De invloed van 6 karakterstructuren op stress en burn-out

Datum: 15 tot 22 augustus

Door: Carla Bongers

Prijs cursus: € 397,00

“Alle verandering begint met Bewustzijn”

Karakterstructuren in een notendop
Karakterstructuren zijn verdedigingsmechanismen van het innerlijk zelf op ervaringen in je kindertijd. Ze bevatten een schat aan informatie over welke overtuigingen en gedragspatronen we hebben ontwikkeld om te overleven. Deze werken door en hebben invloed op ons voelen, denken en handelen. Elke structuur bevat daarnaast specifieke levensthema’s, gaven, trauma’s, fysieke kenmerken, kwaliteiten en levenslessen. 
Je kunt zeggen: “Ken je structuren en je kent jezelf.”
Ze vormen een aanknopingspunt om tot duurzame veranderingen te komen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, stress en burn-out.

Voor wie is de cursus interessant?
Ben je benieuwd welke structuren bij jou dominant zijn en hoe deze chronische stress kunnen veroorzaken en daarmee de kans op een burn-out verhogen? Hoe overlevingspatronen zoals perfectionisme, de kop in het zand steken, jezelf opofferen, aan de zijlijn blijven of grenzeloosheid, jouw levensenergie belemmeren en diverse klachten kunnen veroorzaken? En nog belangrijker….ben je benieuwd hoe je deze kunt ombuigen naar meer levensenergie, authenticiteit, compassie, balans, regie en krachtige kwetsbaarheid? 

Gun jezelf dan een verdiepende en verhelderende week op een prachtige en fijne plek. We gaan er iets moois van maken met elkaar, daar sta ik garant voor!

Delf mijn gezicht, maak mij mooi

Wie wordt ontmaskerd, wordt gevonden

En zal zichtzelf opnieuw verstaan

En leven bloot en onomwonden

 

  Huub Oosterhuis

Ons ‘maskergedrag’ verhult wie we werkelijk zijn; krachtige én kwetsbare wezens met diepere behoeften en verlangens die gezien en gehoord willen worden.  
Je bent van harte welkom…

Wat leer je deze week? 

*Inzichten in de theorie van karakterstructuren en daarmee in jezelf 
*Regisseurschap ontwikkelen over jouw stresssysteem; het heft in eigen hand nemen
*Meer balans tussen jouw energiegevers en energievreters
*Verbinding met jezelf over jouw werkelijke behoeften en verlangens 
*De inzichten van de structuren vertalen naar doen
*(Duurzaam) veranderingen voor na deze week 
 

Wat gaan we doen?
Praktisch: de cursus gaat door bij minimaal 6 deelnemers en maximaal 8. We gaan deze week minimaal zes dagdelen met elkaar op ‘reis’. De inhoud wordt een combinatie van theorie over de karakterstructuren met daaraan gerelateerde oefeningen, reflectieopdrachten (individueel en groepjes), beweging en ontspanning en lichaamsgerichte oefeningen. Ik combineer dit alles met ingrediënten als muziek, speelsheid en stiltes. Zo nodig is er apart van de dagdelen een mogelijkheid voor individuele coachsessies. 

Over mij
Mijn naam is Carla Bongers, auteur van het boek: 
“De kracht van karakterstructuren, anders kijken naar jezelf en naar relaties.”
Ik heb een liefde ontwikkeld voor het werken met deze theorie, omdat het kernachtig de weg wijst naar meer innerlijke bevrijding. 
Ik werk op dit moment als preventie-stress en burn-out coach en combineer dit met mijn kennis en ervaring met de structuren.  Daarnaast coach mensen met vraagstukken op: empowerment, huiselijk geweld, HSP en innerlijk kind thema’s. Ik heb jarenlange ervaring met groepen als het gaat om allerlei begeleidingsvormen zoals: supervisie, intervisie, werkbegeleiding, teambegeleiding en workshops.

www.preventiecoach-amsterdam.nl
info@preventiecoach-amsterdam.nl 
              06-15866557

 

Heb je nog vragen? Bel of mail mij…

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

Tel NL: 0573-221199

Tel FR: +33 3 86 85 29 60
(ook bereikbaar op whatsapp)

info@preau.nl

De romantische bohemien sfeer van L’Huis Preau is een prachtig decor voor een bruiloft, een familiefeest, festival of het organiseren van een ander evenement.

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 10 en 75 deelnemers. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Untitled-3.png