Datum: 24 tot 31 augustus

Door: Sofie Bakker 

Prijs: € 395,00

Zomercursus Geweldloze Communicatie, basis en verdieping

Zomercursus Geweldloze Communicatie, basis en verdieping

Een week waarin je leert empathisch te luisteren en jezelf eerlijk te uiten zodat je, ook in moeilijke situaties, in contact kunt blijven met die ander.

Je zult ontdekken welke woorden je kunt gebruiken om een diepe verbinding te maken, met jezelf en anderen. Hoe je helemaal eerlijk kunt zijn zonder oordelen. En hoe je de woorden van de ander empathisch kunt ontvangen, wat er ook gezegd wordt.
m.a.w.:  Hoe kan je spannende situaties zo hanteren, dat je de belangen van de ander en die van jezelf erkent en respecteert zonder je relatie te verstoren.


Deze zomercursus Geweldloze Communicatie wijst je de weg naar een authentieke en verbindende manier van communiceren waarmee je handvatten krijgt om:

  • Helemaal eerlijk te kunnen zijn zonder te oordelen.

  • Empathisch luisteren, wat er ook wordt gezegd.

  • Voor jezelf op te komen, zonder over een ander heen te walsen.

  • Conflicten juist te gebruiken om een diepe verbinding tot stand te brengen, met jezelf én de ander

  • “ nee ” kunnen zeggen en horen, en dit niet als afwijzing ervaren, maar ondervinden als een manier die de verbinding juist kan vergroten.

  • Samen oplossingen te vinden die voor iedereen werken.

  • Compassievol te spreken met jezelf én anderen.

 

Sofie werkt volgens de methode van Marshall Rosenberg.
Marshall Rosenberg is de grondlegger van geweldloze communicatie en zijn methode wordt wereldwijd ingezet in relaties, gezinnen, gemeenschappen, scholen, en op de werkvloer.

6754d818b19f81c159763c5084f9ca5f.jpg

Docent: Sofie Bakker
Sofie vervolgde haar studie economie met de lerarenopleiding en raakte daar eerst gefascineerd door interculturele communicatie en vervolgens door geweldloze communicatie. Sindsdien nam zij deel aan meer dan 80 workshopdagen, zowel bij nationale als internationale trainers. Zij werk sinds 2010 als trainer, en sinds 2014 als internationaal gecertificeerd trainer.
Voor Sofie is geweldloos communiceren een manier van leven. In haar werk is zij gericht op het overbrengen van praktische inzichten en vaardigheden die in het dagelijks leven helpen om de verbinding met jezelf en de ander te maken, en te onderhouden.
 www.inverbinding.net/sofie-bakker 

Voor wie:

Voor iedereen die meer vervullend contact wil ervaren in zijn of haar leven. Of je nu gericht bent op de communicatie thuis, met familie, vrienden, buren, collega’s of klanten. Geweldloze Communicatie biedt je praktische inzichten en vaardigheden die je in al die gebieden kunt toepassen.

Deze cursus is geschikt voor mensen voor wie Geweldloze Communicatie helemaal nieuw is.
Ook  deelnemers die al enkele dagdelen Geweldloze Communicatie hebben gevolgd kunnen bij deze trainingen aansluiten.
Twijfel je of heb je vragen over de inhoud van de cursus bel dan met Sofie: 06 2535 4905

Aankomst: Zaterdag vanaf 17.00 uur. Als iedereen is gearriveerd op Preau en zijn plekje heeft gevonden komen we bijeen voor een uitgebreid welkom en uitleg van het programma.
 

Programma:

De cursus begint zondag 25 juli. Vrijdagavond 1 augustus sluiten we de cursus feestelijk af. We werken elke dag in twee blokken van  twee en een half uur, dit verdeelt over de ochtend en middag. Er is dan ook ruim tijd om te ontspannen, te wandelen, tot jezelf te komen en van de omgeving te genieten. Op woensdagmiddag is er geen cursus.

Prijs van de cursus Geweldloze Communicatie: 395,00 euro, dit is inclusief uitgebreide hand-out en een certificaat van deelname op naam.
Exclusief verblijf.  Zie website;   www.preau.nl/accommodatie

 

Reacties van deelnemers

 “Ik heb met volle teugen genoten van de cursus Geweldloze Communicatie. Ik vond je als docent heel helder en rustig en ik heb naast de oefeningen en het cursusmateriaal veel geleerd door slechts te kijken en te luisteren naar jouw manier van communiceren. Dankjewel voor de fijne manier waarop je ons begeleidde.”

“Ik had afgelopen week lastige gesprekken in mijn werk en ik heb er veel aan gehad wat ik heb geleerd in de basiscursus, het werkt magisch J”

“Het waren ontzettend leuke en leerzame trainingen, écht een praktische aanvulling op mijn dagelijks leven en werk. Ik kan er direct mee aan de slag!”

"Door deze cursus ben ik empathisch gaan luisteren naar mijn kinderen en ik merk hoe zij zich daardoor steeds meer gaan uiten. Ook merk ik hoe ik steeds meer woorden geef aan mijn behoeften, aan wat ik nodig heb."

Meer ervaringen op: www.inverbinding.net

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.