lekker in zijn vel zit, ziet de wereld er meteen een stuk stralender en gezelliger uit.

 ................................Daarom maak ik meditatieve kleurkunst... Batya van Brakel

Meditatieve kleurkunstweek

Schilderen kun je doen vanuit je hoofd, vanuit je hart, vanuit je buik en vanuit alles bij elkaar. Mijn doel deze week is dat mensen uit hun hoofd in hun lijf terecht komen en vanuit hun gevoel gaan schilderen. Deelnemers die bij mij workshops hebben gevolgd varieren van mensen die nooit een penseel hebben vastgehouden tot mensen die de Koninklijke Academie hebben afgerond. Bij Meditatieve Kleurkunst ga je vanuit een andere bron schilderen. De week zal in t teken staan van in je hoofd, uit je hoofd, in je lijf, uit je lijf, net zolang totdat je makkelijk kunt overschakelen.

Onderwerpen

Je neemt deze week deel aan exclusieve workshops die anders zijn dan andere schilderworkshops. Het gaat bij mij naast creativiteit om innerlijke zaken en samenwerking. Werking en betekenis van kleuren en vormen die in je schilderij verschijnen.  Dit jaar komen de volgende workshops aan bod. 

 

Goden en godinnen, dieren en hun betekenissen, kaarsvlamlezen en de Ultieme Wens.

Goden en godinnen

Alle goden en godinnen uit diverse werelddelen staan voor een bepaald gedrag.

Zeus is de oppergod, Venus de godin van de liefde, Thor God van de donder, Bastet de kattengodin. Bridget de godin van de creativiteit, Dionysus de god van plezier en feest, Diana Godin van de Jacht...

 

Ook wij hebben bepaald gedrag dat overeenkomt met bepaalde goden en godinnen.

Welke God of Godin ben jij?

Dat gaan we deze dag lekker uitvinden en vormgeven.

 

Kaarsvlamlezen en droomuitleggen

Orakels van toen en nu, een boek dat ik in opdracht heb geschreven ligt ten oorsprong aan deze workshopdag. 

 

We worden allemaal op de wereld gezet met een doel. Onbewust zijn we op de hoogte van dit doel maar ons rationele denken houdt dit doel weleens verstopt. Door middel van orakels krijg je toegang tot je onderbewustzijn en vervolgens antwoorden op dieper liggende vragen

 

je gaat aan de slag met deze twee orakels en maakt een kaarsvlamtekening.

 

Dieren en hun betekenissen

De Indianen hebben hun totemdier, Boeddha liet alle dieren afscheid van hem nemen toen hij overging naar een andere wereld en gaf ze als dank een heel jaar (Chinesedierenriem). De Romeinen zeiden dat al seen vogel van links kwam aanvliegen dat ongeluk bracht (links= sinistra) en van rechts dat het geluk bracht. Als een lieveheersbeestje opvliegt zeggen we morgen mooi weer.

Dieren, wat hebben ze ons te zeggen. Wat betekent het als je een slak tegenkomt of een merel hoort zingen, mieren bij je binnenlopen, vlinders op je hand gaan zitten.

Elk dier heeft een betekenis. We laten deze dag jouw specifieke dier contact met je maken, naar je toekomen in een visioen of op een andere manier en gaan op onderzoek uit naar welke boodschap dit specifieke dier voor jou heeft.

De Ultieme Wens 

Onze wensen zijn voorgevoelens van datgene, wat we in staat zijn waar te maken. Aldus de filosoof Goethe ((1749-1832)

We hebben allemaal een diepe wens. Hoe kom je achter die wens en hoe zorg je dat die wens uitkomt. Hoe omschrijf je een wens, hoe stuur je deze de wereld in en hoe leer je open te staan voor t uitkomen van je wens.

Daarmee gaan we deze dag aan de slag

 

Betekenis

Alle schilderijen die je deze week maakt hebben een eigen betekenis, zowel door kleur als door vorm. Aan het eind van elke schildersessie bespreken we deze betekenissen en krijg je inzicht in hoe het schilderij dat je gemaakt hebt in je leven als hulp en ondersteuning voor je kan gaan werken. 

 

Alle materialen zijn bij de prijs inbegrepen en je maakt deze week zeker 8 kunstwerken. De materialen bestaan uit vele kleurken acryl, 8 doeken, palletborden, kwasten, palletmessen en nog een heleboel andere materialen waar je vrij gebruik van kunt maken tijdens de schildersessies. Je gaat verschillende technieken gebruiken, we werken op muziek en het liefst buiten. 

Hoe ziet een dag Meditatieve Kleurkunst op Preau eruit.

We beginnen de dag met  yoga in de buitenlucht. Dit is een optioneel onderdeel van de dag. Als je liever wat langer wilt slapen kan dat.

Daarna is er ontbijt, een lopend buffet met veel verse producten. 

Na het ontbijt verzamelen we op een plek bij Preau om ons te verdiepen in het thema van die dag. Tijdens deze themaochtenden krijg je handouts en andere benodigdheden, allemaal bij de prijs inbegrepen.

Daarna staat er lunch voor ons klaar. een heerlijk verzorgd maaltijdbuffet.

Na de lunch begeven we ons naar buiten om meditatieve kleurkunst te maken. We maken elke dag twee kunstwerken die na afloop worden uitgelegd. De symboliek in de kunstwerken, de specifieke kleuren etc. 

 

Na het schilderen is er tijd om een wijntje te drinken of om je even terug te trekken. Al naar gelang de behoefte.

Daarna wordt er een heerlijke maaltijd uitgeserveerd.

We beginnen meteen op zondag en hebben woensdag vrij om de omgeving te verkennen. Dit kan met elkaar of in groepjes of alleen. Precies hoe jij je op dat moment voelt. Donderdag is weer een hele workshopdag en vrijdag is een bijzondere verrassingsdag.

Het is een week van in je opnemen, delen, creatief ontdekken, van binnen naar buiten, van buiten naar binnen en weer terug en bovenal van heerlijk genieten….

Batya van Brakel is full-time kunstenares. Zij leeft van haar schilderijen en van haar maanzilversieraden. Zij woont en werkt in Den Haag. Exposeerde o.a. in De Stopera Amsterdam, WTC Schiphol, Galerie Vonkel Den Haag, De Sigarenfabriek Delft, Galerie Prins aan de Gracht Amsterdam, Galerie BuyArt Bussum en vele andere locaties.

 

Publikaties over Batya: Artikelen in de maandbladen Catherine, Mind Magazine, Gooi en Eemlander, PZC Terneuzen, Den Haag Centraal en hoofdstuk in het  boek' De huisarts die liever stukadoor was', over carriereswitches

 

Gast in tv Programma's: Koffietijd, Honk, Tijd voor Max, Helder.

 

Haar sieraden werden een seizoen lang gedragen door Myrna Goossen in t tv programma Koffiemax en bij verschillende fotoshoots gebruikt.

 

 

Voor meer informatie: www.kleurkunst.nl

 

Voor vragen over de workshops kunt u bellen met:

Batya van Brakel

06-53288194

of een mail sturen naar:

batya@kleurkunst.nl

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

Tel NL: 0573-221199

Tel FR: +33 3 86 85 29 60
(ook bereikbaar op whatsapp)

info@preau.nl

De romantische bohemien sfeer van L’Huis Preau is een prachtig decor voor een bruiloft, een familiefeest, festival of het organiseren van een ander evenement.

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 10 en 75 deelnemers. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Untitled-3.png