Datum: 17 tot 24 augustus

Door: Henk Zeilstra

Prijs cursus:  € 320,00

Leven vanuit het Zijn

De rode draad in de cursus is de bewustwording van het ZIJN. Het alomvattende veld wat altijd aanwezig is en waar eenheid wordt ervaren. Het is een innerlijke reis om te komen tot vrijheid. Jouw natuurlijke staat. De weekcursus kent verschillende onderdelen.

Dieptemeditatie

DM meditatie is een (moderne) vorm van overstijgend mediteren. Bij de meditatie gebruik je een mantra - woordklank - die zorgt dat de denkactiviteit afneemt. Hierdoor overstijgt je automatisch het denken .Je gaat van de grovere kant van het denken, naar de subtielere lagen van het denken,

totdat je voorbijgaat aan het fijnste denken. Je maakt dan contact met het gebied waar geen gedachten meer zijn. Deze laag wordt ook Puur Bewustzijn of  Transcendente Zelf genoemd. 

Zelfonderzoek (non-dualisme)

Zelfonderzoek stelt o.a. de volgende vragen. Wat is de waarheid? Wie ben ik?  Waarmee ben ik geïdentificeerd? Wat is mijn doel?

 

Inzicht in Stressreactie

We gaan de  automatische stressreactie onderzoeken aan de hand van de 6 fasen van stress. Hoe kun je de stressreactie beïnvloeden zodat je meer vanuit vrijheid kan leven. Dit doen we o.a. aan de hand van een model van Stephen Covey

Haptonomie

Hoe herken ik mijn innerlijk kompas?

Vanuit de haptonomie geef ik  oefeningen waarmee je meer bewust wordt van het  lichaam en de reactie van jouw lichaam op de omgeving. Ook wordt je  meer bewust van de patronen die je kunnen belemmeren in het dagelijks leven. Door deze patronen te herkennen kom je meer in contact  met jouw innerlijk kompas. Hierdoor ervaar je meer de flow van het  leven.  Je ervaart  energie. En je ervaart  dat het leven moeiteloos is. Hetgeen jouw natuurlijke aard is.

Shaking (Kundalini-awareness)​

Shaking is een effectieve methode om het lichaam los te maken en onze fysieke en emotionele blokkades vrij te maken op een veilige en natuurlijke manier. Dit doen we dagelijks.

 

De cursus is ervaringsgericht. We gaan uiteraard  stilzitten maar we gaan zeker ook bewegen en wandelen. En dus ook de Stilte in beweging ervaren. Ik houd ervan om de  cursus praktisch en in heldere taal te geven.  Ik zie er naar uit om je te ontmoeten in deze prachtige omgeving.

Henk Zeilstra is gediplomeerd leraar Diepte Meditatie en lid van de beroepsvereniging Diepte Meditatie Nederland. Hij is naast meditatieleraar ook fysiotherapeut en haptonoom. Henk kent al meer dan 25 jaar de Vedische traditie en is bekend met de diverse spirituele leraren als Deepak Chopra, Eckhart Tolle, Sri Poonjai en Isaac Shapiro.

Info: Tel:0610544179

www.gezonddoormeditatie.nl

www.meditatie-amsterdam.nl

hzeilstra@hotmail.com

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

Tel NL: 0573-221199

Tel FR: +33 3 86 85 29 60
(ook bereikbaar op whatsapp)

info@preau.nl

De romantische bohemien sfeer van L’Huis Preau is een prachtig decor voor een bruiloft, een familiefeest, festival of het organiseren van een ander evenement.

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 10 en 75 deelnemers. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Untitled-3.png