Haar gelukkiger maken

Datum: 15 tot 22 augustus

Door: Qruun Schram

Prijs cursus: € 295,00

Wat houdt deze cursus in?

Jij wil toch ook de allerfijnste relatie die mogelijk is? En dan bij voorkeur natuurlijk met jouw vrouw/vriendin waarmee je al een aantal jaren een relatie en wellicht zelfs kinderen hebt? Nu kent iedere relatie ups en downs, maar sommige relaties meer dan andere. En dan moet je als koppel aan de slag. En er is nog een mogelijkheid: dat jij van jouw kant, in je eentje, desnoods stiekem héél véél goede dingen gaat doen, waardoor jullie relatie intiemer, fijner, vrolijker, kortom: beter wordt!

 

Herken je dit: jullie zijn druk, de kinderen zijn druk, jullie hebben het druk met alles wat je moet doen voor de kinderen en de smartphone is alomtegenwoordig. Het zou zomaar kunnen dat jij daarom soms of vaak niet meer ‘lekker in de relatie zit’. En wellicht krijg je van je partner ook niet echt signalen dat het lekker gaat. In de slaapkamer is het stiller dan gewenst. Gesprekken gaan minder diep dan nodig. Er loopt een roze olifant door de kamer, maar jullie benoemen hem beide niet.

Werk aan de winkel. Of liever: een klus voor de boeg.

Relatie is geen werkwoordHet cliché dat ‘relatie een werkwoord is’, kennen we allemaal. Het is niet altijd waar: vaak is er

gewoon ‘flow’ en voelt het als vanzelf. Dan is het niet werken, maar genieten.

Daarom het nieuwe motto: relatie is een Kluswoord. Want het is soms wel een hele klus. En dat is fijn, want klussen, daar zijn wij mannen goed in.

Praktisch

In een groep van minimaal 4 en maximaal 8 mannen, gaan we met elkaar aan de slag met onze relaties. We combineren theorie en de inzichten van bekende relatietherapeuten en sexuologen met voorbeelden uit de praktijk van Qruun Schram, Relatie Coach. Steeds zullen we theorie afwisselen met dialoog en oefeningen: het is een cursus die vooral moet leiden tot praktisch handelen!

Vrouw_Relatiecrisis.jpg

Voor wie is de cursus interessant?

Deze cursus is interessant voor mannen die een langdurige relatie hebben en die deze naar een hoger niveau willen brengen. Mannen die op zoek durven naar handvatten om meer verbinding en intimiteit met hun partner te realiseren. Mannen die nieuwsgierig zijn en zichzelf ter discussie durven stellen en die het leuk vinden om in een groep te delen, vertellen, vragen.

 

Welke problemen los je op/welke behoeften vul je in?

Wat wil de vrouw?Op 75 jarige leeftijd stelde Siegmund Freud de vraag aan Marie Bonaparte: Wass will dass Weib? Haar antwoord is niet gedocumenteerd en misschien worstelen we daarom nog altijd met

deze heikele kwestie. Hoog tijd om op l’Huy Preau te komen tot antwoorden. In een groep van minimaal 4 en maximaal 8 mannen, gaan we met elkaar aan de slag met onze relaties. We combineren theorie en de inzichten van bekende relatietherapeuten en sexuologen met voorbeelden uit de praktijk van Qruun Schram, Relatie Coach. Steeds zullen we theorie afwisselen met dialoog en oefeningen: het is een cursus die vooral moet leiden tot praktisch handelen!

 

Welke onderwerpen komen aan bod?

 • Dynamiek binnen de relatie: inzichten uit de Emotionally Focussed Therapy en de Duivelse Dialogen van Sue Johnson

 • Symbiose en Autonomie, inzichten aangaande differentiatie van David Scharch

 • Inzichten en met name de ‘Ruiters van de Apocalyps’ uit het onderzoek van John Gottman

 • De 5 Liefdestalen van Gary Chapman

 • Geweldloze communicatie

 • Transactionele Analyse binnen de relatie

 • Leerpunten uit het boek ‘Horken en Heksen’ van Jeffrey Wijnberg

 • Hoe word jij je ‘Best Self’ binnen jullie relatie, volgens de inzichten van Mike Bayer

 • Hoe houdt je de relatie spannend, ook in de slaapkamer?

 • (indien relevant binnen de groep) De inzichten van Esther Perel aangaande relaties, verliefdheid, affaires

   

Reviews

Voor klantreferenties aangaande relatietherapie en individuele begeleiding van partners verwijs ik naar:

https://www.good-spirit.nl/referenties/

 

Provocatieve Coaching: GZ-Psycholoog Grootsepraktijken:

Wat een verhelderende kracht en richting weet Qruun met de provocatieve coaching in werking te zetten. In alle veiligheid kom je door humor en confrontatie direct bij de kern van je belemmerende overtuigingen en gedragspatronen. Het was een cadeautje, dank Qruun!

 

Client LifeStrategies op Google Reviews:

‘Wij hebben een goede ervaring gehad.’

