Geweldloze communicatie

Datum: 25 juli tot 1 augustus

Door: Sofie Bakker, Fredie Blankestijn

Prijs cursus: € 395,00

Deze zomercursus Geweldloze Communicatie wijst je de weg naar een authentieke en verbindende manier van communiceren waarmee je handvatten krijgt om:

  • Helemaal eerlijk kunnen zijn zonder te oordelen.

  • Empathisch luisteren, wat er ook wordt gezegd.

  • Voor jezelf op komen, zonder over een ander heen te walsen.

  • Conflicten juist te gebruiken om een diepe verbinding tot stand te brengen, met jezelf én de ander

  • “ NEE ” kunnen zeggen en horen, en dit niet als afwijzing ervaren, maar ondervinden als een manier die de verbinding juist kan vergroten.

  • Samen oplossingen vinden die voor iedereen werken.

  • Compassievol spreken met jezelf én anderen.


 

Een week waarin je empathisch leert luisteren zodat je, ook in moeilijke situaties, in contact kunt blijven met die ander. M.a.w.: Hoe kan je spannende situaties zo hanteren , dat je de belangen van de ander en die van jezelf erkent en respecteert zonder de relatie te verstoren.

De zomercursus is gebaseerd op het gedachtegoed van Marshall Rosenberg. Hij is de grondlegger van geweldloze communicatie en zijn werk wordt wereldwijd ingezet in relaties, gezinnen, gemeenschappen, scholen, en op de werkvloer.

Voor wie:

Voor iedereen die meer contact wil ervaren in zijn of haar leven. Of je nu gericht bent op de communicatie thuis, met familie, vrienden, buren, collega’s of klanten. Geweldloze Communicatie biedt je praktische inzichten en vaardigheden die je in al die gebieden kunt toepassen.

Deze cursus is geschikt voor wie Geweldloze Communicatie helemaal nieuw is. 
Deelnemers die al enkele dagdelen Geweldloze Communicatie hebben gevolgd kunnen bij deze trainingen ook aansluiten.
Twijfel je of heb je vragen over de inhoud van de cursus bel dan met Sofie: 06 2535 4905

Aankomst: Zaterdag vanaf 17.00 uur. Als iedereen is gearriveerd op Preau en zijn plekje heeft gevonden komen we bijeen voor een eerste kennismaking.

Programma:

De cursus begint zondag 26 juli. Vrijdagavond  31 juli sluiten we de cursus gezamenlijk af. We werken elke dag in twee blokken van twee en een half uur, verdeelt

over de ochtend en middag. Er is dan ook ruim tijd om te ontspannen, te wandelen, tot jezelf te komen en van de omgeving te genieten. Op woensdagmiddag is er geen cursus.

Prijs van de cursus Geweldloze Communicatie: 395,00 euro, dit is inclusief uitgebreide hand-out en een certificaat van deelname op naam.
Exclusief verblijf.  Zie website;  www.preau.nl/accommodatie

Docent: Sofie Bakker 
Sofie vervolgde haar studie economie met de lerarenopleiding en raakte daar eerst gefascineerd door interculturele communicatie en vervolgens door geweldloze communicatie. Sindsdien nam zij deel aan meer dan 90 workshopdagen, zowel bij nationale als internationale trainers. Zij werkt sinds 2010 als trainer, en sinds 2014 als internationaal gecertificeerd trainer.
Voor Sofie is geweldloos communiceren een manier van leven. In haar werk is zij gericht op het overbrengen van praktische inzichten en vaardigheden die in het dagelijks leven helpen om de verbinding met jezelf en de ander te maken, en te onderhouden. 
 www.inverbinding.net/sofie-bakker sofie@inverbinding.net

Picture1.jpg

Organisator/Assistent: Fredie Blankestijn
Fredie is eigenaar van IDEE-F-EVENTS, een creatief en organisatorisch bedrijf met een voorliefde voor kunst en cultuur. Fredie heeft 6 jaar lang cursussen geweldloze communicatie gevolgd.  Deze manier van effectief communiceren was o.a. de basis bij de organisatie van veel evenementen. Dit heeft ertoe bijgedragen dat er met plezier vergaderd werd. Fredie zal tijdens deze week Sofie assisteren en alle organisatorische zaken op zich nemen. 
Voor informatie 06 18169170  fredie@ideefevents.nl

Picture2.jpg

Reacties van deelnemers

 “Ik heb met volle teugen genoten van de cursus Geweldloze Communicatie. Ik vond je als docent heel helder en rustig en ik heb naast de oefeningen en het cursusmateriaal veel geleerd door slechts te kijken en te luisteren naar jouw manier van communiceren. Dankjewel voor de fijne manier waarop je ons begeleidde.”

“Ik had afgelopen week lastige gesprekken in mijn werk en ik heb er veel aan gehad wat ik heb geleerd in de basiscursus, het werkt magisch J”

“Het waren ontzettend leuke en leerzame trainingen, écht een praktische aanvulling op mijn dagelijks leven en werk. Ik kan er direct mee aan de slag!”

"Door deze cursus ben ik empathisch gaan luisteren naar mijn kinderen en ik merk hoe zij zich daardoor steeds meer gaan uiten. Ook merk ik hoe ik steeds meer woorden geef aan mijn behoeften, aan wat ik nodig heb."

“Dank je voor de prachtige training dit weekend Sofie, ik vond ‘t heel leerzaam. Deze avond heb ik er al plezier aan gehad doordat ik beter kon luisteren naar mijn vriendin.”

“Ik heb de training echt als heel waardevol en fijn ervaren. Je bent zo een helder voorbeeld van hoe GC in alledaagse situaties toe te passen, zoals je dat dus ook in de training steeds deed. Echt heel leerzaam en ook inspirerend en bemoedigend.”

Meer ervaringen op: www.inverbinding.net

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.