top of page
IMG_2391.JPG

Lichaamswerk en creativiteit

Datum: 6 tot 13 Mei

Door: Jacqueline Schellingerhout 

Prijs: € 295,00

Als jij je uitspreekt, puur vanuit jezelf, ben je prachtig! Als jij iets maakt, puur vanuit jezelf, maak je iets prachtigs! Maar durf je dat? Neem je daar de ruimte voor? En vind je daarvoor de juiste energie?

 

In deze week leer je steeds weer verbinding maken met wat er bij jou speelt; wat je voelt, wat je ervaart, wat je wilt, wat je behoefte is. Dit oefenen we zowel in lichaamswerk als in creatief maken. Wanneer is het voor jou prettig en veilig, waar zit een blokkade en hoe ga je daarmee om, waar zit het plezier en de concentratie? Hoe kan je weer verder? Je leert steeds weer aanwezig te zijn bij wat is en in flow te komen, met jezelf en in je werk.

 

We maken onder anderen gebruik van The Artist Way van Julia Cameron en Big Magic, creative living beyond fear, van Elisabeth Gilbert, waarbij je contact leert maken met de bron; met creativiteit.

 

“While it’s happening, I thank the mystery for its help. And when it departs, I keep on working anyhow, hoping that someday my genius will reappaer.”

(Elisabeth Gilbert – in ‘Big Magic’)

 

We werken met ontspanning, beweging, muziek, spel, meditatie, ademwerk, focussen en sharings. We creëren een groepsveld, je deelt soms in 2- of 3-tallen of individueel met mij en je werkt grotendeels zelfstandig.

 

Een heerlijke week met overvloedige aandacht voor je eigen binnenwereld en een onbevangen creëren vanuit plezier.

IMG_2370.JPG
IMG_2375.JPG

Hoe ziet de week eruit?

We starten in de groep en nemen de tijd en ruimte om lekker in je lichaam aan te komen. Er is zowel ruimte voor wat er van binnen speelt als voor plezier en het aankomen in het veld van creativiteit. Tussendoor nemen we hier ook de tijd voor.

 

Tijdens de hele week werk je aan jouw creatieve werk. Dit kan van alles zijn en je kunt ook aangeven hoe je dat wilt. Helemaal vrij je eigen proces in, of samen met mij tot een aantal randvoorwaarden komen waarbinnen jouw proces kan stromen.

 

Wil je schilderen, tekenen, boetseren, schrijven, verzamelen, dansen, bouwen, kliederen, prutsen, een plan uitwerken of iets heel anders? Het is helemaal ok. Je kunt groot werken of klein, binnen of buiten, zitten of bewegen, veel of weinig maken en mooi of lelijk werk laten ontstaan. Je doet een onderzoek en stelt je open voor nieuwe wegen. Zo ontdek of verdiep je je eigen materiaal, stijl en thematiek.

 

Voor wie is deze week?

 • Je vind het fijn om aandacht te geven aan wat er bij jou van binnen speelt

 • Je houdt van creëren

 • Je loopt weleens vast in je creatieve proces en je wilt graag meer flow ervaren

 • Je voelt dat je kunstenaar bent, maar het komt er nog (of weer) niet lekker uit

 • Je hebt de academie gedaan (of zit daar nu op) maar wilt meer aandacht voor jouw proces

 • Je bent helemaal geen kunstenaar, maar je wilt meer bij je gevoel komen en/of meer creativiteit en plezier in je dagelijks leven ervaren

 • Je bent zelf coach of lichaamswerker en wilt graag meer creativiteit inbrengen voor je cliënten

 • Je zoekt meer verbinding

 • Je wilt je proces graag delen (meer of minder)

 • Je houdt van groepswerk en het veld wat daarbij ontstaat en van zelfstandig werken

 

Wat neem je mee na deze week?

 • Je hebt meer bewustzijn op je eigen binnenwereld

 • Je voelt je creativiteit meer stromen en kan dit meenemen in je dagelijks leven

 • Je ervaart daardoor ook meer creativiteit en plezier in je dagelijkse dingen

 • Je hebt helderder wat jouw werk is

 • Je hebt meer duidelijkheid over je materiaal, stijl en thematiek

 • Je neemt de methode (de combinatie van lichaamswerk en creativiteit) mee en kunt daar zelf mee verder waardoor je gemakkelijker in flow komt

 • Je hebt teruggekregen wat jouw werk doet met anderen

 • Je hebt meer plezier in je werk en in je dagelijks leven

 • Je voelt je zekerder over je werk en jezelf

 • Je voelt ruimte om verder te groeien

 

Materiaal

Je neemt je eigen materiaal mee. Ik nodig je uit om daarbij ruimte te laten voor wat experiment. Houd je bijvoorbeeld van 2-d werk? Neem dan bijvoobeeld wat mee om te schilderen, tekenen, krijten en wat verschillende papiersoorten en formaten. Dit geldt uiteraard ook voor ander disciplines waarbinnen jij werkt.

 

Je hoeft niets duurs of professioneels te gebruiken, eenvoudige en goedkope materialen zijn prima. Zie het als een spel om je creativiteit op gang te brengen en verder te ontwikkelen.

 

Er zijn dunne yogamatjes aanwezig. Je kunt ook je eigen matje meenemen.

 

Mocht het meenemen van materiaal lastig zijn voor je, neem dan even tijdig contact op.

 

Aantal deelnemers

Minimaal 4, maximaal 14.

IMG_2462.JPG
13443121_1373182109375401_8550337242256909954_o-removebg-preview.png

Wie ben ik?

 

In mijn cursusweek breng ik je van je hoofd naar je lichaam. Contact maken met je binnenwereld en van daaruit werken is hoe ik zelf werk en waar ik met veel plezier anderen in begeleid.

 

Ik heb Theoretische Psychologie gestudeerd in Leiden en de Willem de Kooning academie in Rotterdam afgerond. Op de academie werkte ik vooral met fotografie. Na de academie heb ik gewerkt als fotograaf, ontwerper, toegepast kunstenaar, begeleider van creatieve cursussen en marketing communicatie medewerker.

 

In 2008 kwam ik in aanraking met het boek The Artist Way van Julia Cameron. Met het volgen van deze methode leer je creatieve blokkades opheffen, af te stemmen op de creatieve bron en te werken vanuit creativiteit. Ik ben weer ben gaan schilderen en tekenen, iets wat ik als kind en puber ook automatisch veel deed. Ook ben ik gaan tango dansen. Later ben ik ook geïnspireerd geraakt door het boek Big Magic, Creative Living Beyond Fear, van Elisabeth Gilbert.

 

In 2021 volgde ik een jaartraining tot Soul Coach bij de Gewijde Reis en in 2022 heb ik meegedaan met de jaarcirkel Maak je Eigen Werk bij Marieke Ploeg.

 

Kunst is voor mij een noodzakelijk uiting van mijn innerlijke wereld. Dit betekent niet dat het vooral over mij gaat, ik maak (ook) contact met het grotere geheel.

 

Heb je nog vragen? Neem contact op!

+316 2488 0212

info@jacquelineschellingerhout.com

www.jacquelineschellingerhout.com

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page