top of page
Foto Leven vanuit je hart Preau 1.jpg

Leven én spelen vanuit je hart

Datum: 15 tot 22 juni

Door: Ton Kurstjens

Prijs cursus: € 300,00

Wat gaan we doen?

 

Deze week is een prachtige uitnodiging te mogen zijn en te spelen, zonder je af te vragen wat een ander ervan zal vinden. Zonder te oordelen en met mildheid voor jezelf. Wat is nu voor ons behulpzaam en voedend? Om van daaruit “ja” zeggen tegen alles wat er is. 

We zoeken het niet in het verleden maar in het heden. 

 

Tijdens deze dagen ga je jezelf op meerdere manieren liefdevol ontmoeten. Wanneer we ons openen voor ons hart, kan er van alles gaan stromen. Ons hart openen betekent verdedigingsmechanismen laten varen, luisteren naar je verlangens en je ware gevoelens durven tonen. Door je eigen hart te openen, open je ook het hart van de anderen. Dat vraagt soms een beetje moed. 

 

Onze geest is een ontzettende druktemaker en ons ego leidt ons vaak weg van het spirituele pad. Het pad dat voor ons ligt op weg naar totale aanvaarding van wie jij in essentie bent. En wat jij deze wereld te bieden hebt. Via spel en vrijheid mogen zijn en laten zien wie jij ten diepste bent!

 

Je leert je over te geven aan het loslaten en het niet-weten. En ook om te mogen vertrouwen dat het leven het goed voor heeft met jou, ook al kun je dat niet altijd zo zien of voelen. We beoefenen dankbaarheid en nemen hierbij ons hart als bron van wijsheid.

 

Leven en spelen vanuit je hart, dát wil ik heel graag samen met jou onderzoeken. Dat zal ik doen op een speelse, en soms ook op een wat meer ‘serieuze’ manier. 

 

Manier van werken

 

Door middel van spelvormen, lichaamswerk, meditaties, mooie muziek, inspirerende teksten, dansen, samen zingen etc. ondersteunen we samen het proces. Ook de clown zal zijn neus af en toe om de hoek steken, omdat hij bij uitstek een personage is die zijn liefde ongeremd durft laten zien. Ik heb via mijn clownswerk gemerkt, dat het archetype clown veel in beweging kan brengen bij opgebouwde beklemmingen, angsten en terughoudendheid. Voor mensen met schrik voor clowns: geen angst, die van mij bijt niet! 

Ik wil lesgeven vanuit mijn hart. Plezier en vertrouwen zijn de pijlers; ik probeer hierbij zo goed mogelijk dienstbaar te zijn aan het groepsproces. Jouw beleving staat centraal. Ik beweeg mee.

 

Biografie

 

Mijn naam is Ton Kurstjens. Ik ben in 1959 geboren in het Noord-Limburgse Tegelen, als jongste van vijf jongens. Ik woon momenteel in Nijmegen, waar ook mijn kinderen en kleinkinderen wonen. 

In 1983 heb ik mijn eerste clownsstappen gezet. Uitgangspunt daarbij was steeds het improviseren tussen en met het publiek (zie filmpjes op www.clownerie.nl). De hierbij opgedane ervaringen vormden de basis voor de trainingen en cursussen die ik sinds 1989 geef.

Behalve mijn cursussen in Nederland geef ik les aan meerdere clownsgroepen in het buitenland. Tevens bied ik modules ‘contactclownen’ aan; deze zijn gericht op clowns die spelen voor mensen met dementie. Verder begeleid ik mensen via coaching.

Van mijn hand is het clownsboek: The Clown, from Heart to Heart verschenen.Daarnaast heb ik nog enkele gedichtenbundels gepubliceerd. 

 

Informatie

 

Kijk voor meer informatie op: www.clownerie.nl  of op www.preau.nl

Heb je vragen? Stuur een mail naar  ton@clownerie.nl of bel: 024-3542105

Prijs: € 300,-

Deelnemers: maximaal 10

Ton in de zon.jpg
Foto - Illustratie Leven vanuit je hart 3.jpg
Foto Leven vanuit je hart 2.jpg

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page