Hoi Qruun, ik ben vanochtend met een glimlach je praktijk uitgelopen. Het voelde heel erg fijn, het gesprek! Ik had de laatste weken erg moeite om aan mijn werk te gaan of klusjes in huis te doen. Ik voelde helemaal weer energie toen ik thuis kwam en het lukte me meteen om aan het werk te gaan. Bedankt!

 

Hi Qruun, ik zou graag weer wat hulp krijgen met betrekking tot een aantal issues waar ik persoonlijk mee zit, dus niet perse relationeel. Ik vind je soms wat provocerende manier van spiegelen, je eerlijkheid, doortastendheid en karakter erg prettig. Ik merkte de laatste keer dat ik erg veel aan je had. Vandaar de vraag of jij mij wederom kan coachen. 

 

Ik heb de afgelopen maanden een aantal gesprekken met Qruun gehad. Deze waren altijd met humor, enerverend maar tegelijkertijd serieus en onderzoekend. Hij luistert goed, weet echte verbinding met je te maken en geeft je vertrouwen.

Koffie.jpg

Achtergrond (rugzak/CV)

De eerste 17 jaar van mijn carrière wees niet naar een toekomst als Provocatief Coach en Relatietherapeut. Ik werkte binnen de farmaceutische industrie, na een studie Farmacie in Groningen. Uiteindelijk dapper ontslag genomen en een boek geschreven tijdens mijn sabbatical. ‘Man op de Weegschaal’, 3e druk, bijna 4.000 stuks verkocht. Een mooi avontuur met radio, TV in de wereld van schrijvers en uitgevers. Een boek wat confronteerde zonder hulp te bieden. Veel leuke reacties.Daarna gescout door een ICT ondernemer als commercieel directeur en tijdelijk bestuurder Dat bedrijf helpen groeien van 6 naar 30 werknemers in 6 jaar tijd. Daar tevens verantwoordelijk voor vormgeven aan de SEMCO-cultuur naar het voorbeeld van Ricardo Semler. Achteraf liggen daar de wortels als Provocatief Coach: de directheid van die cultuur,

het niet eromheen draaien, wars zijn van politiek gedrag en sociale conventies. Gewoon weer normaal doen. Dat is SEMCO en dat is ook de rol van Provocatief Coach.

Eind 2015 geclasht met mijn compagnon en na een korte heftige rouwperiode omgeschoold tot MfN registermediator, Systemisch Coach en Provocatief Coach. Tijdens die laatste opleiding kwam ik mijn huidige compagnon Henriëtte Vogelaar tegen en zij heeft mij uitgenodigd met haar een maatschap te vormen die zich heeft gespecialiseerd in Intensieve Relatie Weekenden.

 

Informatie over eigen bedrijf (korte omschrijving + website)

www.lifestrategies.nl is mijn coachingspraktijk, daar verzorg ik individuele coaching op het vlak van ‘mannenkracht’, relatie, werk, leefstijl en meer.

https://www.good-spirit.nl is de maatschap met Henriette Vogelaar, waarin we Intensieve Relatie weekenden en Relatietherapie aanbieden. Overigens wordt dit aanbod ook gedaan op de website www.therapiehilversum.nl , de eigen website van Henriette Vogelaar.

Qruun-Schram.jpg

Waarom kiezen voor mij 

Met honderden cliënten die ik in relatietherapie gezien en gehoord heb, heb ik een breden en diepe kennis opgedaan wat wel en wat niet werkt. Daarnaast heb ik een stevige theoretische basis die ik in de praktijk dagelijks kan toetsen aan werken met de cliënten.

Mijn ervaring leert, dat bij het één op één werken met mannen, de provocatieve aanpak snel tot resultaten leidt. En juist die aanpak wordt in relatie-land vrijwel niet gehanteerd.Provocatieve Coaching is gestoeld op 3 ‘lagen’. De eerste laag, de ‘bedding’ is ‘Warmte’. Ik zoek echt contact met mijn cliënt. Niet afstandelijk, maar dichtbij. Zorgen dat

we er samen goed in zitten: wat heb jij te verliezen? Waarom zou je afstand houden, als je er voor jezelf zit?

De 2e laag die de Provocatieve Coach moet kunnen aanbrengen is ‘Humor’. Freddy Farrelly had het over de ‘laughing state’. Alsof je staat te dollen aan de toog: grapjes, lichtheid, een klap op de schouder.

Als die 2 lagen er zijn, ontstaat als vanzelf ruimte voor de 3e en beslissende laag: hier gaat de Provocatief Coach aan de slag met prikkelende opmerkingen, scherpe analyses, uitdagende vragen. Ik zet jou op het puntje van je stoel. Je vraagt je soms af: ‘wil ik dit wel horen?’ en misschien zelfs ‘dit kan een coach toch niet zeggen?’

Als we daar zijn aangekomen is mijn rol als Provocatief Coach geslaagd. Je bent in verwarring, geprikkeld. Je komt in beweging.

 

Contactgegevens (contact opnemen voor vragen)

Qruun Schram

Prive: Siriusstraat 53, 1223 AM Hilversum

Praktijk www.lifestrategies.nl, KvK 32123250

Tel: 06-53173769

Email: Qruun@Lifestrategies.nl

Praktijk-Qruun-Schram-contact.jpg

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.