Zomercursus Geweldloze Communicatie, basis en verdieping

Datum: 13 tot 20 augustus

Door: Sofie Bakker 

Prijs: € 395,00

Een week waarin je de basis van Geweldloze Communicatie leert kennen en toepassen, en er ook ruimte is voor verdieping.

Je zult ontdekken hoe je woorden kunt gebruiken om een diepe verbinding te maken, met jezelf en anderen. Hoe je helemaal eerlijk kunt zijn zonder oordelen. En hoe je de woorden van de ander empathisch kunt ontvangen, wat er ook gezegd wordt. Zo kun je een dialoog creeeren waarin je elkaar echt hoort om dan samen op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen.

De zomercursus Geweldloze Communicatie wijst je de weg naar een authentieke en verbindende manier van communiceren. Je leert handvatten om:

  • Helemaal eerlijk te kunnen zijn zonder te oordelen.

  • Empathisch te luisteren, wat er ook wordt gezegd.

  • Voor jezelf op te komen, zonder over een ander heen te walsen.

  • Conflicten te gebruiken om een diepe verbinding tot stand te brengen, met jezelf én de ander

  • Verbindend “Nee” te zeggen en horen

  • Samen oplossingen te vinden die voor iedereen werken.

  • Compassievol te spreken met jezelf én anderen.

 

Geweldloze Communicatie is ontwikkeld door Marshall Rosenberg en wordt wereldwijd ingezet in relaties, gezinnen, gemeenschappen, scholen, en op de werkvloer.

6754d818b19f81c159763c5084f9ca5f.jpg

Docent: Sofie Bakker
Sofie vervolgde haar studie algemene economie met de lerarenopleiding en raakte daar eerst gefascineerd door interculturele communicatie en vervolgens door geweldloze communicatie. Sindsdien nam zij deel aan meer dan 100 workshopdagen, zowel bij nationale als internationale trainers. Zij werkt sinds 2010 als trainer, en sinds 2014 als internationaal gecertificeerd trainer.
Voor Sofie is geweldloos communiceren een manier van leven. In haar werk is zij gericht op het overbrengen van praktische inzichten en vaardigheden die in het dagelijks leven helpen om de verbinding met jezelf en de ander te maken, en te onderhouden.
www.inverbinding.net/sofie-bakker 

Voor wie:

Voor iedereen die meer vervullend contact wil ervaren in zijn of haar leven. Of je nu gericht bent op de communicatie thuis, met familie, vrienden, buren, collega’s of klanten. Geweldloze Communicatie kun je in al die gebieden toepassen.

Deze cursus is geschikt voor mensen voor wie Geweldloze Communicatie helemaal nieuw is, en ook voor deelnemers die al enkele dagdelen Geweldloze Communicatie hebben gevolgd.
Twijfel je of heb je vragen over de inhoud van de cursus bel dan met Sofie: 06 2535 4905

 

Aankomst: Zaterdag 13 augustus vanaf 17.00 uur. Als iedereen is gearriveerd op Preau en zijn plekje heeft gevonden komen we bijeen voor een uitgebreid welkom en uitleg van het programma.
 

Programma:

De cursus begint zondagochtend 14 augustus. Vrijdagavond 19 augustus sluiten we de cursus feestelijk af. We werken elke dag in twee blokken van  twee en een half uur, dit verdeelt over de ochtend en middag. Er is dan ook ruim tijd om te ontspannen, te wandelen, tot jezelf te komen en van de omgeving te genieten. Op woensdagmiddag is er geen cursus.

Prijs van de cursus Geweldloze Communicatie: 395,00 euro, dit is inclusief uitgebreide hand-out en een certificaat van deelname.
Exclusief verblijf.  Zie website;   www.preau.nl/accommodatie

IMG-20200730-WA0003.jpg

Reacties van eerdere deelnemers aan deze cursus

“Ik vond de zomercursus een absolute aanrader, ideale combinatie van cursus en verlof. Diepgang, nieuwe inzichten en vaardigheden, leuke mensen ontmoeten, tijd om te ontspannen in een zalige omgeving, super, dank je wel Sofie!”

 

“De zomercursus heeft mij in een prachtige en liefdevolle omgeving inzicht in en vooral veel ervaring met geweldloze communicatie gebracht. Onder de inspirerende en rustgevende leiding van Sofie ben ik niet alleen gaan begrijpen hoe ik beter verbinding met mezelf maak, ook heb ik nu veel meer gemak met het uitspreken van mijn gevoelens en behoeften. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik in gesprek met een ander niet gelijk ga helpen, analyseren of geruststellen, maar hoe ik met alle aandacht naar de ander kan blijven luisteren. Ontzettend waardevol.”

 

 “Ik heb met volle teugen genoten van de cursus Geweldloze Communicatie. Ik vond je als docent heel helder en rustig en ik heb naast de oefeningen en het cursusmateriaal veel geleerd door slechts te kijken en te luisteren naar jouw manier van communiceren. Dankjewel voor de fijne manier waarop je ons begeleidde.”

 

Meer ervaringen op: www.inverbinding.net

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.